اسکودا ارائه کرد: نمونه کارنامه هایی که در صورت تصویب طرح جدید مجلس می توانند در آزمون وکالت قبول شوند

پایگاه خبری اختبار- دکتر جعفر کوشا، رئییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با ارسال نامه ای به ریاست  صدا و سیما نسبت به ارائه آمار نادرست در خصوص حداقل نصاب آزمون وکالت اعتراض کرد.

به گزارش اختبار، در روزهای گذشته مجری یک برنامه تلویزیونی با ارائه جدول نمراتی اعلام کرده بود با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، نمره قبولی داوطلبان آزمون وکالت چندان کم نخواهد شد و نتیجتاً داوطلبان بدون آمادگی و کم‌سواد قبول نمی‌شوند.

در واکنش به این برنامه، رییس اسکودا در نامه‌ای اعتراضی به صدا و سیما این اعداد را غیرواقعی دانست و با اعلام عدد نمره یک درصد برتر آزمون‌های وکالت ۹۸ و  ۹۹، ۷۰ درصد این عدد را محاسبه کرد.

در این نامه، دو نمونه کارنامه داوطلبان که نمره مد نظر این طرح را کسب می‌کنند و امکان قبولی در آزمون وکالت دارند نیز ضمیمه شده است.

گفتنی‌ست بر اساس تبصره ۱ ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار، کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالا ترین امتیاز را کسب کرده اند، قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می گردند.

نامه رییس اسکودا به رییس صدا و سیما

ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

با سلام و عرض تحیت

احتراماً به استحضار عالی می‌رساند که چند روز گذشته به مناسبت بررسی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس شورای اسلامی مجری محترم برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران جناب قالیباف نسبت به ارائه آماری ناصحیح در خصوص حداقل نمرات لازم برای قبولی در آزمون اقدام نموده و اعداد و ارقامی را به عنوان آمار نمره لازم برای قبولی به شکل مقایسه‌ای در حالت قبل و بعد از تصویب احتمالی طرح پیشنهادی به عموم مردم اعلام نموده است.

با تصویب طرح، میانگین نمرات قبولی به زیر ۱۰ خواهد رسید

نظر به اینکه ارقام اعلامی از سوی نامبرده برای حداقل قبولی کذب محض بوده و با تصویب و اجرای احتمالی طرح مذکور، میانگین نمرات قبولی بر اساس ملاک اعلام شده در آزمون با مبنا قرار دادن نمرات سال جاری قطعاً به زیر ۱۰ خواهد رسید.

اقدامی برخلاف رسالت حرفه‌ای و اخلاقی رسانه ملی

مع الاسف مجری محترم برنامه که متاسفانه سوابق موضع‌گیری‌های نادرست و دور از عدالت مکرری نسبت به کانونهای وکلای دادگستری دارد و قبلاً نیز در برنامه تلویزیونی گفت و گوی ویژه خبری به تاریخ ۱۴ اسفند ۹۹ پیرامون بررسی حقوقی مواد ۱ و ۷ قانون اجرای اصل سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اظهارات غیرعادلانه ایشان را علیه مدیران نهاد وکالت مشاهده کرده ایم، اطلاعات کاملاً نادرستی را در این خصوص به به عموم مردم ارائه داده است که این مهم دور از رسالت حرفه‌ای و اخلاقی رسانه ملی بوده و اصل بی طرفی صدا و سیما را زیر سوال می برد.

آمار اعلامی خلاف واقعیت است

لهذا با عنایت به مراتب مذکور به پیوست نمونه ای از کارنامه های داوطلبین قبول شده در سال اخیر(به انتهای پست مراجعه کنید) به حضور اعلام می گردد که با بررسی نمره مربوطه مشخص خواهد شد که آمار اعلامی از سوی مجری محترم برنامه هیچ انطباق واقع امر ندارند.

فلذا خواهشمند است دستور فرمایید. ضمن توقف این قبیل اقدامات، نادرست بودن آمار ارائه شده از سوی مجری محترم به طرق مقتضی به سمع مردم عزیز کشورمان برسد.

لزوم تغییر رویکرد صدا و سیما

همچنین تقاضا دارد ترتیبی اتخاذ فرمایید تا در راستای رعایت عدالت و پرهیز از شایعه پراکنی، شاهد تغییر رویکرد صدا و سیما در این برنامه باشیم تا مدافعان بی دفاع عرصه عدالت کشور بیش از این از تریبون رسانه ملی تخریب نشوند.

با احترام
جعفر کوشا
رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران

بیشتر بخوانید:

دو نمونه کارنامه آزمون وکالت ۹۹ و ۹۸
که بر اساس طرح جدید مجلس، امکان قبولی دارند

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۸۸ دیدگاه ها

  1. باسلام و احترام خدمت تمامی عزیزان حقوقدان

    متن مذکور و مطالب موافق و مخالف رو خوندم و در هر کدوم چیزهای مفیدی دیدم و بسیار یاد گرفتم و فهمیدم که همگی بر اشکالات شیوۀ گزینش در گذشته معترف هستند ولی این را هم قبول دارند که چندان به اصلاح شرایط همّت نشده بود که باید دید که نتیجۀ این طرح جدید در عمل چه خواهد بود.

    البته حقیقتاً از بیان واژۀ «عدالت» در لسان جناب آقای دکتر کوشا شگفت زده شدم!!!
    جناب دکتر کوشا حقیقت را در ارائه کارنامه های مذکور به طور واضح عدالت را در ارائه مطالب رعایت نکردند!!!
    چرا؟

    چون نگفتند این کارنامه ها مربوط به افراد دارای سهمیه هست. خخخخخ
    70 درصد نمرۀ یک درصد برتر این آزمون در سالهای مختلف و برای استانهای مختلف، عددی مابین ۳۵ تا ۴۵ درصد خواهد بود که چندان هم غیرمنطقی به‌نظر نمی‌رسه ولی این کارنامۀ ارائه شده که به فکاهی شبیه هست، همونطور که جناب آقای دکتر کوشا حتما و قطعاً التفات داشته و دارند، برای سهمیه آزاد نیست؛ بلکه برای افراد دارای سهمیه هست که اگر قصد رعایت عدالت را دارند، باید این موضوع رو هم متذکر می شدند!!!

    بله، خود من در گذشته دوستی نازنین داشته و دارم که در یکی از سالها با درصدهای نسبتاً خوبی قبول نشدم و ایشون رتبه خیلی بهتری نسبت به بنده داشتند و نزدیک به قبولی بود ولی وقتی کارنامه دوست و برادر خوبم رو مشاهده کردم واقعاً متعجّب شدم چون همه درصدهاش رو هم که جمع می کردی، به درصد حقوق مدنی من هم نمی رسید. خخخ
    والا فکر کردم فتوشاپه و الکی برای باباش درست کرده که تازه اون روز فهمیدم که باباش جانبازه و اینم فهمیدم که تأثیر سهمیه واقعاً چقدر زیاده!!!

    اما از همه تقاضا دارم که لطفا دقّت کنید؛ چون آزمون تستی صرف به تنهایی به اذعان همه دوستان، ملاک پذیرش مطلوبی محسوب نمیشه.

    خود من تا حالا چندید مرتبه امتحان دادم و قبول نشدم ولی تعدادی از وکلای کانون و مرکز و حتّی اعضای هیأت علمی دانشگاهها گاها برای برخی مطالب و مشورت در مورد پرونده و یا نگارش مطالب علمی خودشون به من زنگ می زنند و من هم با کمال احترام پاسخشون رو میدم.

    همچنین همه شاهد بودیم و هستیم که بسیاری از وکلای باسابقه و یا حتی جدید و تازه کار، در برخی از پرونده ها چنان ضایع عمل می کنند که واقعا آدم باید در شیوۀ گزینشی که الآن داره اجرا میشه، تردید بکنه.

    البته این رو هم باید همه بدونند که بقول قدیمی ها:
    پسته بی مغز اگر لب وا کند رسوا شود

    برخی عزیزان با قضا و قدر و سهمیه و حتّی تقلب در ادوار مختلف قبول شدند که به مرور به حاشیه رونده شدند پس نگران افزایش وکیل و کاهش درآمد هم نباشید چون اگر سوادش رو داشته باشید و وجدان کاری هم به خرج بدید، با خواست و لطف خداوند با گذشت زمان و به مرور قطعاً پیشرفتهای زیادی نصیب شما خواهد شد.

