ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲

ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی

ماده ۱۳۴ (اصلاحی ۱۳۹۹/۲/۲۳) – در تعدّد جرائم تعزیری، تعیین و اجرای مجازات به ‌شرح زیر است:

الف- هر گاه جرائم ارتکابی مختلف نباشد، فقط یک مجازات تعیین می‌شود و در این صورت، دادگاه می‌تواند مطابق ضوابط مقرر در این ماده که برای تعدّد جرائم مختلف ذکرشده، مجازات را تشدید کند.

ب- در مورد جرائم مختلف، هر گاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد، حداقل مجازات هر یک از آن جرائم بیشتر از میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر قانونی است.

پ- چنانچه جرائم ارتکابی مختلف، بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک، حداکثر مجازات قانونی آن جرم است. در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات هر یک را بیشتر از حداکثر مجازات مقرر قانونی تا یک‌چهارم آن تعیین کند.

ت- در تعدّد جرائم درجه هفت و درجه هشت با یکدیگر، حسب مورد مطابق مقررات این ماده اقدام می‌شود و جمع جرائم درجه هفت و درجه هشت با درجه شش و بالاتر سبب تشدید مجازات جرائم اخیر نمی‌شود. در جمع این جرائم با جرائم درجه شش و بالاتر، به طور جداگانه برای جرائم درجه هفت و درجه هشت مطابق این ماده تعیین مجازات می‌شود و در هر صورت مجازات اشد قابل اجراء است.

ث- در هر یک از بندهای فوق، فقط مجازات اَشد مندرج در دادنامه قابل اجراء است و اگر مجازات اَشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل شود یا به موجبی از قبیل گذشت شاکی خصوصی، نسخ مجازات قانونی یا مرور زمان غیرقابل ‌اجراء گردد، مجازات اَشد بعدی اجراء می‌شود و در این صورت میزان مجازات اجراء شده قبلی در اجرای مجازات اَشد بعدی محاسبه می‌شود. آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات و عفو در حکم اجراء است.

ج- در هر مورد که مجازات قانونی فاقد حداقل یا ثابت باشد، اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه می‌تواند تا یک‌ششم و اگر بیش از سه جرم باشد تا یک‌چهارم به اصل آن اضافه کند.

چ- در صورتی که در جرائم تعزیری، از رفتار مجرمانه واحد، نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود، مرتکب به مجازات جرم اَشد محکوم می‌شود.

ح- هر گاه در قانون برای جرمی یکی از مصادیق مجازات‌های مندرج در مواد (۲۳) یا (۲۶) این قانون به‌ عنوان مجازات اصلی مقرر شده باشد، آن مجازات‌ در هر صورت اجراء می‌شود، حتی اگر مربوط به مجازات غیراَشد باشد. همچنین اگر مجازات اَشد وفق ماده (۲۵) این قانون، فاقد آثار تبعی و مجازات خفیف‌تر دارای آثار تبعی باشد، علاوه بر مجازات اصلی اَشد ، مجازات تبعی مزبور نیز اجراء می‌شود.

خ- در تعدّد جرم در صورت وجود جهات تخفیف مجازات برای هر یک از جرائم، مطابق مواد (۳۷) و (۳۸) این قانون اقدام می‌شود.

د- در صورتی که مجموع جرائم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد، مقررات تعدّد جرم اِعمال نمی‌شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می‌شود.

تبصره‌های ۱ تا ۴- [به موجب ماده ۱۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری صریحاً نسخ شده است.]



سایر مطالب:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام.با عرض خسته نباشید.
    نمیدانم چند کلمه‌ای را که می نویسم اسمش را گلایه از قوه قضاییه بگم یا دردل .بنده سه سال پیش از شهرداری منطقه سه تبریز بر اثر ایراد صدمه بدنی غیر عمد شیکایت کردم گزارش پلیس ۱۱۰ اورژانس وشاهدان محله حادثه پرونده تکمیل ونظ کارشناس دادگستری چند مرحله جلسه با قاضی پرونده ونظرپزشکی قانونی بعداز سه سال رفت آمد هشت درصد دیه در نظر گرفتن.با خودم گفتم حتما این بودحق من بخدا ده برابر خرج بیمارستان
    شکست بندی کردم .سه سال بی کار هستم. تا اینجا اصلا ناراحت نیستم وبه نظر قاضی پرونده احترام میگذارم. رفتم از بیمه پارسیان پولی که در نظر گرفتن بگیرم. یکی از کارشناس پرونده یک خانم محترم گفتن اگر نگویم پیش وجدان ناراحت
    مشم نظر پزشکی قانونی نوشته ولی قاضی پرونده
    حساب نکرد .باید جمع دیه شما ۱۸صد باشد شما برید به قاضی پرونده تصحیح رای کنند رفتم منشیر محترم بعداز یک هفته گفتن باید از پلیس الکترونیک اقدام کنید الان بیست روز هست که معلوم نیست درخواست تصحیح رای ما به شعبه
    رسید یا نه رفتم پرس‌وجو کنم گفتن برایتان اس ام س میاد.من از مسولان محترم قوه قضائیه یک سوال داشتم شما قانون گذاران عزیز با این همه دقت برای تمام جرمها مجازات تعیین کردی . ولی شکایت من تمام مدارک لازم مورد نظر تکمیل.چرا
    بعداز سه سال چند ماه با این وضعیت تا به امروز به حق نرسیدم .که اگر آقا قاضی محترم کمی با انصاف قضاوت میکرد با سه سال بی کاری این همه خارج دارو دکتر ودیگر قادر نیستم دو کیلو میوه بدستم بگیرم.به نظر خودم این حق من نبود
    باز هم اصلا هیچ اعتراض ندارد اگر به حقی که تعیین کردن برسم. ما همیشه به خدا توکل کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا