رئیس قوه قضاییه: افراد را در گزینش معطل نکنید

پایگاه خبری اختبار- رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه ما باید در بخش‌های مختلف دستگاه قضایی، فرایند‌ها را در چهارچوب ضوابط، کوتاه کنیم و تقلیل دهیم تا خدمت‌رسانی‌های ما به مردم تسریع و تسهیل شود، گفت: فرایند‌های مطوّل و بعضاً دست‌ و‌ پا‌گیر ممکن است ما را از هدف اصلی که خدمت‌رسانی مطلوب، سریع و آسان به مردم است، دور کند.

به گزارش اختبار به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، در ادامه بازدید‌های میدانی خود از مراکز، مراجع و معاونت‌های مختلف قضایی و سازمان‌های تابعه، با حضور در معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، از برخی بخش‌های این معاونت بازدید به عمل آورد.

رئیس عدلیه طی سخنانی در جمع مدیران و کارکنان معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، ضمن اشاره به اهمیت نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین سرمایه هر مجموعه گفت: همواره یکی از تاکیدات من این است که ما باید در بخش‌های مختلف دستگاه قضایی، فرایند‌ها را در چهارچوب ضوابط، کوتاه کنیم و تقلیل دهیم تا خدمت‌رسانی‌های ما به مردم تسریع و تسهیل شود؛ فرایند‌های مطوّل و بعضاً دست‌و‌پا‌گیر ممکن است ما را از هدف اصلی که خدمت‌رسانی مطلوب، سریع و آسان به مردم است، دور کند. در این بخش نیز که معاونت انسانی است و یکی از مسئولیت‌هایش شناسایی و جذب کارکنان و قضات است، تاکید دارم که هر چقدر می‌توانید در چهارچوب ضوابط، فرایند‌ها را کوتاه کنید؛ برای نمونه، با بهره‌گیری هر چه بیشتر از فناوری‌ها و راهکار‌های نوین، زمان گزینش داوطلبین جذب در دستگاه قضایی را کوتاه گردانید؛ گاه ممکن است طولانی بودن فرایند گزینش نیرو، سبب معطل شدن او و جذب شدنش در یک دستگاه دیگر شود؛ احتمال این امر، چنانچه آن نیرو، در زمره نخبگان باشد، بیشتر نیز می‌باشد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: باید در معیار‌ها و شاخص‌های مرتبط با گزینش نیرو‌ها نیز تجدیدنظر کنیم؛ با معیار‌ها و شاخص‌های سال‌های پیش نمی‌توانیم در عصر حاضر به جذب نیرو بپردازیم؛ البته باید توجه داشت که یک سری از معیار‌ها و شاخص‌ها برای جذب افراد، ثابت و لایتغیر است و باید مستحکم و برقرار باشند.

قاضی‌القضات بیان داشت: آموزش حین خدمت، یکی از ضروریات است؛ این امر برای کسی کسرشأن تلقی نشود؛ همه ما نیاز به آموزش مستمر داریم؛ ضرورت این امر در مقطع فعلی با توجه به پیشرفت‌های مداوم حوزه فناوری، بیشتر نیز شده است؛ آموش حین خدمت فقط مختص نیروی تازه وارد به دستگاه قضایی نیست؛ مدیران عالی قوه قضاییه، قضات دیوان‌عالی، قضات تجدیدنظر و قس‌علیهذا، همگی به دریافت آموزش‌های به‌روز و مستمر نیاز داریم؛ تاکید ما در قوه قضاییه آموزش به همه اعضاء در سطوح مختلف و در موضوعات مختلف بویژه حوزه‌های مرتبط با استفاده از فناوری‌ها و راهکار‌های نوین برای تسریع و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم است.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: قضات حاضر در معاونت منابع انسانی که مسئولیت‌هایی در حوزه گزینش و آموزش نیرو‌ها دارند، عنایت داشته باشند که نقطه کانونی آموزش‌دهی آنها باید آموزش چگونگی فهم قانون و روش‌های تخصصی استنباط و درک قانون باشد.

رئیس عدلیه در ادامه سخنانش به اهمیت مقولات فرهنگی در دستگاه قضا پرداخت و توصیه‌هایی را در این خصوص مطرح کرد.
شایان ذکر است، رئیس دستگاه قضا در بدو ورود خود به ساختمان معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، با حضور در جلسه نشست تخصصی هیئت قضات حوزه‌ی آموزش، مستقر در

معاونت منابع انسانی که به‌منظور پاسخگویی به پرسش‌های پرتکرار قضات سراسر کشور در حال برگزاری بود، به طرح سوالاتی تخصصی پیرامون سازوکار و فرآیند کار هیئت مزبور و همچنین تفاوت‌های کارکردی نظرات آن با نظرات بخش حقوقی عدلیه پرداخت.

رئیس دستگاه قضا طی سخنانی در جمع اعضای این هیئت، اظهار کرد: باید شرایط و بستری فراهم شود که از نظرات تخصصی هیئت قضات عالی حوزه‌ی آموزش، در امر تعلیم و آموزش‌دهی به دانشجویان دانشگاه علوم قضایی و همچنین بخش‌هایی که متولی صدور آرای وحدت رویه هستند، استفاده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: دانشجوی دانشگاه علوم قضایی از همان ابتدای ورود خود به محیط علمیِ دانشگاه، باید روش فهم صحیح از قانون و استدلال و برداشت درست از مسائل را بیاموزد.

بیشتر بخوانید:

رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه: دستگاه قضایی از «طلاب» استقبال می‌کند

خروج از نسخه موبایل