احتمال رد شدن مصوبه افزایش سن بازنشستگی از سوی شورای نگهبان
نایبرئیس مجلس بیان کرد
پایگاه خبری اختبار- نایب رئیس مجلس گفت: مبانی محکم قانونی و شرعی برای رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی داریم و فکر میکنم شورای نگهبان آن را رد کند.
به گزارش اختبار به نقل از مهر، مجتبی ذوالنوری با اشاره به مصوبه مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه درباره افزایش سن بازنشستگی، اظهار داشت: طبق قانون فعلی، سن بازنشستگی ۳۰ یا ۳۵ است و ما دو شکل برای بازنشستگی داریم. برای مثال، سنوات خدمت کارکنان نیروهای مسلح ۳۰ سال است اما در برخی دستگاههای دولتی ۳۵ سال است.
وی بیان کرد: مجلس و دولت در نیمه راه نمیتوانند در سن بازنشستگی تغییر ایجاد کنند و این کار خلاف قانون اساسی و شرع است. بر این اساس، امیدواریم شورای نگهبان نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهد.
ذوالنوری ادامه داد: فردی که برای خدمت وارد دستگاه یا ادارهای میشود، از همان ابتدا و بر اساس ضابطهای میداند که باید ۳۰ یا ۳۵ سال خدمت کند، بنابراین دولت و مجلس حق ندارند در میانه راه به کارکنان بگویند چند سال دیگر باید به دوران خدمت آنها اضافه شود و بنده این موضوع را خلاف شرع و قانون اساسی میدانم.
افزایش سن بازنشستگی باید با رضایت افراد باشد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره پلکانی شدن افزایش سن بازنشستگی بر اساس مصوبه مجلس، گفت: حتی اگر این مصوبه پلکانی هم باشد، این کار خلاف شرع و قانون اساسی است، مگر آنکه افراد نسبت به ادامه همکاری با مجموعه خود رضایت داشته باشد و در قرآن کریم هم بر رضایت طرفین تاکید شده است.
وی تاکید کرد: بنده معتقدم که مصوبه افزایش سن بازنشستگی باید به صورت داوطلبانه باشد و از سوی دیگر افراد و دولت مجاز به این کار باشند، به این شکل که اگر آن فرد خواست بعد از بازنشستگی به دوران خدمت خود ادامه دهد، یعنی بعد از ۳۰ یا ۳۵ سال باز هم کار کند، این اتفاق بیافتد و اجباری در این موضوع وجود نداشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: آن فردی که در معرض بازنشستگی است، باید منافع خودش را ببیند. در واقع، اگر منفعت دولت ادامه کار شاغلان باشد، باید منافع آن افراد هم در نظر گرفته شود و آنان هم باید بپذیرند که دوران خدمت خود را ادامه دهد و با رضایت آنان باید این کار انجام شود.
شواری نگهبان با حساسیت به مصوبه رسیدگی کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت و مجلس نمیتوانند به صورت یکجانبه در این زمینه تصمیمگیری کرده و برای فردی که الان نزدیک به پایان خدمتش است، تعیین تکلیف کنند که باید دوران خدمتش را ادامه دهد. تقاضای بنده از شورای نگهبان آن است که نسبت به این موضوع جدیت و حساسیت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه بنده در زمان بررسی موضوع افزایش سن بازنشستگی در صحن مجلس به این بند رأی مخالف دادم، اظهار داشت: افزایش سن بازنشستگی را جفا در حق افرادی میدانم که نمیخواهند به دوره خدمتشان اضافه شود و از ابتدا و بر اساس قرارداد قبلی سن مشخصی برای بازنشستگی آنان تعیین شده است.
مبانی مخکمی برای رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی وجود دارد
ذوالنوری اظهار داشت: مبانی محکم قانونی و شرعی برای رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی داریم و فکر میکنم شورای نگهبان به این مسأله توجه کرده و این مصوبه رد خواهد شد.
خدا رفتگان شما رو رحمت کنه که نزدیک به حق گفتید
این اشکال شرعی دارد و حرام صددر صد هست و دبه کردن محسوب میشود که وسط یک معامله که قبلا مقدار آن بطور ضمنی برای طرفین مشخص شده دبه کنند…..با عناوینی مثل امید زندگی بالا رفته …صندوق ورشکسته شده ….مثل اینکه به طلبکار بگی تو وضعت خوب شده و یا من جیبم خالی شده از لحاظ شرعی و قانونی حق دارم که بدهیت را ندهم!!!!!!!!! امید زندگی فرد بالا رفته چه ارتباطی به طرف مقابل دارد که بدهیش را نپردازد؟؟؟
خواه……شمندم در حمایت از حق این رو منتشر کنید
۱_چه تضمینی هست که مسئولین جدید کشور که در سالهای آینده خواهند آمد سن بازنشستگی را مجدد افزایش ندهند … مثلا از ۳۵ سال به ۴۰ سال تغییر ندهند …. این که نشد قانون … این شده اعمال قدرت بر قشر فقیر جامعه …
۲_ قانون گذار فکری برای کارمندانی که همش در رده پایین ادارات هستند کرده ؟ خوب معلومه نکرده … مثال آنهایی که همش روفت و روب می کنند تا آخر باید پادویی کنند و آنانی که مدیر اند خوشبحالشان همیشه مدیر هستند ….
سلام وبااحترام باید گفت در اصل ماجرای افزایش سن بازنشستگی بدون خارج نمودن بیمه تامین اجتماعی و صندوقهای دولتی از اجباری به اختیاری باز هم به بنبست می رسد و امکان تکرار آن وجود دارد صندوقهای دولتی در واقع حاضر به برسمیت شناختن بیمه های غیر دولتی تحت نظارت بیمه مرکزی جهت پرداخت بازنشستگی نیستند سوابق پرداخت حق بیمه به این بیمه ها را که تحت عنوان بیمه زندگی (life insurance)درخیلی نقاط دنیا عملکرد مطلوبی داشته اند مورد توجه قرار نمی دهند اگر تعامل باشد با برون سپاری می توان مشکل را حل نمود .
سلام و وقت بخیر
حدود ده سال می باشد که در سازمانی مشغول به کار هستیم از همین الان توانایی نداریم چه برسه مدت بازنشستگی هم اضافه کنند.
فزایش سن بازنشستگی هیچ کمکی به صندوق بازنشستگی نخواهد کرد و فقط نقش مسکن رو خواهد داشت… با تصویب این قانون مقدار واریزی صندوق به شدت کاهش خواهد یافت… به نظر بنده این مصوبه از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد.. چون از نظر شرعی و قانونی و عرفی مشکل دارد..
امیدوارم با مدد الله شورای محترم نگهبان این قانون رو رد بفرمایند
با سلام و عرض ادب.دو پیشنهاد داشتم خدمت شما . یکی اینکه شغلهای سخت وزیان آور مانند پرستاری و… که همیشه با خطر مواجهند و یک شغل فرسایشی است نباید افزایش یابد بلکه باید طبق قانون سخت و زیان آورحساب شود.در غیر ای صورت کیفیت خدمات پرستاری کاهش می یابدوآسیب آن به گیرنده خدمت ودر نهایت به جامعه میرسد.
دوم اینکه افزایش سن بازنشستگی با رضایت شخص باشد در یک مملکت اسلامی رضایت فرد مقابل هم باید مد نظر باشد ویا رفراندوم گذاشته شود ونظر مردم دخیل باشد طوری نباشد که یک عده نماینده یک قانون نادرست را به جامعه تحمیل کنند و همچنین بدون رضایت فرد کیفیت خدمات کاهش می یابد و فرد فقط وقت کشی میکند تا باز نشسته شود
با سلام و احترام.تقاضا دارم بازنشستگی پیش از موعد همچنان برای خانم ها برقرار باشد.توان جسمی خانم ها کم است و نمی توانند تا ۵۵ سال سن کار کنند.با سپاس فراوان
با سلام .خانم ها بعد از ۴۵ سال سن دیگر قدرت کارکردن را ندارند .امیدوارم یک فکری بکنید.
سلام و عرض ادب . باتوجه به اینکه شرایط قراردادها بصورت موقت هست و تمام سازمان و شرکتها زیر ۳۵ سال رو جذب می کنند برای افرادی که بالای ۴۰ سال سن دارند افزایش دوره بازنشستگی موجب مشکلاتی می گردد مگر اینکه استخدام دائم نیز اجباری گردد . و موضوع دوم اینکه به دلایل مختلف اشخاص دهه های قدیمی(دهه ۲۰ و ۳۰) عمر بیشتری نسبت به دهه پنجاه به بعد دارند .
فردا پس فردا ورشکستگی کشور رو هم از ما جواب میخوان
بازنشستگی سردفتری ۶۵ سال یک فکری براش بکنید