گزارش گرامیداشت شصتویکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری
تهیه و تنظیم : آرمان محمودیان
وکلای ملت – یک شنبه ۶ام اسفند ماه،کانون وکلای دادگستری مرکز،شصت و یکمین سالروز استقلال این قدیمی ترین نهاد مدنی ایران عزیز را گرامیداشت ، شصت و یکمین گرامیداشتی که برای این هیئت مدیره نخستین بود.
گرامی داشت استقلال کانون ، میراث زنده یاد دکتر محمد مصدق ، با استقبال بی نظیری از جامعه وکلا روبرو شد، در این مراسم آنچه که نوید بخش بود ، حضور گسترده وکلا و کارآموزان جوان بود.
در کنار این نسل جدید ، پیشکوستان حقوق ایران و وکالت دادگستری نیز حضور داشتند، از جمله اعضای هیئت مدیره سابق و فعلی و چهره های نامدار علم حقوق و حرفه وکالت از جمله حضار شهیر بودند.
این گرامیداشت فقط با استقبال وکلا و چهر های دانشگاهی روبرو نشد ، بلکه قضات دیوان عالی و دادگاه تجدید نظر نیز حضور داشتند،همچنین کانون سردفتران و کانون کارشناسان رسمی دادگستری هدایایی برای شادباش سالگرد استقلال قدیمی ترین نهاد مدنی ایران نیز فرستادند.
شصتویکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری با پخش سرود رسمی و تلاوت قرآن کریم همراه با ترجمه پارسی آیات آغاز شد.
در نخست مجری برنامه ، مازیار قاسمی گودرزی به سبک اشعار شاهنامه، روایتی از رویدادهای پیش رو برای حضار به نمایش گذاشت که با استقبال گسترده حاضرین مواجه شد . پس از اجرا نخستین سخنرانی همایش آغاز شد.
دکتر گودرز افتخار جهرمی همایش را با ارائه سخنرانی برای حضار ادامه داد. افتخار جهرمی در نخست روز وکیل و سالروز استقلال کانون را تبریک گفت،او در ادامه استقلال کانون را از ثمرات حکومت قانون در دوران حکومت ملی دانست.
دکتر افتخار جهرمی در باب رابطه نهاد کانون وکلا با حرفه وکالت به ارائه توضیحاتی پرداختند: که استقلال وکیل و استقلال کانون لازم و ملزوم هستند و جدا از یکدیگر ممکن نیستند.
افتخار جهرمی از سوی دیگر استقلال وکیل تضمین حکومت قانون دانستند.
دکتر افتخار درباب تعریف مفهوم استقلال کانون وکلا تصریح کردند که منظور از استقلال وکیل این است که وکیل بتوان بدون نگرانی و فشار و تهدید از حقوق موکل خود دفاع موثر بکند.
افتخار جهرمی، استقلال کانون و وکیل را مبتنی بر مصلحت اجتماعی دانست و گفت این استقلال تضمینی بر حق دادرسی منصفانه است، و منشا این استقلال را در معاهدات منطقه ای و بین المللی من جمله اساسنامه دیوان بین المللی کیفری دانست که به بیان ایشان استقلال وکیل صریحا و تلویحا در آن ذکر شده است.
ریاست هیئت مدیره کانون وکلای مرکز،هدف از استقلال وکیل را را تضمین داردرسی منصفانه و عادلانه دانست.
در باب لایحه پیش روی جامع وکالت ریاست سابق دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: این لایحه استقلال وکیل و کانون را خدشه دار می کرد اما خوشبختانه کمیسیون فرعی لوایح دولت این دسته از مواد را اصلاح کردند و امید است که در کمیسیون اصلی لوایح دولت و مجلس شورای اسلامی وضع از این نیز پیشی بگیرد و بهتر شود.
دکتر جهرمی در بخشی دیگر از سخنران به ارائه شرحی مختصر از فعالیت هیئت مدیره فعلی در این یکسال فعالیت خود پرداختند ایشان به برگزاری همایش بررسی حقوقی و تاریخی خلیج فارس و پذیرش دانشجو توسط مرکز آموزش عالی،علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز پرداختند.
در نهایت دکتر گودرز افتخارجهرمی از همکاری صمیمانه هیئت مدیران و مدیریت داخلی کانون تشکر و با قرائت آیاتی از قران مجید سخنران خود را خاتمه داد.
سپس استاد برجسته حقوق ایران دکتر ناصرکاتوزیان، به سخنرانی پرداخت، استاد کاتوزیان روز استقلال کانون وکلا را تبریک گفت و اظهار داشتد: که این روز فقط روز جشن نیست، بلکه روز مقاوت، روز اعتراض و روز شکیبایی هم هست.
استاد کاتوزیان در ادامه به همکاران،هم قطاران و شاگردان خود توصیه کرد: و من همه ای شما را به مقاومت دعوت می کنم.
در باب لایحه پیش روی جامع وکالت، دکتر کاتوزیان گفت: برای توفیق در این مبارزه ، شرط نخست اتحاد است، وکلای کانون نباید در خارج از کانون گروها و انشعاب های فرعی تشکیل دهند اگر این چنین شود مثل حزبی می شویم که منشعب شده و دیرگ کارآمدی خود را ندارد، اگر کانون منشعب شود در راه حفظ استقلال و حقوق خود به نتیجه نخواهد رسید.
دکتر کاتوزیان در خاتمه سخنرانیشان گفتند:حال که با عاملی خاریجی روبرو ایم باید مثل برادر پشت هم باشیم و اتحاد و انسجام خود را حفظ کنید.
پس از اتمام سخنرانی استاد کاتوزیان ، گروه موسیقی “راز و نیاز”به رهبری سالار عقیلی به اجرا پرداخت.اجرایی که بطور افتخاری برای کانون وکلای دادگستری برگزارشد، این گروه موسیقی در خاتمه اجرای خود سرود میهن دوستان” نام جاوید وطن”را اجرا کردند که جامعه حقوقی کشور با تشویقی که حاکی از حس میهن پرستانه شان داشت،گروه موسیقی مزبور را همراهی کردند.
پس از اتمام اجرای گروه راز و نیاز، دکتر علی آزمایش پشت تریبون قرار گرفتند.
دکتر آزمایش اظهار داشت که: حقوق مجموع آموزهای خشک است که ذهن انسان را خشک می کند،و من همیشه برای همین تاکید کردم آموزش حقوق باید همراه با ادبیاتی دلنشین باشد.
ایشان اینگونه ادامه دادند:من در این چهل و سه سال که بحث حقوقی می کردم در حضور شما این مفاهیم خشک را بیان می کردم،اما امشب بعد از اجرای این سالار موسیقی ایران، بالخص با آهنگ زیبای که با آن کار خود را خاتمه داد و در آن به ایران پرداخت، به ایران که همه ما عاشقش هستیم، حیف است دوباره مباحث خشک حقوقی را مطرح کنم.
این استاد برجسته حقوق جزا در ادامه گفت:پس من امشب را در این تجربه چهل و سه سال خود فاکتور می گیرم و سخنرانی خودم را با این بیت حافظ پایان می دهم
از این سموم که بر طرف بوستان بگذشت
عجب که بوی گلی ماند و رنگ یاسمنی
دکتر آزمایش با این بیت سخنرانی را خود را خاتمه دادند، پس از سخنرانی ایشان نیز کلیپ کوتاهی از فیلمی که قرار است در رسانه ملی به نمایش گذاشته شود برای حضار پخش شد.