الحاق مقررات اعاده به خدمت و بازنشستگی با سنوات ارفاقی ایثارگران به بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی

بخشنامه شماره ۵۴۱۶/۱۴۰۳/۱۰۰۰ مورخ ۱۷/۷/۱۴۰۳ سازمان تأمین اجتماعی

معاونین محترم
مدیران مستقل ستادی
مدیران کل تامین اجتماعی استان

موضوع: الحاق سه بند به فصل هفتم بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی با موضوعات اشتغال بکار مجدد و اعاده به خدمت جانبازان، آزادگان در دستگاه‌های اجرایی بازنشستگی همسران و فرزندان معظم شهدا و تسری مزایا و امتیازات ایثارگران به جانبازان و شهدای امنیت و مدافع حرم

پیرو بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی به شماره ۱۰۰۰/۹۷/۱۳۱۹۶ مورخ ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ و با عنایت به تنفیذ مواد (۸۶) تا (۹۱) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به موجب جزء (۱) و (۲) بند «ت» ماده ۳۱ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت، موارد ذیل به عنوان بندهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ به فصل هفتم بخشنامه الحاق می‌گردد.

الحاق مقررات اعاده به خدمت و بازنشستگی با سنوات ارفاقی ایثارگران به بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی

۷-۱۵- اشتغال بکار مجدد و اعاده به خدمت جانبازان، آزادگان انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی در دستگاه‌های اجرایی

۷-۱۵-۱- جانبازان

به موجب بند “ج” ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران “جانبازانی که قبل از تصویب این قانون به صورت پیش از موعد یا عادی و بدون سنوات ارفاقی بازنشسته شده‌اند، با رعایت شرط بیتی کمتر از شصت و پنج سال می‌توانند به خدمت اعاده و با تکمیل خدمت سی و پنج ساله خود و با رعایت شرایط عمومی به بازنشستگی نایل آیند.” بنابراین جانبازانی که:

۷-۱۵-۱-۱) در دستگاه‌های اجرایی شاغل و از شمول قانون کار خارج بوده‌اند.

۷-۱۵-۱-۲) قبل از تصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ مجلس شورای اسلامی بازنشسته شده‌اند.

۱۵-۱-۳- به هنگام بازنشستگی به هر نحو از سنوات ارفاقی (اعم از سنوات ارفاقی مربوط به قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی ایران…، قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت و …) بهره‌مند نشده‌اند.

۷-۱۵-۱-۴) سن آنان کمتر از ۶۵ سال تمام و سابقه بیمه پردازی آنان کمتر از ۳۵ سال باشد.

می‌توانند برای یکبار درخواست اعاده به خدمت خود را به دستگاه اجرایی ارایه نمایند و تا سقف ۳۵ سال بدون شرط سنی در دستگاه مربوطه اشتغال یابند. بدیهی است در صورت اعاده به خدمت مستمری‌بگیران مذکور، جهت بهره‌مندی از مزایای مستمری بازنشستگی می‌بایست شرایط عمومی قانونی بازنشستگی را احراز نمایند.

۷-۱۵-۲- آزادگان

به موجب بند “ز” ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران “آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از خدمت سی سال بازنشسته شده‌اند، می‌توانند برای یک بار و رعایت شرط سنی زیر شصت و پنج سال سن با بازگشت به خدمت، حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل کنند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت به بازنشستگی نایل آیند.

بنابر این آزادگانی که :

۷-۱۵-۲-۱) در دستگاه‌های اجرایی شاغل و از شمول قانون کار خارج بوده‌اند.

۱۵-۲-۲- ۷) قبل از تصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ مجلس شورای اسلامی بازنشسته شده‌اند.

۷-۱۵-۲-۳) سن آنان کمتر از ۶۵ سال تمام و سابقه خدمت آنان کمتر از ۳۰ سال باشد.

می‌توانند برای یک‌بار درخواست اعاده به خدمت خود را به دستگاه اجرایی ارایه نموده و حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل نمایند. در صورت اعاده به خدمت این افراد، جهت بهره مندی از مزایای مستمری بازنشستگی می‌بایست با لحاظ عین سابقه اسارت شرایط عمومی قانونی بازنشستگی را احراز نمایند.

نکته: نحوه اعاده به خدمت محل اشتغال و ردیفهای تخصیصی پس از اعاده به خدمت جانبازان و آزادگان، تابع ضوابط و مقررات مربوط به هر یک از دستگاه‌های مشمول خواهد بود.

۷-۱۵-۳- نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی جدید

محاسبه مستمری بازنشستگی جدید در صورت حداقل دو سال تمام اشتغال و پرداخت حق بیمه و احراز شرایط بازنشستگی این عزیزان (حسب مورد بر اساس مفاد بندهای «چ» و «ز» ماده ۸۷ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه…) مطابق مفاد ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی و تبصره ذیل آن و در صورت عدم تحقق شرایط پیشگفت وفق دستورالعمل شماره ۲ مکانیزه مستمری‌ها می‌بایست صورت پذیرد. در این راستا واحدهای اجرایی مکلفند با هماهنگی شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین از تاریخ ترک کار مجدد افراد مذکور، نسبت به صدور حکم برقراری مستمری بازنشستگی جدید با همان شماره مستمری قبلی و با رعایت کلیه ضوابط و مقررات قانونی اقدام نمایند.

۷-۱۶- بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا

مطابق بند (خ) ماده (۸۷) قلون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و آیین نامه شماره ۴۲۹۶۹ ت ۵۵۴۱۷ هـ مورخ ۱۳۹۱/۰۴/۲۳ هیات محترم وزیران:

«کلیه فرزندان و همسران شهدای شاغل در دستگاه‌های موضوع ماده (۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می‌توانند با حداکثر هشت سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایای کامل بازنشسته شوند.»

۷-۱۶-۱- دستگاه‌های مشمول

مطابق ماده (۲) قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران دستگاه‌های مشمول این قانون عبارتند از:

الف) کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی، موسسات و شرکت‌های دولتی و ملی شده تحت پوشش و یا مدیریت دولتی اعم از این که دارای قوانین و مقررات خاص باشند و یا نباشند قوه قضاییه اعم از کادر قضایی و اداری و سازمان‌ها و موسسات وابسته و تابعه آنها کلون وکلای دادگستری کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری قوه مقننه نهاد ریاست جمهوری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (سازمان‌های وابسته و تابعه)، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (نظامی و انتظامی نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و شرکت‌های تحت پوشش وابسته یا تابعه آنها و کلیه سازمان‌ها و شرکت‌هایی که به نحوی از انجا از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند و یا قسمتی از بودجه آنها توسط دولت تامین میگردد ،بانکها موسسات بیمه ای جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شهرداریها و شرکت‌های تحت پوشش آنان و نیز موسسات و شرکت‌هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است از قبیل سازمان تامین اجتماعی شرکت ملی نفت ایران شرکت ملی گاز ایران شرکت ملی صنایع پتروشیمی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران سازمان صنایع ملی ایران شرکت‌های هواپیمایی سازمان انرژی اتمی اعضای هیات علمی و کادر اداری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، مجمع تشخیص مصلحت نظام شورای نگهبان و دانشگاه آزاد اسلامی

ب) سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌ها و مراکز تولیدی و توزیعی و خدماتی که تحت پوشش قانون کار یا مقررات تامین اجتماعی و قوانین خاص هستند.

۷-۱۶-۲- مشمولین و شرایط لازم

– همسران و فرزندان شهدای شاغل در دستگاه‌های موضوع ماده (۲) قانون مذکور که بیمه‌پرداز سازمان باشند.

– دارای حداقل ۲۲ سال سابقه خدمت قابل قبول و بیمه پردازی بدون شرط سنی.

– ارایه گواهی از بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر تایید همسر یا فرزند شهید با بررسی مدارک هویتی

– شرط اشتغال و بیمه‌پردازی در زمان ارایه درخواست بازنشستگی

۷-۱۶-۳- نحوه ارابه درخواست بازنشستگی و فرآیند انجام کار

۷-۱۶-۳-۱) حسب ماده ۳ آیین نامه اخیرالذکر مشمولین شاغل در دستگاه‌های مقرر در بند (الف) ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می‌بایستی درخواست خود را به دستگاه متبوع تسلیم و دستگاه مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ وصول درخواست، ضمن بررسی احراز شرایط و پس از موافقت با بازنشستگی این افراد نسبت به ارسال آن به واحدهای اجرایی سازمان اقدام نماید.

۷-۱۶-۳-۲) حسب تبصره ۱ ماده ۳ آیین نامه اجرایی، افراد مشمول شاغل در دستگاه‌های موضوع بند (ب) ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که مشمول قانون تامین اجتماعی هستند، جهت استفاده از مزایای مذکور می توانند درخواست خود را به واحدهای اجرایی سازمان تسلیم نمایند.

۷-۱۶-۳-۳) حسب تبصره ۲ ماده ۳ آیین نامه اجرایی، واحدهای اجرایی مکلفند ظرف مدت یک ماه از تاریخ وصول درخواست بازنشستگی ثبت شده در دبیرخانه پس از بررسی احراز شرایط لازم، نسبت به محاسبه هزینه های سنوات ارفاقی و اعلام آن در خصوص کارکنان موضوع بند (الف) ماده ۲ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران به دستگاه مربوطه و کارکنان موضوع بند (ب) ماده ۳ قانون مذکور به فرد مشمول و بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدام نمایند.

۷-۱۶-۴- نحوه محاسبه و نگهداری هزینه های سنوات ارفاقی

مطابق بند (۵) ماده (۱) و ماده (۵) آیین نامه اخیرالذکر هزینه سنوات ارفاقی عبارت است از:

  • حق بیمه سنوات ارفاقی: (آخرین حقوق و مزایای مشمول کسور بازنشستگی) ضرب در (مدت سنوات ارفاقی) ضرب در (نرخ حق بیمه)
  • حقوق بازنشستگی بر اساس سنوات ارفاقی: (مدت سنوات ارفاقی بر اساس ماه) ضرب در (مبلغ مستمری برقراری)

نکته: حقوق و مزایای مشمول کسور بازنشستگی آخرین ماه مشمولین می‌بایست پس از کنترل رقم منطقی و واقعی دستمزد طی سال آخر مینای محاسبه قرار گیرد.

– مطابق ماده (۴) آیین نامه اجرایی مذکور، دستگاه‌های موضوع بند (الف) ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مکلفند هزینه‌های سنوات ارفاقی را از محل منابع یا اعتبارات مصوب مربوط به دستگاه به صورت کامل و یکجا به حساب سازمان واریز نموده و مدارک را به همراه رسید واریزی به منظور برقراری مستمری بازنشستگی به واحد اجرایی مربوطه ارسال نمایند.

– مطابق ماده (۷۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران (منابع مالی مورد نیاز با حفظ سهم سایر منابع بنیاد در قالب مفاد لوایح بودجه سنواتی پیش بینی خواهد شد) و بند (ژ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه کشور (مسؤولیت رسیدگی و ارائه خدمات مطابق قوانین و مقررات به کلیه جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهداء که در بنیاد دارای پرونده ایثارگری می‌باشند به عهده بنیاد بوده) بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف است هزینه‌های سنوات ارفاقی کارکنان دستگاه‌های موضوع بند (ب) ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را به صورت کامل و یکجا به حساب سازمان واریز نموده و مدارک را به همراه رسید واریزی به منظور برقراری مستمری بازنشستگی به واحد اجرایی مربوطه ارسال نمایند.

– وفق تبصره ماده (۵) آیین‌نامه مربوطه، مینای محاسبه و پرداخت مستمری بازنشستگی مشمولین، میانگین دوسال آخر حقوق و مزایای دریافتی فرد مشمول است که دارای کسور بازنشستگی بوده و حق بیمه آن نیز به صندوق ذی‌ربط پرداخت شده باشد.

نکته: مجموع سوابق اصلی و ارفاقی مازاد بر ۳۰ سال مشمولین فوق در تعیین حقوق بازنشستگی آنها قابل محاسبه نخواهد بود.

– حکم بازنشستگی مشمولان این بند با کد اساس برقراری ۱۰۶۱۴ با عنوان «بند (خ) ماده (۸۷) برنامه ششم توسعه کشور و ماده ۳۱ برنامه هفتم پیشرفت» صادر می گردد.

۱۷-۷- مطابق بند (۲-۲) از ماده ۳۱ برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران “مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول اجرای برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و همچنین جانبازان و شهدای امنیت تسری می یابد.“

کدهای مالی مربوطه به این بخشنامه توسط معاونت برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی بررسی و متعاقبا اعلام خواهد شد.

مرکز فناوری اطلاعات آمار و محاسبات مکلف است با همکاری حوزه تخصصی معاونت بیمه‌ای در اسرع وقت نسبت به طراحی و ساخت نرم‌افزار مربوطه و پیاده‌سازی آن در واحدهای اجرایی اقدام نمایند.

مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران کل، معاونین تعهدات بیمه‌ای و معاونت برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی و توسعه مدیریت، روسای ادارات مستمری ها، نام نویسی و حساب‌های انفرادی، وصول حق بیمه و مالی، نظارت بر کنترل مصارف آمار و فناوری اطلاعات، منابع انسانی ادارات کل استان‌ها و مسوولین ذی ربط در واحدهای اجرایی خواهند بود.

میرهاشم موسوی – مدیر عامل تأمین اجتماعی

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام، امیدواریم با اعاده به خدمت جانبازان و آزادگان معزز که بازماندگان دفاع مقدس اند از این عزیزان استفاده شود.

  2. ما که از منظر نیروهای مسلح جانباز هستیم و در دفترچه درمانی مان هم قید گردیده با این قانون شامل حال ما هم می گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا