رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری:
به دنبال الزامی شدن وکالت در کلیه مراحل و در تمامی پروندهها هستیم
پایگاه خبری اختبار- رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس با توجه با اصل ۳۵ قانون اساسی که داشتن وکیل را از حقوق طرفین دعوا عنوان کرده، قوانین مربوط به این موضوع را تصویب کنند.
به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از ایلنا، بهمن کشاورز دربارۀ درخواست اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری (اسکودا) از رییس قوه قضاییه در مورد اصلاح تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری که طبق آن متهمان امنیتی تا یک هفته از زمان بازداشت اجازه ملاقات با وکیل خود را ندارند و این وکلا نیز باید به تائید رییس قوهقضاییه رسیده باشند، گفت: تاکنون پاسخی از سوی دستگاه قضایی به دست اتحادیه سراسری وکلا نرسیده است اما برای اصلاح آن هم دولت می تواند لایحهای به مجلس بدهد و هم اینکه خود نمایندگان دراین مورد طرحی ارایه کنند. شق سوم آن این است که طی اصلاح لایحه جامع وکالت این تبصره اصلاح شود.
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران با اشاره به رد کلیات لایحه جامع وکالت از سوی نمایندگان مجلس گفت: مسایلی از جمله نحوه رسیدگی به صلاحیت هیات مدیره، تعیین تکلیف تشکیلات ماده ۱۸۷ و حل مشکلات خدمات جانبی که کانون وکلا به وکلا ارایه میدهد مانند صندوق بازنشستگی و از همه مهم تر بحث نظارت قوه قضاییه بر کانون که متأسفانه در برخی موارد از حد نظارت فراتر میرود و حالت دخالت دارد، در لایحه جامع وکالت احتیاج به اصلاح دارد.
وی با بیان اینکه به دنبال الزامی شدن وکالت در کلیه مراحل و در تمامی پروندهها هستیم، اظهار کرد: قانون الزامی بودن داشتن وکیل در زمان آیت الله شاهرودی در حال اجرا بود که توسط رأی وحدت رویه ای که ما بسیار با آن مخالف بودیم نسخ شد. البته با اجرای طرح اجباری بودن داشتن وکیل فشار زیادی بر روی کانونها بود اما کانونها مشتاقانه و صبورانه این فشارها را تحمل میکردند چون به این واسطه حق مردم حفظ میشد.
کشاورز با اشاره به ارتباط اتحادیه وکلا با مجلس شورای اسلامی گفت: همیشه با مجلس در حال رایزنی هستیم و با توجه به ترکیب فعلی مجلس که شامل حقوقدان های متبحری است و اعضا غیر حقوقدان آن هم صاحب نظر هستد، امید است که با توجه با اصل ۳۵ قانون اساسی که داشتن وکیل را از حقوق طرفین دعوا عنوان کرده، قوانین مربوط به این موضوع را تصویب کنند.
ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری:
با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم میتواند تقاضای حضور وکیل نماید. وکیل باید با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات، با شخص تحت نظر ملاقات نماید و وکیل میتواند در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یکساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.
تبصره- در جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده (۳۰۲) این قانون است، در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تأیید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می نمایند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می گردد.