دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه
مصوبه مورخ ۱۳۹۷/۸/۲۸ هیئت وزیران
هیئت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۸/۲۸ بنا به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و در اجرای بند (ب) مصوبه شماره ۱۰۱۵۳۲ مورخ ۱۳۹۷/۸/۱ شورای عالی هماهنگی اقتصادی، دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه را به شرح زیر تصویب کرد.
دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه
ماده ۱- بر اساس این دستورالعمل تا مبلغ نود هزار میلیارد (۹۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع حاصل از مابهالتفاوت تسعیر قیمت خوراک و سوخت کارخانجات پتروشیمی، فولادی و پالایشگاهها، برای مصارف موضوع این تصویبنامه اختصاص مییابد.
تبصره- وزارت نفت موظف است با تحویل خوراک و سوخت کارخانجات پتروشیمی، فولاد و پالایشگاهها، مابهالتفاوت قیمت را با نرخ تسعیر سامانه نیما دریافت و به حساب ویژهای نزد خزانهداری کل کشور که به نام سازمان هدفمندسازی یارانهها افتتاح میشود، واریز نماید.
ماده ۲- سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز است برای پرداخت کمک جبرانی به میزان دو میلیون (۲.۰۰۰.۰۰۰) ریال به افراد زیر در سقف اعتبار این تصویبنامه اقدام نماید:
الف- کارکنان رسمی و پیمانی کشوری و لشکری، کارکنان قراردادی و کارکنان شرکتی دستگاههای اجرایی که از محل منابع بودجه عمومی، حقوق دریافت میکنند و جمع مبلغ مندرج در آخرین حکم کارگزینی برای کارکنان رسمی و پیمانی و همچنین مبلغ ماهیانه قرارداد منعقده برای کارکنان قراردادی و شرکتی، کمتر از سی میلیون (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است، از طریق حسابهای بانکی متصل به حقوق و مزایای کارکنان مشمول.
ب- بازنشستگان صندوقهای بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (لشکری)، صندوق بازنشستگی فولاد و سایر صندوقهای بازنشستگی مشابه که بخشی از مستمری مشمولین آنها از محل منابع بودجه عمومی تأمین میشود و مجموع آخرین حکم حقوقی (مستمری) در سال ۱۳۹۷ هر یک از آنها کمتر از سی میلیون (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است، از طریق حسابهای بانکی متصل به حقوق (مستمری) آنها.
ماده ۳- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور برای حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد به شرح زیر اقدام نماید:
ردیف | بعد خانوار | معادل ریالی سبد حمایت غذایی در مرحله اول |
۱ | یک نفره | ۱.۵۰۰.۰۰۰ |
۲ | دو نفره | ۲.۰۰۰.۰۰۰ |
۳ | سه نفره | ۲.۵۰۰.۰۰۰ |
۴ | چهار نفره | ۳.۰۰۰.۰۰۰ |
۵ | پنج نفره و بیشتر | ۳.۵۰۰.۰۰۰ |
الف- خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور از طریق حسابهای بانکی متصل به یارانههای نقدی.
ب- خانوارهای تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران از طریق حساب متصل به مستمری سرپرست خانوار.
پ- خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از سی میلیون (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از جمله گروههای کارگران ساختمانی، قالی بافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان، رانندگان بین شهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلین کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاههای متفرقه، عشایر و روستاییان، دریافتکنندگان بیمه بیکاری و سایر گروههای مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی میشوند.
ت- سایر خانوارهای کمدرآمد با درآمد ماهانه کمتر از سی میلیون (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال. درخواست آنها پس از بررسی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور پذیرفته میشود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی موظف است با استفاده از اطلاعات در اختیار از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، به درخواست کتبی اشخاص موضوع این بند، پس از اجازه آنها به دسترسی وزارتخانه مذکور، به حسابهای بانکی مربوط رسیدگی کند.
تبصره ۱- شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مجازند از محل منابع خود نسبت به اجرای این تصویبنامه اقدام کنند.
تبصره ۲- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای حمایتی موظفند اعتبار تخصیصی را بر اساس بعد خانوار تنظیم و پرداخت نمایند.
ماده ۴- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است نسبت به بررسی و رفع همپوشانی لیست مشمولین مواد (۲) و (۳) این تصویبنامه اقدام نماید.
ماده ۵- دستگاههای اجرایی از جمله دستگاههای موضوع آییننامه اجرایی تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور موظف به ارایه اطلاعات مورد نیاز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میباشند.
ماده ۶- سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است مطابق با ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور، اعتبارات مربوط را به حساب دستگاههای اجرایی ذیربط واریز نماید. دستگاههای اجرایی ذیربط موظفند حداکثر ظرف (۲۴) ساعت پس از وصول اعتبار مذکور، بر اساس ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور، نسبت به واریز به حساب افراد ذینفع اقدام نمایند.
ماده ۷- کمک به تأمین غذا برای مدارس شبانهروزی و دیگر گروههای مشابه از محل منابع موضوع این تصویبنامه مجاز است.
ماده ۸- سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است مازاد اعتبار وضوع ماده (۱) را صرف حمایت از تولید، اشتغال و قراردادهای پیمانکاران طرحهای تملک دارایی سرمایهای نماید.
ماده ۹- این تصویبنامه جایگزین تصویبنامههای شماره ۱۰۱۳۳۷/ت۵۵۸۵۵هـ مورخ 5/8/1397 و شماره ۱۰۲۵۶۸/ت۵۵۸۵۵هـ مورخ 5/8/1397 میشود.
اسحاق جهانگیری- معاون اول رییسجمهور