پایگاه خبری اختبار- سرفصلهای دوره آموزشی دوماهه قبولشدگان آزمون وکالت سال ۱۴۰۱ کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، نگرانیهایی را برای این افراد ایجاد کرده است.
به گزاری اختبار، پس از انتشار سرفصلها دوره آموزشی دو ماهه قبولشدگان آزمون وکالت کانونوکلای آذربایجان شرقی، بعضی از قبولشدگان این کانون در پیامهایی به اختبار از تعداد زیاد سرفصلها (۱۷ مورد) و حجم بالای آنها گلایه کردند.
معترضان معتقد هستند در مدت ۶۰ ساعت دوره آموزشی تدریس این حجم بالای مطالب به شیوهای کاربردی و مفید مقدور نیست و عملا آزمونی سختتر از آزمون وکالت را پیش رو دارند.
بعضی دیگر نیز با یادآوری سخنان حسین شربیانی، رئیس سابق این کانون، مبنی بر اینکه با آییننامه جدید لایحه استقلال میتوان قبولشدگان قانون تسهیل را «مانند برگ خزان پایین ریخت»، ابراز نگرانی کردند که نتیجه چنین دوره آموزشیای، مردود شدن عده زیادی از قبولشدگان باشد.
صحبتهای حسین شربیانی، رئیس سابق کانون وکلای آربایجان شرقی، درباره دوره کارآموزی پذیرفتهشدگان قانون تسهیل
خبرنگار اختبار درباره این نگرانیها با حسن پاشازاده، رئیس فعلی کانون وکلای آذربایجان شرقی صحبت کرد.
این وکیل دادگستری به خبرنگار اختبار گفت:
«سرفصلهای دوره آموزشی براساس تصمیم هیات مدیره و کمیسیون کارآموزی تعیین شده اما هنوز نهایی نیست و منتظر تصمیم کمیسیون ماده ۴۸ آییننامه لایحه استقلال هستیم و درصورت لزوم، تا زمان شروع دوره کارآموزی تغییراتی در آن اعمال میشود.
در این دوره آموزشی نه قرار است سختگیری کنیم و نه آسان بگیریم. مطابق مقررات عمل میکنیم و تصمیمات هیات مدیره فعلی ارتباطی به دیدگاههای مدیران گذشته ندارد.»
لازم به ذکر است که بر اساس آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰، کارآموزان وکالت سه مرحله آموزشی را پشت سر میگذارند.
مرحله اول عبارت است از شرکت در جلسات سخنرانی علمی و کارگاههای آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت؛ در پایان این مرحله، از کارآموز آزمون کتبی بهعملآمده و پس از قبولی، بلافاصله مرحله دوم آغاز میشود. در صورت عدم شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا عدم قبولی کارآموز در نوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیئتمدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد.