تصمیم دولت برای ادامۀ جریمه مشمولان غایب، این بار با ۵ سال غیبت

در بند ب تبصره ۱۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ کلل کشور

تصمیم دولت برای ادامۀ جریمه مشمولان غایب در سال ۱۳۹۵، این بار با ۵ سال غیبت

پایگاه خبری اختبار – دولت در لایحه بودجه ۱۳۹۵ کل کشور که امروز (۲۷ دی) به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، حکم جریمه مشمولان غایب را تکرار کرد.

دولت در بند ب تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۳۹۵ ، ۸ سال غیبت مشمولان که در قانون بودجه ۱۳۹۴ کل کشور تعیین شده بود را به ۵ سال کاهش داده است با این حال علی رغم اینکه ممکن است  در نگاه اول هزینه جریمه ثابت به نظر برسد ولی با کمی دقت می توان دریافت که میزان جریمه نسبت به گذسته افزایش یافته است، به این ترتیب اگر مشمولی با همان ۸ سال غیبت بخواهد جریمه بپردازد، مشمول ۳۰ درصد افزایش در مبالغ اعلام شده بابت سه سال تاخیر از مبدا ۵ سال اعلام شده در لایحه بودجه ۱۳۹۵ خواهد شد.

با این حال باید منتظر بود و دید لایحه تقدیمی دولت در فرایند بررسی و تصویب مجلس شورای اسلامی چه سرنوشتی خواهد داشت، هر چند با توجه به رویکرد سال گذشته مجلس شورای اسلامی در پذیرش اصل موضوع جریمه مشمولان غایب و مخصوصا در طلیعه اجرای برجام و امید به صلح و آرامش برای کشور خیلی بعید است که موضوع کلا با مخالفت جدی در مجلس شورای اسلامی مواجه شود.

شایسته است هم دولت و هم مجلس شورای اسلامی در کنار توجه به جنبه های درآمدی اجرای این طرح و همچنین حل معضل مشمولان غایب، به شرایط رفاهی و معیشتی سربازان مشغول به خدمت مقدس سربازی نیز توجه خاص داشته باشند و بخش عمده ای از منابع حاصل از اجرای این طرح را به سمت افزایش حقوق و تامین نیازهای رفاهی و زیستی سربازان مشغول به خدمت هدایت کنند.

بند ب تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۳۹۵ کل کشور :

به دولت اجازه داده می‌شود تا تمامی مشمولان خدمت وظیفه عمومی را که بیش از ۵ سال غیبت دارند، با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت معاف کند.

تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیت‌های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور در ردیف ۱۵۰۱۲۸ واریز و تا سقف ۳۰ هزار میلیارد ریال در قالب ردیف ۵۳۰۰۰۰-۱۳۲ به صورت مساوی به ردیف‌های ذی‌ربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور هزینه می‌شود.

ﻣﻴﺰان جریمه مشمولان غایب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه به شرح جدول زیر می باشد :

مدرک تحصیلی              پایه ریالی جریمه مشمولان غایب
زیر دیپلم                              100 میلیون ریال
دیپلم                                   150 میلیون ریال
فوق دیپلم                             200 میلیون ریال
لیسانس                               250 میلیون ریال
فوق لیسانس                          300 میلیون ریال
دکترای غیرپزشکی                 350 میلیون ریال
دکترای پزشکی                      400 میلیون ریال
پزشکان متخصص و بالاتر         500 میلیون ریال

۱- به ازای هر سال غیبت مازاد بر ۵ سال، ۱۰ درصد به مبالغ جریمه پایه اضافه شده و مدت غیبت بیش از شش ماه، یک سال محسوب می‌شود.

۲- برای مشمولان متاهل ۵ درصد و برای مشمولان دارای فرزند نیز به ازای هر فرزند ۵ درصد از مجموع مبلغ جریمه کسر می‌شود.

بند ط تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۳۹۴ کل کشور  :

ط – به دولت اجازه داده می‌شود تا کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را که بیش از هشت‌سال غیبت دارند با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت، معاف کند.

تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیت‌های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ۱۵۰۱۲۸ نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و تا سقف بیست و هفت هزار میلیارد (۲۷.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال درقالب ردیف ۱۳۵ – ۵۳۰۰۰۰ به صورت مساوی به ردیف های ذی‌ربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور هزینه می‌شود.

دارندگان کارت معافیت موضوع این بند از نامزدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی، عضویت شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتصاب در سمت های مدیریتی (سیاسی و اداری ) دستگاه های موضوع ماده (۵ ) قانون مدیریت خدمات کشوری محروم می‌باشند.

میزان جریمه مشمولان غایب برای صدورکارت معافیت نظام وظیفه به شرح جدول زیر می‌باشد:

مدرک تحصیلی    پایه ریالی جریمه مشمولین غایب

زیردیپلم               ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

دیپلم                   ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

فوق دیپلم             ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

لیسانس              ۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

فوق لیسانس        ۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

دکترای غیرپزشکی۳۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

دکترای پزشکی   ۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

۱ – به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال ده‌درصد (۱۰% ) به مبالغ جریمه پایه اضافه و مدت غیبت بیش از شش‌ماه، یک سال محسوب می‌شود.

۲ – برای مشمولان متأهل پنج‌ درصد (۵% ) و برای مشمولان دارای فرزند نیز به‌ازای هر فرزند پنج‌درصد (۵% ) از مجموع مبلغ جریمه کسر می‌شود.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا