مردم برای اعمال مادۀ ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری به دیوان عالی کشور مراجعه نکنند
معاون نظارت دیوان عالی کشور اعلام کرد :
مردم برای اعمال مادۀ ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری به دیوان عالی کشور مراجعه نکنند
متقاضیان باید حسب مورد از طریق روسای کل دادگستری استان ها یا رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح اقدام کنند
به گزارش اداره روابط عمومی و تشریفات دیوان عالی کشور آقای دکتر انصاری معاون نظارت دیوان عالی کشور در خصوص مادّه ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری جدید بیان داشت: قانون گذار در قانون جدید به مواردی که رئیس محترم قوه قضائیه رأی قطعی شده از هر یک از مراجع قضائی را خلاف شرع بین تشخیص دهد نگاه ویژه نموده؛ زیرا با تجویز اعاده دادرسی پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دیوان عالی کشور ارسال میگردد تا در شعبی خاص که توسط رئیس محترم قوهقضائیه برای این امر تخصیص مییابد رسیدگی و رأی قطعی صادر گردد. به همین منظور با پیشنهاد رئیس محترم دیوان عالی کشور و صدور ابلاغ ویژه توسط رئیس محترم قوه قضائیه فعلاً چهار شعبه از شعب دیوان عالی به این امر اختصاص یافته است.
دکتر انصاری خاطرنشان کرد: در سابق یعنی حاکمیت قانون قبل طبق تبصره ۲ مادّه اصلاحی قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب چنانچه دادستان کل کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و رؤسای کل دادگستریهای استانها مواردی را خلاف بین شرع تشخیص میدادند مراتب را به رئیس محترم قوه قضائیه اعلام مینمودند لکن در قانون جدید وفق تبصره ۳ مادّه ۴۷۷ رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان چنانچه در انجام وظایف قانونی خود رأی قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند می توانند با ذکر مستندات از رئیس محترم قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند.
معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور تأکید کرد: بنابراین افرادی که تقاضای اِعمال مادّه ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری را نسبت به آراء قطعی دارند باید از طریق رؤسای کل محترم استانهایی که رأی در محاکم آن استان قطعی شده و چنانچه رأی از طریق محاکم نظامی قطعی شده باشد از طریق رئیس محترم سازمان قضائی نیروهای مسلح پی گیری نموده و از مراجعه مستقیم به دیوانعالی کشور خودداری نمایند.
ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری :
در صورتیکه رییس قوه قضاییه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوانعالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص مییابد رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیّاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی بهعمل میآورند و رأی مقتضی صادر مینمایند.
تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوانعالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف میباشند.
تبصره ۲- آراء شعب دیوانعالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاهها، اگر توسط رییس قوه قضاییه خلاف شرع بیّن تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.
تبصره ۳- درصورتی که رییس دیوانعالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و یا رییس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود، رأی قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بیّن تشخیص دهند، میتوانند با ذکر مستندات از رییس قوه قضاییه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند. مفاد این تبصره فقط برای یکبار قابل اعمال است؛ مگر اینکه خلاف شرع بیّن آن به جهت دیگری باشد.
تو ایران قانون فقط تو کتاب اومد هم قضات واستان ها و شهر ها (گیلان.لاهیجان)فقط پول قانون ثبت میکنه.تنها امید ما آقای رییس هست تا ببینم ایشون چه تصمیمی میگیرد.
سلام
من در دادگاه بدوی کیفری برای ترک انفاق تبرئه شدم ولی دادگاه
تجدید نظر بنده را به شش ماه حبس محکوم کرده در صورتی که همسر بنده از حق حبس استفاده میکند ومن تمام نفقه مووقه را قبلا پرداخت کرده ام آیا میتوان کاری کرد که زندان نرم
معسر از پرداخت محکوم به به مبلغ ۲۴ میلیون به نحو تقسیط هستم.دادگاه بدوی در حکم صادره خسارت تاخیر تادیه را که حدود ۶۰۰ هزار تومان است را در حکم صریحا آورده.بعد حکم به اعسار تا پرداخت کل بدهی داده.از پیش قسط ۵ میلیون و ماهی چهار صد اقساط و معاف شدن از خسارت تاخیر تادیه طبق ماده ۵۲۲ آ.د.م تجدید نظر کردم.در حالیکه دادگاه محترم حکم بدوی را تائید کرد.در ضمن من ۷ میلیون از ۱۰ میلیون وام را به حساب ضامن ریختم از دادگاه بدوی تقاضای تهاتر کردم.مدرک و پرینت هم بردم.هیچ مراوده کاری هم با ضامن نداشتم .در حالیکه به این دفاعم هم ترتیب اثر نداد. موقع تجدید نظر از رای اصلی،وکیل طرف مقابل با شروع به دوستی با من و اینکه خسارت تاخیر تادیه ات زیاد تر میشه در جلسه دادگاه بدوی باعث اسقاط کردن من از تجدید نظر شد.و تازه فهمیدم چه اشتباهی کردم.من لیسانسیه حقوق که تازه گرفتم.ولیسانس مهندسی کشاوذزی از دانشگاه گیلان دارم.و بیکار و جویای کار.وهیچی ندارم.قدرت پرداخت قسط و پیش رو هم ندارم.به قاضی هم گفتم.و الان منتظر ابلاغ اجرای احکام.و جلب وزندان هستم.چیر هایی هست که نمیتوان گفت .فکر میکنم فریب خوردم.وکیل طرف خیلی قدرت داره.خیلی
با تشکر از راهنمایی حضرات محترم .
با تشکر از راهنمایی حضرات محترم .
لطفا در مورد محکومین مالی که الان زندان هستند و در مناطق دور دست زندانی شدند چاره ای اندیشی بفرمایند که چشم به امید الطاف خداوند بزرگ و منتظر کمک های مالی از ستاد دیه میباشند . از جمله منطقه اردبیل شهرهای همجوار.
با سلام. ما از بابت چک ضمانت حسن انجام کاری بالای یک میلیارد ریال محکوم شدیم . در حالی که محل سکونت ما استان اردبیل و محل برگشت زدن چک و دادگاهی ما اهواز بوده . چون شاکی پرونده ساکن اهواز میباشد. ایا این پرونده درست میباشد و قاضیی که رای صادر کرده خلاف شرع حکم داده یا نه ؟ و ما چطوری اعاده دادرسی بکنیم . ممنون میشویم راهنمایی بفرمایید و الان میخواهیم پرونده ارجاع داده شود به استان ما چکاری انجام بدهیم. با سپاس فراوان .
دوست گرامی
با توجه به رای وحدت رویه دیوان عالی کشور، شاکی شکایت صدور چک بلامحل، می تواند در محلی که چک برگشت شده است طرح شکایت کند چون این محل، محل وقع جرم محسوب می شود.
بنابراین حکمی که علیه شما صادر شده است از این نظر صحیح است.