روز تلخ کارکنان قوه قضاییه:‌ مخالفت مجلس با کلیات طرح فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه

پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه که به نبال افزایش حقوق قضات و کارکنان این قوه بود، مخالفت کردند.

به گزارش اختبار، گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه در دستور کار امروز، ۱۵ دی، صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار داشت اما کلیات این طرح با 97 رأی موافق، ۱۱۵ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در صحن رد شد.

یکی از مهم‌ترین ایرادات نمایندگان مخالف، بار مالی این طرح و مغایرت آن با اصل ۷۵ قانون اساسی بود. ایراد مهم دوم نیز این بود که در وضعیتی که طبق لایحه بودجه قرار است حقوق کارکنان دولت تنها ده درصد در سال آینده رشد کند، افزایش بالای حقوق کارکنان این قوه تبعیض‌آمیز است.

مخالفت دولت رئیسی با افزایش حقوق کارکنان قوه قضاییه

میثم لطیفی رییس سازمان اداری استخدامی کشور که برای اعلام مخالفت دولت با طرح در مجلس حاضر شده بود، گفت:

ما در دولت نگران مطالبه همسان سازی حقوق و تسری سایر دستگاه ها بوده ایم و امکان دارد این وضعیت به سایر دستگاه ها منتقل شود و مطالبات جدیدخبرای سایر دستگاه ها ایجاد کند که باعث ایجاد نارضایتی خواهد شد.

شورای حقوق و دستمزد متولی امر حقوق است و باید براساس سختی شغل و حساسیت آن حقوق را تعیین کند. ما قبول داریم که قوه قضائیه در بحث حقوق مشکلات فراوانی دارد، اما باید از راه های دیگر به این وضعیت رسیدگی کرد تا نارضایتی سایر دستگاه را ایجاد نکند.

استاندارد دوگانه در برخورد با یک طرح

تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه در هفته‌های آخر ریاست سیدابراهیم رئیسی بر قوه قضاییه با نام طرح تسری فوق‌العاده خاص کارمندان سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضائیه در مجلس اعلام وصول شد و در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

این طرح از ابتدای تدوین آن مورد حمایت جدی حجت‌الاسلام رئیسی بود و حتی آنطور که معاون وقت منابع انسانی قوه قضاییه گفته است، با همکاری محمد مصدق، معاون اول فعلی قوه قضاییه تدوین شده است. با وجود این دولت حجت‌الاسلام رئیسی در مرحله تصویب، به مخالفت با آن برخاست.

در همین راستا، امین حسین رحیمی (معاون وقت منابع انسانی قوه قضاییه و وزیر دادگستری فعلی) در هفتم تیرماه سال جاری با اشاره به وضعیت معیشتی کارکنان این قوه گفته بود:

«آیت‌الله رئیسی شخصا به این موضوع ورود کرده و با توجه به مطالبه عمومی کارکنان اداری قوه قضائیه که در سفرهای استانی و مراجعات حضوری صورت می‌گرفت، دستور پیگیری طرح تسری فوق‌العاده خاص به کارکنان اداری قوه قضاییه را صادر کرده و در اولین جلسه شورای مشورتی سال ۱۴۰۰ به ما تاکید شد که هرکاری می‌توانیم برای ارتقای سطح معیشتی کارکنان دستگاه قضا انجام دهیم.»

او همچنین با بیان اینکه تهیه متن طرح تسری فوق العاده خاص به کارکنان اداری قوه قضائیه با همکاری حجت‌الاسلام مصدق صورت گرفته، افزوده بود: «پس از مشورت با معاون مالی و پشتیبانی قوه قضائیه و بررسی موضوع، مشخص شد که در صورت تصویب، دستگاه قضا مشکلی برای تامین مالی این طرح ندارد.»

نقش مخالفت دولت در رای‌نیاوردن طرح

سید سلمان ذاکر در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۱۵ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عدم تصویب کلیات طرح تعیین فوق العاده خاص کارکنان قوه قضاییه گفت: رئیس جمهور در زمانی که در رأس قوه قضائیه بود، انتقاد داشت که چرا حق و حقوق قضات و کارکنان داده نمی شود، اما وقتی که در صحنه عمل حاضر می شود، معاون استخدامی خود را به مجلس فرستاده تا با این طرح مخالفت کند و مجلس هم به آن رای نداد.

وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده این است که رئیس جمهور در ابعاد منفی و مثبت مسائل تاثیرگذار است.

خروج از نسخه موبایل