فرایند طراحی سوالات و برگزاری آزمون وکالت از زبان رئیس اسکودا

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به ارائه توضیحاتی پیرامون فرآیند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات پرداخت.

به گزارش اختبار، رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) ۱۹ آذرماه در لایو اینستاگرمی به ارائه توضیحاتی درخصوص فرآیند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات، چرایی تاخیر در برگزاری انتخابات اتحادیه و محکومیت این نهاد در سازمان تعزیرات حکومتی به علت گران‌فروشی در آزمون وکالت پرداخت.

دکتر جعفر کوشا با اشاره به اینکه طی تمام این سال‌ها، سالم‌ترین آزمون برگزارشده، آزمون وکالت بوده است گفت: قبل از اینکه اسکودا تشکیل بشود، آزمون‌ها به صورت غیرمتمرکز گرفته می‌شد. وقتی اسکودا تشکیل شد، هدف این بود که یکی از وظایف اسکودا برگزاری آزمون وکالت باشد و از سال ۱۳۸۲ ما آزمون را به‌صورت صحیح، ایمن و استاندارد برگزار کردیم.

نحوه انتخاب طراحان سوال آزمون وکالت

وی در خصوص فرایند برگزاری آزمون در همکاری اسکودا با سازمان سنجش توضیح داد: فرایند برگزاری آزمون وکالت به این شکل این بوده که از طریق سازمان سنجش که بهترین و سالم‌ترین نهاد تخصصی در خصوص برگزاری آزمون است، عمل شود و  این متصدیان این سازمان انصافاً زحمت می‌کشند و با وجدان کار می‌کنند. اما نکته‌ای که می‌خواهم اینجا به آن اشاره کنم این است که در این فرایند، ما اساتید را به سازمان سنجش معرفی می‌کنیم. سپس سازمان سنجش این اساتید را که مورد تأیید خودشان هم هستند، در گروه‌های مختلف قرار می‌دهند و سوال‌ات توسط ایشان طرح می‌شود و نهایتاً آزمون برگزار می‌شود و این در واقع مشارکتی بین اسکودا و سازمان سنجش است، چون قانون هم می‌گوید که آزمون وکالت باید از طریق سازمان سنجش برگزار شود.

رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در ادامه گفت: ما طراحان دقیق، باسواد، حرفه‌ای، سالم، مطمئن و خوشنام را در قالب دپارتمان‌های مختلف معرفی می‌کنیم.نکته این است که نمی‌دانم چرا برخی کنکاش می‌کنند که ببینند که این وضعیت در سازمان سنجش و اسکودا چگونه است.

وی ادامه داد: ما همیشه سعی کردیم هیئت نظارت بر آزمون محرمانه باشد. اساتید نیز محرمانه هستند؛ مثلا اصلا از اساتیدی که در سازمان‌های مؤسسات آموزشی درس می‌دهند، استفاده نمی‌شود و عدم استفاده از این افراد در طراحی سوالات آزمون وکالت خط قرمز ماست و خیلی‌ از این‌‌ها سمپاشی هم می‌کنند. اساتیدی که ما معرفی می‌کنیم، اساتید به نامِ کشور هستند و سازمان سنجش از این‌ افراد استفاده می‌کند.

کوشا با تاکید بر عدم هیچگونه مشکلی در برگزاری آزمون طی تمام سالهای گذشته گفت: در طول این چندین سال هیچ مشکلی در برگزاری آزمون وکالت نداشته‌ایم. البته مدتی کرونا بود و الحمدلله کرونا برطرف شده و ما آزمون را گرفتیم.

آزمون کانون‌های وکلا، سالم‌ترین آزمون است

وی به هجمه‌هایی که در خصوص سلامت آزمون وکالت به اسکودا صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: در دوره‌های قبل (یعنی دو سال قبل) آمدند به این آزمون تعرض کردند. کسانی‌که پشت آزمون ما مانده بودند، می‌خواستند هجمه کنند؛ پارسال آمدند و گفتند که آزمون لو رفته است. حتی برای ما در دادستانی کارکنان دولت پرونده تشکیل دادند. وزارت محترم اطلاعات گزارشی نوشت و گفت که این سالم‌ترین آزمونی است که دارد انجام می‌شود و منع تعقیب زدند و  آنجا یکجا بود که خواستند به ما ضربه بزنند.

رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلا ادامه داد: در ضربه‌های بعدی دوباره آمدند گفتند که اسکودا دیگر قراردادی با سازمان سنجش نبندد، ما اسکودا را نمی‌خواهیم. ما پرسیدیم چرا؟ خب ما می‌خواهیم آزمون را بدهیم سازمان سنجش بگیرد، اینکار اکنون از طریق قانون تسهیل الزامی است، اما قبلاً هم که اختیاری بود، خودمان به سازمان سنجش می‌رفتیم.

اعلام نتایج آزمون با سازمان سنجش است

وی در پایان با طرح عدم مسئولیت اسکودا در ارائه نتایج آزمون، توضیح داد: آزمون را سازمان سنجش می‌گیرد. پاسخ آزمون را سازمان سنجش باید ارائه دهد. ما هیچ دخالتی در این بخش نداریم. چرا؟ چون این کار، کاری فنی است و آنها باید کلیدها را درست کنند، بر اساس آن کلیدها، پاسخ‌ها را آماده کنند و جواب را اعلام کنند.

کوشا با تاکید بر استاندارد بودنِ سوالان آزمون وکالت به توضیح در باب شبهه‌ها در خصوص استاندارد نبودنِ سوالات این آزمون پرداخت و گفت: آزمون را ما با همین فرایندی که گفتم گرفتیم و خیلی سال‌ها مثل پارسال استاندارد بود. امسال هم استاندارد است. همه سال‌ها استاندارد بوده است. آن‌هایی که می‌گویند یک سوال استاندارد نبوده یا بوده، همان‌هایی هستند که در آزمون رد می‌شوند. آقایی بوده پنج بار آزمون را رد شده است، معلوم است برای او استاندارد نیست.

وی افزود: نتیجه آزمون وکالت را سازمان سنجش به زودی اعلام خواهد کرد و ما در این زمینه مسئولیتی نداریم.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. لطفا همیشه طرح سوال را به سنجش بسپرید پرسش هایی که خود کانون طرح میکند اکثرا اختلافی و غیر استاندارد هستند که باعث میشود حتی افرادی که حقوقدان و وکیل و قاضی و استاد هستند هم نتوانند به آن پاسخ دهند

  2. با سلام و خسته نباشید
    پیشنهاد میکنم در خصوص سهمیه فرزندان وکلای زحمتکش تاملی بفرمایید.
    به نظر میرسد در سیستم اداری و استخدامی و قضایی ایران برای فرزندان شاغلین هر رشته به عنوان پاداش و حفظ حرمت سهمیه و جایگاهی قائل میشوند لیکن متاسفانه کانون وکلا در این خصوص به حقوق فرزندان همکاران خود بی توجه بوده و برای آنها حقی قائل نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا