آمار تحیلی داوطلبان و پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی رسمی ۱۴۰۲/ پیش‌بینی افزایش قبول شدگان در آزمون سال جاری

پایگاه خبری اختبار- رئیس شورای عالی کارشناسان گفت: پیش‌بینی می شود در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری شورای عالی کارشناسان ۱۴۰۳ پذیرش بطور چشمگیری افزایش پیدا کند.

به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، محمدحسین دادخواه با اعلام اینکه ثبت نام آزمون جذب متقاضیان کارشناسی رسمی دادگستری سال ۱۴۰۳ از تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۴ تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۳۰ صورت می گیرد و آزمون در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۰ برگزار خواهد شد پیش‌بینی کرد با توجه به کاهش نمره و تراز یک درصد برتر و همچنین اطلاع عموم مردم از وضعیت کنونی جذب، پذیرش به طور چشمگیری افزایش پیدا کند.

وی درباره آمار قبول‌شدگان آزمون کارشناسی رسمی سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در آزمون سال گذشته ۱۶/۳۵ درصد از شرکت کنندگان در آزمون پذیرفته شده اند که تعداد آنها ۱۰۴۲۵ نفر بوده است. از نتایج آزمون سال ۱۴۰۲ ایرادات فراوانی استخراج گردیده که این اطلاعات به ریز در اختیار مسئولین قرار گرفته است.

رئیس شورای عالی کارشناسان افزود: یکی از ایرادات مهم این است که بیشتر داوطلبان در استان تهران و برخی کلان­ شهرها پذیرفته شده اند. به طوری که در آزمون کارشناسان رسمی شورای عالی کارشناسان، تعداد ۶۳۷۴۸ نفر در آزمون شرکت کرده اند و در کل رشته ها مجموعاً ۱۰۴۲۵ نفر ( ۱۶/۳۵ درصد) از شرکت­ کنندگان در مرحله اول پذیرفته شده اند.

استان­هایی مانند استان تهران (به تنهایی ۲۶/۲۳ درصد از کل پذیرفته شدگان)، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس، با جذب ۵۲/۹۲درصد از پذیرفته­ شدگان (مجموع ۵ استان)، بیش از نصف جمعیت قبول­ شدگان را به خود اختصاص دادند و در مقابل سهم استان­های کم­ برخوردار از جمله سمنان ( ۰/۷۵)، ایلام (۰/۶۷)، وکهگیلویه و بویراحمد( ۰/۶۵)، سیستان­ و­بلوچستان(۰/۵۹) و خراسان جنوبی (۰/۴۸) بسیار کم می باشد.

استان تهران بیش از یک چهارم پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی رسمی ۱۴۰۲ را جذب کرده است

داده­ های آزمون نشان می­ دهد که استان تهران به تنهایی بیش از یک چهارم پذیرفته شدگان را جذب کرده است (۲۶/۲۳ درصد) و در امتداد آن استان‌های برخوردار و کم برخوردار با فاصله معنادار جای گرفته­ اند بطوری که دومین استان به فاصله ۱۸/۲۷ درصد کمتر قرار گرفته است. (خراسان رضوی ۷/۹۶ درصد) در این شیوه پذیرش با فاصله­ گیری از توزیع عادلانه پذیرفته­ شدگان در نقاط مختلف کشور، تمرکز پذیرفته­ شدگان در استان تهران است.

افزون بر آن در این آزمون، در برخی از استان­ها بیشتر رشته ها خالی از جذب و پذیرش شده است به عنوان مثال تحلیل آماری استان خراسان جنوبی نشان می دهد، در این استان ۴۹ رشته از ۶۷ رشته با پذیرش صفر نفر و ۱۲ رشته با پذیرش یک نفر مواجه شده و در مقابل بیش از ۴۵ درصد از کل پذیرش این استان فقط به رشته راه و ساختمان (۲۰ نفر) اختصاص یافته است.

سایر استان های کم برخوردار نظیر استان­های ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، کهگلیویه و بویراحمد، نیز تقریباً همین وضعیت را دارند.

اکثر داوطلبان در رشته­ های دارای متقاضی کمتر مورد پذیرش قرار گرفته اند

رئیس شورای عالی کارشناسان در ادامه ضمن ارائه تحلیل آماری آزمون افزود، یکی دیگر از ایرادات مهم در این آزمون این است که اکثر داوطلبان در رشته­ های دارای متقاضی کمتر مورد پذیرش قرار گرفته اند. در این آزمون، در برخی رشته­ های دارای جمعیت شرکت­ کننده کمتر، با اعمال ۷۰ درصد امتیاز میانگین یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز، افراد بیشتری با تراز قبولی پایین، پذیرفته شدند.

در این خصوص دو نکته را نباید از نظر دور داشت: نخست آنکه، جمعیت شرکت ­کنندگان در آزمون نقش مهمی در تعیین تراز آزمون دارد؛ رشته هایی که در آن تعداد داوطلب کمتری دارد تراز قبولی پایین­ تر است به عنوان مثال در رشته مواد محترقه و ناریه از ۶ نفر شرکت کننده ۵ نفر پذیرفته شده اند که آخرین فرد پذیرش شده با نمره خام تقریبی ۲۶ از ۱۰۰ و تراز ۴۴۵۹ بوده است و دوم: معیار تراز در جمعیت شرکت­ کنندگان بالای ده هزار نفر، معیار علمی است؛ در حالی که در بسیاری از رشته های این آزمون، جمعیت داوطلبان شرکت کننده کمتر از صد نفر می باشد که پر واضح است از نظر علمی این موضوع قابل قبول نمی باشد. وی افزود؛ بیشترین آمار و تعداد پذیرش داوطلبان در رشته­ های پرمتقاضی و اشباع شده بوده است.

به‌طوری که در تحلیل آماری این آزمون ۷ رشته راه و ساختمان، حسابداری و حسابرسی، کشاورزی و منابع طبیعی، برنامه ریزی شهری، برق و ماشین آلات ، امور وسایط نقلیه زمینی ویژه افسران و تعیین نفقه از ۶۷ رشته بیشترین قبولی را داشته است. در این هفت رشته، تعداد ۶۲۶۷ نفر (معادل ۶۰/۱۱ درصد) پذیرفته شده ­اند؛ نکته حائز اهمیت اینکه در اکثر این رشته­ ها به اندازه کافی، کارشناس در آزمون سال­های قبل جذب شده است. همچنین رشته راه و ساختمان با پذیرش حدود ۳۱۷۰ نفر از داوطلبان این رشته (معادل ۳۰/۴۰درصد )، به تنهایی نزدیک به یک سوم پذیرفته­ شدگان را جذب کرده است که این عدم توازن در جذب در آینده نزدیک مشکلات مدیریتی متعددی را به دنبال خواهد داشت.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. همه جا صحبت از پایین آمدن سطح علمی پذیرفته شدگان آزمون های اینچنینی بر مبنای قانون تسهیل است.
    جالب است دقیقا همین رئیس شورای عالی کارشناسی در همین مصاحبه از پایین آمدن سطح علمی پذیرفته شدگان صحبت میکنند و جالب اینکه میفرمایند که چرا در خراسان جنوبی که داوطلبان با همین روش هم نتوانسته اند حد نصاب قبولی را کسب کنند! و چرا تهران قبولی بیشتری دارد!!
    جناب رئیس ، کلمه‌ی کارشناس به چه معناست؟؟! اگر شخصی با قانون تسهیل هم قبول نشده ینی اصلا سطح علمی او در حدی نیست که کارشناس آن امر شناخته شود، و فرقی نمیکند که چنین شخصی در تهران است یا خراسان..
    آیا توقع شما این است که شخصی که حداقل نمرات را هم کسب نکرده، چون در موقعیت جغرافیایی خراسان جنوبی قرار دارد باید پذیرش میشد؟ که در صورت وای به حال پرونده ای که او بخواهد آن را کارشناسی کند..

  2. خوش بحاله مهندسان که حقوق براشون کارافرینی میکنی از رشته ها دیگه چه هجومی اوردن به حقوق ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا