مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم: «قانون حجاب» نه شرعی است و نه عقلایی؛ مانع ابلاغ و اجرای آن شوید

پایگاه خبری اختبار- مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم درباره قانون حجاب و عفاف بیانیه‌ای صادر کرد و خواستار توقف فرایند ابلاغ و اجرای آن شد.

این مجمع در بخشی از بیانیه خود آورده است: «هرگونه قانونی که پذیرش عرف و جامعه را به همراه نداشته و باعث ایجاد نفرت و تقابل با اصل دین شود، مشروعیت ندارد…» و هشدار داده است که «قانون مصوب اخیر مجلس حاصلی جز شکاف بیشتر حاکمیت و ملت را در پی نخواهد داشت.»

متن کامل را در ادامه می‌خوانید:

قالَ النَّبِیُّ(ص): أَمَرَنی رَبِّی بِمُداراهِ النَّاسِ، کَما أَمَرَنِى بِإِقَامَهِ الفَرائِضِ؛
خداوند مرا فرمان داده که با مردم مدارا نمایم همان‌طور که مرا بر به‌پاداشتن واجبات مأمور نموده است.

نظام جمهوری اسلامی ایران با مشکلاتی مانند تورم، بیکاری، فقر، مشکلات زیست محیطی، کاهش شدید سرمایه اجتماعی و تهدید خارجی مواجه است. از این رو در این شرایط لازم است بر اصول و سیاست‌های مبتنی بر وفاق ملی و همدلی میان قوای سه‌گانه تاکید داشت؛ اما در این میان که همه دل‌سوزان جامعه اصلاح روش‌ها و رویکردها را خواستارند، مجلس شورای اسلامی، قانون حجاب و عفاف را تصویب نمود که باعث التهاب بیشتر در سطح جامعه خواهد شد.

گویا تصویب‌کنندگان این قانون بر این گمانند که نسخه شفابخشی برای حل معضلات کنونی جامعه پیچیده و از این راه همه مشکلات کشور و دین‌داری را حل خواهند کرد.

 لازم می‌دانیم‌ نکاتی را در مورد این قانون تذکر دهیم:

۱. از لحاظ مبانی دینی و شرعی وضع هرگونه قانونی که پذیرش عرف و جامعه را به همراه نداشته و باعث ایجاد نفرت و تقابل با اصل دین شود، مشروعیت ندارد.

۲. روند اتفاقات سال‌های اخیر، از جمله انتخابات ریاست جمهوری، باید نمایندگان را به این نتیجه رسانده باشد که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور با سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی گذشته مخالف هستند. نمونه آن تجربه تلخ و زیانبار گشت ارشاد بود. مردم ایران فراموش نکرده‌اند در دوران تبلیغات ریاست جمهوری، هیچ یک از کاندیداهای محترم، حاضر به دفاع از گشت ارشاد و عملکرد آن نشدند.

۳. مصلحت نظام و لزوم تقویت اقتدار ملی اقتضا دارد همه ارکان حاکمیت و از جمله مجلس شورای اسلامی به گونه‌ای حرکت کنند که فضای برادری و همبستگی ملی را گسترش داده و تقابل و دودستگی را  در سطح جامعه کاهش دهند، نه اینکه کدورت و دشمنی را در سطح جامعه دو چندان نمایند. قانون مصوب اخیر مجلس حاصلی جز شکاف بیشتر حاکمیت و ملت را در پی نخواهد داشت.

۴. فراموش نباید کرد که انقلاب اسلامی با حضور آحاد ملت، زنان و مردان و با رویکرد احترام به حقوق مردم پا گرفت. بنیانگذار جمهوری اسلامی، مرحوم‌ امام خمینی نیز بارها با استفاده از رویه‌های تند و اعمال قدرت حکومت برای اموری مانند تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها و مسائلی از این قبیل مخالفت می‌کردند. امروز باید تصویب‌کنندگان و طرفداران قانون حجاب پاسخ دهند، آیا هنوز به آرمان‌های انقلاب که در صدر آن کرامت انسان و بزرگداشت حقوق ملت بود، پایبندند؟ آیا تصویب چنین قوانینی عدول از آرمان‌های اولیه انقلاب نیست؟

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ضمن اعتقاد به وجوب حجاب شرعی در جامعه اسلامی، قانون اخیر مجلس را شرعی و عقلایی ندانسته و آن را در تضاد با  اسلام رحمانی و شریعت محمدی و منافع ملی می‌داند. ما همراه با همه دل‌سوزان این ملک و ملت از کارگزاران خدوم نظام می‌خواهیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی، مانع ابلاغ و اجرای این قانون شوند.

“مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم”
۱۳ آذر ۱۴۰۳

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. اینکه درمیانه فقر وتنگ دستی مردم خواسته های خودراوامر به معروف ونهی از منکر غیر قابل اجرتی خودرا با توسل به پاشنه آشیل مردم فلک زده اجرا کنی از ناحوانمردانه ترین وغیر انسانیترین روشهای حاکمیت است که در تشنگی گرمای جانسوز آب را بررقیبت بلندی روشی یزیدیست نه انسانی واسلامی

  2. سلام چون موضوع عفاف و حجاب موضوعی کاملاً شرعی بوده وحل مسایل شرعی طبق قانون باید از مجاری شرع صورت گیرد ومجلس محق رسیدگی نیست پس رای وابلاغ آن خلاف قانون هست وباید از دخالت آن پرهیز کند علمای فقه ونظر آنان حتما غیر سیاسی وبر اساس شرع بوده وبصلاح بوده پس مجلس مکلف هست نظر حوزه محققین را ملاک وسند قرار داده وتمکین کنند صلاح بر این هست در غیر اینصورت موجب عصیان وهرج ومرج میشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا