پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان با بیان اینکه چنانچه از طریق سازمان سنجش امکان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ فراهم نگردد، می توانیم مستقلاً اقدام کنیم، گفت: بنای ما مکاتبه مستقیم با دانشگاه آزاد، پیام نور و … خواهد بود.
به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری اصفهان، هیات عمومی کانونهای وکلای دادگستری ایران روز ۱۰ بهمن در جلسه ای فوق العاده در خصوص بحران ها و مشکلات نهاد وکالت، به ویژه چالشهای مرتبط با آییننامه ۱۴۰۰ قوه قضاییه و آزمون، به بحث و گفتوگو پرداختند.
از رئیس قوه قضاییه درخواست گردیده دستور مقتضی را برای برون رفت از وضعیت موجود صادر کند
این جلسه که همزمان به صورت حضوری و بر خط برگزار شد، با یک بیانیه به کار خود پایان داد. در بیانیه هیات عمومی کانون های وکلای دادگستری ایران بر این نکته تاکید شده که هیچ قانون، آئین نامه یا مقرره ای نمی تواند اصل استقلال نهاد وکالت را نسخ کند و با اشاره به چالشهای اخیر ایجاد شده بین نهاد وکالت و معاونت حقوقی قوه قضاییه، از رئیس قوه قضاییه درخواست گردیده دستور مقتضی را برای برون رفت از وضعیت موجود صادر کند. این جلسه در شرایطی برگزار شد که سازمان سنجش و آموزش کشور پس از استعلام از معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با انتشار آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۰ بر اساس مفاد اعلامی کانونهای وکلای دادگستری مخالفت کرده است.
آزمون به عنوان حق و تکلیف کانون ها باید وفق مقررات قانونی لازم الاجرا، برگزار گردد
در همین رابطه دکتر لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان که از حاضرین در این نشست بود بر استواری در راه حفظ استقلال نهاد وکالت کشور تاکید کرد و گفت: حفظ استقلال نهاد وکالت کشور به عنوان جوهره ذاتی آن یک اصل پذیرفته شده و غیر قابل چشم پوشی است. او در ادامه با اشاره به مسئله برگزاری آزمون که از دغدغه های جدی کانون ها و داوطلبان محسوب می شود، تصریح کرد: آزمون به عنوان حق و تکلیف کانون ها باید وفق مقررات قانونی لازم الاجرا، برگزار گردد، تا هرچه زودتر تکلیف داوطلبان آزمون روشن و نگرانی آنها تمام شود.
بیشتر بخوانید:
رئیس کانون وکلای اصفهان همچنین افزود: در خصوص برگزاری آزمون، اتحادیه باید تمام تلاش خود را با رعایت مصالح و منافع صنف انجام دهد، بدیهی است در صورت وجود موانع در برگزاری آزمون از طریق سازمان سنجش، کانون ها می توانند مستقلا به تکلیف قانونی خود عمل نموده و همانند چند سال قبل، خود اقدام به برگزاری آزمون کنند.
باید داوطلبان امروز آزمون های وکالت را همکاران بالقوه خود و آینده نهاد وکالت بدانیم
او ضرورت اطلاع رسانی به موقع به بدنه صنف و داوطلبان را یک اصل مهم عنوان کرد و افزود: ما به عنوان مدیران کانون های سراسر کشور، نماینده وکلا هستیم و باید در مقابل تصمیم ها و برنامه ریزی های اتخاذ شده بی کم و کاست پاسخگو باشیم. باید داوطلبان امروز آزمون های وکالت را همکاران بالقوه خود و آینده نهاد وکالت بدانیم و بر همین اساس سرنوشت حرفه ای آنها برای همه ما حائز اهمیت است.
دکتر رئیسی با اشاره به ضرورت گفتگو برای حل مشکلات کانون ها عنوان کرد: گفتگو همواره برای حل مشکلات بهترین گزینه است و از همین رو هیات عمومی همواره بر مسیر رایزنی با قوه قضائیه تاکید دارد تا بتوانیم بدون کمترین آسیب به استقلال نهاد وکالت و با تکیه به اصل حاکمیت قانون، از مشکلات و چالشهای پیش رو عبور کنیم. اختیار مذاکره با محوریت مصوبه هیات عمومی که بر عدم قابلیت اجرایی آئین نامه تاکید دارد مورد نظر است. زمانی که هیات عمومی تصمیم می گیرد که اسکودا اختیار مذاکره داشته و در جهت حل مشکل آزمون تلاش کند، با این محوریت است که از پیش عدم اجرائی بودن آئین نامه تصویب شده است.
بیشتر بخوانید:
با دانشگاه آزاد و پیام نور برای برگزاری آزمون وکالت مکاتبه خواهیم کرد
او در رابطه با موضع صریح کانون اصفهان درخصوص آزمون وکالت نیز تصریح کرد: کانون وکلای اصفهان همراه با اتحادیه و سایر کانونهای کشور تمام تلاش خود را در جهت برگزاری آزمون انجام می دهد، بدیهی است چنانچه از طریق سازمان سنجش این امکان فراهم نگردد، می توانیم مستقلا اقدام کنیم. در این مورد بنای ما مکاتبه مستقیم با دانشگاه آزاد، پیام نور و … خواهد بود. حتی الامکان از تمام ظرفیت های قانونی خود استفاده خواهیم کرد و نتیجه این مکاتبات را نیز برای اطلاع رسانی منتشر می کنیم.