    به هرحال همچون گذشته مطیع قانون خواهیم بود و امیدوار هستیم که با توجّه به نتیجۀ شیوه های گزینشی پیشین و تجربۀشیوۀ گزینشی جدید، در آیندۀ نه چندان دور شاهد ایجاد رویه ای منطقی و قابل دفاع و مورد پذیرش اکثر اندیشمندان و حقوقدانان عزیز باشیم که برآیند معقول نکات مثبت گذشته و حال در کنار توجه به تجربیات کشورهای پیشرفته باشد.

  2. باسلام.
    آی قربون اون منطق و اصولت..بارک الله این شد نظر عاقلانه و منطقی و سنگین و رنگین….نه اینکه بری از مقالات و در گوگل سرچ کنی بگی ایالات متحده و انگلیس و ….زنده باد عزیز حرف دلو زدی…در تدارکم چندتاشونو بکشم در یه برنامه رسانه ای باهاشون مناظره کنم ببینیم اینایی که بقول شما ۲۰ سال پیش با جواب دادن به سوالاتی که جوابشون فقط یک کلمه (و اکثرا کلمه دادگاه) وکیل شدن و الان سد و مانع بنام عدم کفایت علمی ایجاد کردن و میکنن خودشون چقدر اطلاعات و آمادگی علمی دارن……

  3. سلام دوستان عزیز . نظرات همه شما عزیزان را مطالعه نمودم و به همه به نوعی حق می دهم . الان مشکل ما این طرح مجلس نیست . متاسفانه مشکل در نوع جذب کاراموز وکالت هست که این شیوه در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و منسوخ شده . بله دوستان . روش جذب وکیل با آزمون تستی ؟ متاسفانه کانون های وکلا و اسکودا هم نتوانستند در این چند سال طرح هایی که یک استاندارد مشخصی داشته باشد را ارائه دهند . هر کشوری با توجه به نیازهای خودش وکیل یا قاضی یا… جذب می کند . ما راه دوری نمی رویم در همین پاکستان همسایه ایران غیر از قضاوت که برای آن آزمون سختی بصورت کتبی و دوره و اموزش می گیرند برای وکالت از سال دوم دانشکده های حقوق برای دانشجویان آنها برنامه دارند , یعنی از سال دوم دانشجویی شما اگر به شغل وکالت علاقه داشته باشید به ۳ گروه بستگی به علاقه شما رو تقسیم می کنند . ۱ – گروه اول وکیل آزاد با درامد آزاد . ۲ – گروه دوم وکیل دستگاه ها و سازمان های دولتی که از دولت حقوق و مزایا می گیرند . ۳ – گروه سوم وکیل شرکت ها و موسسات خصوصی . خوب از همین ابتدای کار مشخص می شود چه کسی چه علاقه ای دارد . بعد از انتخاب هریک از دانشجویان از سال دوم به بعد فرد دانشجو در مدار اموزش عملی با هماهنگی دادگستری و دانشگاه قرار می گیرد و این فرد بعداز فارغ التحصیلی یک وکیل با سابقه علمی و عملی می شود . البته در بیشتر کشورهای جهان ورود به رشته حقوق برای تحصیل مشکل هست . یعنی فردی که علاقه به ورود به این رشته را دارد باید از سد راه چندین آزمون عبور کند و بخاطر همین کمتر کسی در کشورهای توسعه یافته به دنبال تحصیل حقوق می روند ( چندین آزمون ورودی سخت و تشرحی و ضمن اینکه برخی از کشورها مانند ایالات متحده شما باید یک لیسانس علوم انسانی مانند جامعه شناسی یا روانشناسی یا موارد مشابه داشته باشید تا بتوانید آزمون حقوق دهید ) آزمون های ورودی انها هم با دروس تشریحی در خصوص حقوق مدنی و ائین های دادرسی و حقوق جزا و حقوق بشر و شهروندی وحقوق بین الملل و… از علاقمندان به ورود به مدارس حقوق برگزار می شود . پس دوستان کار ما از سرچشمه مشکل دارد . دراین شرایط بنظر بنده اسکودا و وزارت علوم و قوه محترم قضائیه با همکاری مجلس شورای اسلامی بایستی طرح هایی را ارائه دهند که روش های جذب و ورود به رشته حقوق و وکالت و قضاوت بطور کلی و از اساس تغییر کند . الان شما بخاطر همین سختگیری ها می توانید بهترین قضات و وکلای جهان را در کشورهای حوزه کامن لا ( ایالت متحده و انگلستان و استرالیا ) و حتی کشورهای دیگری مانند آلمان و فرانسه مشاهد کنید . امید است با تدوین برنامه های جامع توسط نهادهای پیش گفته به زودی شاهد تغییرات اساسی در این خصوص باشیم . انشالله .

