مخالفت مجلس با متن اصلاحی طرح تسهیل درباره ارائه پروانه وکالت به قضات و اعضای هیات علمی

پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس به متن اصلاحی ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار درباره اعطای پروانه وکالت به قضات و اعضای هیات  علمی دانشگاه‌ها رای نداد.

به گزارش اختبار، گزارش کمیسیون جهش تولید در مورد طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در دستور کار امروز نمایندگان مجلس بود که نمایندگان به متن اصلاحی کمیسیون جهش تولید درباره اعطای پروانه وکالت به قضات و اعضای هیات علمی رای ندادند و این تبصره برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگشت.

در این اصلاحیه مقرر شده بود:

قوه قضائیه می تواند از طریق کانون وکلای دادگستری و یا مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به قضات بازنشسته دارای بیست سال سابقه قضاوت و بالاتر و اعضای هیات علمی رشته‌های مرتبط، با درجه دانشیاری و بالاتر متقاضی اخذ پروانه وکالت که صلاحیت آنها بر اساس ضوابط مصوب رئیس قوه قضائیه مسلم تشخیص داده شود، پروانه وکالت اعطاء کند.» جایگزین عبارت «سابقه قضاوت یا نمایندگی مجلس جایگزین آزمون وکالت نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:

متن کامل ایرادات شورای نگهبان به طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار

متن کامل گزارش اصلاحی طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار برای رفع ایراد شورای نگهبان

بر اساس این اصلاحیه که برای تامین نظر شورای نگهبان صورت گرفته بود، نمایندگان حقوقی دستگاه‌های دولتی از امکان دریافت پروانه وکالت بدون آزمون بعد از بازنشستگی محروم می‌شوند. به نظر می‌رسد یکی از دلایل مخالفت نمایندگان با این اصلاحیه، همین نکته باشد.

پیش‌تر جعفر قادری، عضو کمیسیون جهش تولید مجلس، درباره این اصلاحیه گفته بود: «نمایندگان حقوقی دستگاه‌های دولتی از فهرست کسانی که بدون آزمون پروانه وکالت می‌گیرند حذف شده‌اند اما اگر مصوبه به این شکل در صحن علنی رای نیاورد ممکن است این موضوع هم تغییر کند و نمایندگان حقوقی بازنشسته با بیست سال سابقه کار هم بتوانند همچنان بدون آزمون، پروانه وکالت بگیرند.»

خروج از نسخه موبایل