پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صد و سی و امین جلسه علنی با ۲۰۲ رای موافق از ۲۴۰ رای، با تصویب کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار موافقت کردند.
خلاصه مذاکرات جلسه صد و سی ام علنی مجلس شورای اسلامی که مورخ ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۰ برگزار شد به شرح زیر است:
ادامه رسیدگی به طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار
پس از اظهارات مخالفین (آقایان آذری، سید کاظم موسوی)، موافقین آقایان: (دهنوی، نادران، میر تاجالدینی)، نماینده دولت (آقای دکتر خاندوزی موافق) و سخنگوی کمیسیون، کلیات طرح به تصویب رسید و در بررسی جزییات چند پیشنهاد به تصویب رسید و ادامه بحث به جلسه آینده موکول گردید.
بیشتر بخوانید:
خلاصه اظهارات نماینده دولت (آقای دکتر خاندوزی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی):
آقای دکتر خاندوزی در دفاع از کلیات طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار بیان کرد: در سال مانع زدایی از تولید، تصویب طرح صدور مجوزهای کسب و کار پیام خوشی را از مجلس به فعالان اقتصادی مخابره میکند. بخش زیادی از فعالان اقتصادی منتظر تصویب این طرح و باز شدن غل و زنجیر از پای خود هستند.
رتبه ۱۷۸ دنیا در دشواری شروع فعالیت اقتصادی
در رتبهبندی موانع کسب و کار یا به عبارت دیگر سهولت محیط کسب و کار مهمترین شاخص مجوز شروع کسب و کار است و کشور ما از جهت دشواری شروع فعالیت اقتصادی رتبه ۱۷۸ را در دنیا دارد. کسب مجوز بسیار پیچیده است و دست و پای فعالان اقتصادی را میبندد. بسیاری از فرآیندهای ناسالم و فساد آلود در همین مسیر ایجاد میشود. مجلس شورای اسلامی و دولت باید با همگرایی برای تسهیل صدور مجوزها گام بردارند.
شاه کلید تولید اقتصادی
در سالهای اخیر به دنبال این بودیم که برای تولید اقتصادی یک شاه کلید معرفی کنیم که قطعاً افزایش سرمایهگذاری رونق تولید را به دنبال خواهد داشت. متأسفانه یک سرمایهگذار باید ۶ ماه تا دو سال و گاهی بیشتر در فرآیندهای کسب مجوز سرگردان باشد تا مجوز شروع یک فعالیت اقتصادی را اخذ کند.
در پنج سال گذشته رشد سرمایهگذاری در کشور حدود صفر بوده است
در طول پنج سال گذشته رشد سرمایهگذاری در کشور حدود صفر بوده است. به عبارتی دیگر نه تنها سرمایهگذاری صورت نگرفته بلکه اشتغالی نیز ایجاد نشده است و به دنبال آن تولید نیز رونقی نداشته است. دلیل این امر یکی به تحریمهای ظالمانه خارجی باز میگردد و یکی به تحریمهای داخلی که دستگاههای اداری و اجرایی چوب لای چرخ تولیدکنندگان و سرمایهگذاران گذاشتهاند. این تحریم داخلی بسیار آزاردهندهتر است.
کاهش امضاهای طلایی
تصویب این طرح بسیاری از فسادها و رانتها را و انحصارطلبی را کنار زده و امضاهای طلایی را کاهش میدهد. تبدیل نظارت پیشینی به نظارت پسینی و ایجاد شفافیت در اخذ مجوزها و قراردادهای بانکی از رویکردهای مهم این طرح است.
نکته:
آقای دکتر محمدباقر قالیباف پس از رأی بالای نمایندگان به کلیات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: از نمایندگان تشکر میکنم چرا که در راستای تسهیلگری در بازار کسب و کار و رفع موانع گام جدی برداشتند، امروز یکی از چالشهای کشور ما، جوانان تحصیلکرده و با استعداد بیکاری است که فرصتها از آنها گرفته شده است. انشاءالله این طرح بتواند از هر انحصاری جلوگیری کرده و یک رقابت جدی را در فضای کشور فراهم کند