  4. الان برخی از وکلا و کانون ها فقط نگران منافع صنفی خودشان هستند و دغدغه ای برای آینده فارغ التحصیلان حقوق ندارند . درکل جهان علاقمندان به شغل وکالت با دادن آزمون کتبی و سطح نمره معینی وکیل می شوندو فقط تو ایران این انحصارات و مسخره بازی ها هست .

  5. دقیقا. کاملا درسته. در طرح سوال جوری سوال میدن که در گزینه ها اکثرا همش درسته و داوطلب باید علم غیب داشته باشه جواب مورد نظر طراحو بده.

  6. بنظر بنده آزمون وکالت باید فقط و فقط تشریحی برگزار شود . آزمون تستی یک روش منسوخ در همه جهان است . بگویند مثلا اگر کسی ۵۰ درصد نمره آزمون رو آورد قبول هست . ظرفیت و… هم باید کنار برود مثل همه کشورهای دنیا .

  7. بنظر من باید یک میانگین ثابت از کل آزمون در نظر گرفته بشه بدون ظرفیت مثلا ۶۵ درصد البته به شرطی که سوالات آزمون استاندارد باشه از متن قوانین

  8. سلام
    توجه بفرمایید که گفته شده یک درصد اول نه نفر اول یعنی اگه در کانون خراسان اگه ۱۰۰۰۰ نفر شرکت کنه ۷۰ درصد میان گین ۱۰۰ نفر اول بنابراین دوست شما با رتبه ۶۶ جز نمرات ممتاز خواهد بود و ۳۴ نفر بعد ایشون هم همینطور پس آمار کانون صحیح هست و خیلی کمتر از نمره ۹۰۰۰ هم قبول میشه

  9. این مسخره بازیها از کانون های وکلا و اسکودا جای سئوال دارد ؟ خوب ای افرادی که ادعای وارد بودن به موضوعات حقوقی و برنامه ریزی برای آینده وکالت را دارید . چه چیزی در چنته دارید ؟ فقط حرفو حرف و انتقاد و ایراد . اگر حرف و برنامه ای دارید ارائه دهید . ما در قرن ۲۱ هستیم و شما در ۱۰۰ سال قبل سیر می کنید . الان وضعیت وکالت را در کشورهای توسعه یافته ببینید و در کشور خودمان ببینید . گروسیوس دانشمند علم حقوق هلندی در کتاب حقوق ذریاهای خود که نزدیک به ۴۰۰ سال پیش نوشته شده می گوید (( پدر بنده وکیل بود و من تجربیات خوبی را از ایشان آموختم )) خوب حالا دوستان بگوئید ما کجا هستیم ؟ این نهاد وکالت که ۱۰۰ سال هم از عمرش نمی گذرد نباید درجا بزند . ما خیلی از جهان عقب هستیم . باید با سرعت برق و باد حرکت کنیم . همه خانواده ها ( غیراز خود وکلا ) باید وکیل داشته باشند . باید فرهنگ سازی شود . اسکودا بیاد فرهنگ سازی کند نه انتقاد . خدمات حقوقی باید بسیار ارزان باشد و هر شهروند به راحتی بتواند به وکیل یا مشاور حقوقی دسترسی داشته باشد و… پس دنبال چی هستید . بروید برنامه دهید و کار کنید وکالت را تخصصی کنید برای اینده جوانان و فارغ التحصیلان حقوق با کمک قوه قضائیه و وزارت علوم و دستگاه های مرتبط با برنامه های خوب و مناسب جلو بروید . تا شاید حداقل تا ۲۰ سال دیگر به پای کشوری مثل پاکستان برسیم .

  10. خخخخخخ . یک سری در نقش خانم ها یا… که وکیل یا کارآموز هستند اینجا در مخالفت با این طرح خوب و سرنوشت ساز برای آینده جوانان نظر می گذارند . واقعا جای تاسف دارد . بنده خدا تو برو دنبال درآمدت چکار به کار مردم و جوانان داری .

  11. کاری به درست و غلط بودن طرح تسهیل ندارم. خوبیهایی داره و بدیهایی. من خودم وکیلم. ولی اسکودا متاسفانه دروغ گفته.
    اول ابنکه نمره ۱ درصد برتر خیلی بیشتر از ۹۷۰۰ بوده در همین آزمون ۹۹. تو خراسان دوست خودم با نمره ۹۰۰۰ رتبه ۶۶ رو آورده. پس قطعا نفر اول نمره اش حدود ۱۱۰۰۰ بوده. نکته بعدی اینکه دوست دیگری با درصدهای خیلی بیشتر از جدولی که اسکودا ارائه کرده نمره اش شده ۵۸۰۰ و رتبه اش شده ۱۰۰۰!!! اینها مربوط به کانون خراسانه. یعنی طرف با کیفری ۶۰درصد، مدنی ۳۳ درصد، تجارت ۱۶ درصد، آیین دادرسی ۲۵درصد،جزا ۱۵درصد، اصول ۳۰درصد رتیه ۱۰۰۰ و نمره ۵۸۰۰ آورده.
    چجوری میشه کسی با درصدهای همه زیر ۱۰ نمره ۶۷۰۰ بیاره؟!!!
    من قبول دارم در میزان قبولی تاثیر زیادی داره. ولی متاسفانه اسکودا تو این آماری که ارائه کرده داره دروغ میگه و این واقعا تاسف آوره. من خودم ۸ سال پشت سد آزمون وکالت بودم تا قبول شدم. این رو هم میدونم که چه روزهای زجرآوری بود . الان هم موافق این تعداد کم ظرفیت قبولی هستم. بنظرم تعداد زیادی از شایسته ها حذف شدن در همه این سالها. طرح تسهیل هم ایراداتی داره البته که باید برطرف بشه

  12. چرا کانون طوری طراحی سوال می کنه که شما با سه سال خوندن قبول نشی ؟! این کجاش افتخاره؟! اعضای هیات مدیره کانون و وکلایی که مثلا ۱۵ یا ۲۰ سال پیش امتحان دادن با چه سطح و کیفیتی از سوالات روبه رو بودن و قبول شدن و کار آموز شدن و حالا بچه ها رو مجبور می کنند که چه حجم از مطالب رو بخونن و به چه سطحی از سوالات جواب بدن ؟!!! واسه چی باید هر سال سوالات غیر استاندارد تر و بی ربط تر بشه و اصلا خیلی هاش به طور منطقی با سرفصلهای دوره لیسانس نسبتی نداشته باشه و از طرف دیگه ظرفیتها مخصوصا برای کانون های شهرستان محدود تر، اگه معیار و متد اینه که اینقدر باید شرکت کنی تا قبول شی پس لطفا کانون حد نصاب سن برای مرکز رو از ۴۰ به ۵۰ و برای شهرستان رو از ۵۰ به ۶۰ ارتقا بده تا عمر داوطلب قد بده به قبولی! ضمنا با آزمونهای تستی کانون به این شکل به هیچ وجه ، به هیچ وجه سطح سواد داوطلب مشخص نمی شه چون از میزان سواد وکلای خروجی از این سیستم به روشنی میشه این رو فهمید ! اگه کانون با اون مدیران فسیل و کیف به دستش عرضه نداره با سیاست گذاری ریشه ای مساله ورود و خروج کار آموز و وکیل رو منطقی و عادلانه حل و فصل کنه قطعا دیگران براش تصمیم خواهند گرفت !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا