دانشجوی «ممنوع‌الورود»، دانشجوی «ممنوع‌الخروج»

پایگاه خبری اختبار- دکتر علی خالقی، حقوقدان و استاد آیین دادرسی کیفری در یادداشت کوتاهی به وقایع اخیر دانشگاه‌های کشور و ممنوع‌الورود شدن بعضی دانشجویان واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید:

متن یادداشت به شرح زیر است:

امروز در کلاس آیین دادرسی کیفری از ضابطان و برادران گفتیم و از حدود وظایف و اختیارات آنان؛ اینکه چه کسانی ضابط محسوب می شوند و اختیارات و وظایف آنان چیست. دانشجویان به دقت گوش جان به درس سپرده بودند و مشاهدات عینی خود در چهل روز گذشته را با موازین قانونی تطبیق می دادند.

اویی که تازه چند روزی از بازداشت رها و در کلاس درس حاضر شده بود، جز گاه برای نوشتن نکته ای، لحظه ای نگاهش را از من برنمی داشت؛ و حال آنکه امروز از حقوق متهم تحت نظر هنوز سخنی نگفته بودم!

دختران و پسران امروز دانشجویانی بودند که دو سال قبل و به طور غیرحضوری با آنها درس کلیات حقوق جزا داشتم. برای آشنایی با نام و چهره آنها، از روی لیست کلاس اسامی آنها را خوانده و از نزدیک با آنان آشنا می شدم تا اینکه پس از خواندن نام یکی از آنها خودش چیزی نگفت؛ چون نبود که بگوید. دانشجویی گفت که او «ممنوع الورود» شده!

-به کجا؟

-به دانشگاه!

-با حکم کمیته انضباطی یا مرجع قضایی؟!

-مگر اینها می توانند دانشجوی شاغل به تحصیل را از ورود به دانشگاه منع کنند؟!

کلاس تمام شد و اندکی بعد برای خروج از دانشگاه به سمت درب ۱۶ آذر می رفتم و هنوز در فکر «ممنوع الورودی» یکی از دانشجویانم بودم که دیدم مأمور حراست/انتظامات برای خروج دانشجویان از دانشگاه نیز کارت دانشجویی شان را می گیرد و پس از مشاهده نام دانشجو و تطبیق عکس با چهره، کارتشان را پس داده، اجازه خروج به آنها می دهد.

-یعنی ممکن بود به برخی اجازه خروج ندهد؟!

-یعنی دانشجوی «ممنوع الخروج» هم داریم؟!

-یعنی در دانشگاه بماند یا به جای دیگری برده شود؟!

با دیدن این صحنه یاد سؤال یکی از دانشجویان در کلاس امروز افتادم که از جایگاه مأموران حراست در میان ضابطان و همکاری آنان پرسیده بود.

 

خروج از نسخه موبایل