مصوبه عیدی کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۱
مصوبه شماره ۲۱۷۰۲۸/ت۶۰۹۳۴هـ مورخ ۲۴/۱۱/۱۴۰۱ هیئت وزیران
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئت وزیران در جلسه ۱۶/۱۱/۱۴۰۱ به پیشنهاد شماره ۶۲۰۱۳۴ مورخ ۱۶/۱۱/۱۴۰۱ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده واحده قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت -مصوب ۱۳۷۴- و ماده (۷۵) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- تصویب کرد:
مصوبه عیدی کارکنان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۱
۱- دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -مصوب ۱۳۹۵- و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران مجازند به کارکنان خود (رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت) و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و قضات که به طور تمام وقت اشتغال به کار دارند (به استثنای کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار)، مبلغ ثابت هجده میلیون (۱۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال به نسبت مدت خدمات تمام وقت در سال ۱۴۰۱ به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) در بهمن ماه سال جاری از محل بودجه مصوب دستگاه های اجرایی پرداخت نمایند.
تبصره ۱- پرداخت هر گونه وجه دیگری به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) یا عناوین مشابه، علاوه بر مبلغ موضوع این بند، توسط دستگاه های مزبور و تمام واحدهای وابسته و تابع و سایر واحدهایی که اجرای مقررات در مورد آنها مستلزم ذکر نام است ممنوع می باشد. ذیحسابان و مدیران امور مالی دستگاههای اجرایی مکلفند نظارت لازم را اعمال و موارد خلاف را گزارش کنند.
تبصره ۲- پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) موضوع این بند به کارکنان خرید خدمت، قراردادی و موقت به نسبت خدمات تمام وقت آنان در سال ۱۴۰۱ بوده و در هر حال میزان عیدی این گونه افراد از پنجاه درصد (۵۰%) رقم مذکور کمتر نخواهد بود.
۲- میزان پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کارافتاده کلی نیز به مبلغ ثابت هجده میلیون (۱۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال حسب مورد از محل بودجه مصوب صندوق بازنشستگی یا دستگاه اجرایی ذیربط قابل پرداخت است.
تبصره- عیدی بازنشستگان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری که در سال ۱۴۰۱ حق عائله مندی، اولاد و بیمه خدمات درمانی آنها را صندوق مذکور پرداخت نموده است، توسط آن صندوق قابل پرداخت است. سایر مواردی که مشمول صندوقهای موضوع این بند و این تبصره نیستند از محل اعتبارات دستگاههای اجرایی، سازمان یا شرکت دولتی ذیربط قابل پرداخت است.
۳- خدمت نیمه وقت بانوان از لحاظ اجرای این تصویبنامه، تمام وقت محسوب میشود و معلمان حقالتدریس نسبت به ساعات تدریس مشمول این تصویبنامه خواهند بود.
۴- شرکتهای دولی موظفند از پرداخت هر مبلغی تحت عنوان پاداش آخر سال (عیدی) یا عناوین مشابه، علاوه بر مبلغ موضوع این تصویبنامه به مدیران و اعضای هیأت مدیره خودداری کنند. مسئولیت اجرای این بند بر عهده مدیر عامل و سایر مدیران ذیربط است. سازمان حسابرسی یا حسابرسان قانونی شرکتها مکلفند نظارت لازم را اعمال و موارد خلاف را گزارش کنند.
۵- به مشمولین این تصویبنامه که بر اساس قوانین و مقررات مربوط از کمک هزینه عائلهمندی و اولاد برخوردار میباشند، علاوه بر مبلغ عیدی موضوع این تصویبنامه، در راستای حمایت از خانواده مبالغی به شرح زیر توسط مرجع پرداخت کننده عیدی از محل اعتبارات مصوب مربوط پرداخت میشود:
الف- بابت همسر مبلغ ثابت پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال.
ب- بابت هر فرزند تحت تکفل مبلغ ثابت دو میلیون (۲.۰۰۰.۰۰۰) ریال.
۶- مبالغ پرداختی موضوع این تصویبنامه در سقف موضوع جزء (۸) بند (الف) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور محاسبه نمیگردد.
محمد مخبر- معاون اول رییسجمهور
سلام،اینحقیر بازنشسته و مستأجر هستم _ایثارگر جهاد سازندگی نیز میباشم_از یکی از شعبات بانک ملت استان گلستان ۱۰میلیون تومان وام گرفتم چند ماه مبالغی همراه با دیرکرد پرداخت کردم اما چون به مشکل ورشکستگی و گرفتاری روبرو شدم نتوانستم بموقع پرداخت کنم چهار سال است بخاطر بدهی عقب افتاده،علاوه بر اینکه حسابهای بانکی ام را مسدود کردند_ از جمله آنها حساب بانک ملی (یارانه وسهام عدالت به آن واریز میشود) وحساب بانک صادرات (که حقوق بازنشستگی به آن واریز میشود)_ عیدی سال قبل را نیز نداده بودند.لااقل عیدی را نباید مسدود میکردند.آخر با پیگیری و بعد از گذشت چند ماه عیدی را با مراجعه به اداره ثبت دریافت نمودم_ عیدی که در طول سال یکبار میگیریم نباید بعنوان مسدودی نگهدارند معلوم نیست امسال هم شاید عیدی به من ندهند_ نمیدانم چرا در مسدود سازی حسابهای بانکی اینحقیر اداره ثبت اسناد نقش دارد؟ در زمانهایی از بانک شعبه درخواست کرده بودیم بخشی را پرداخت نموده مابقی را تقسیط کنیم عجیب است خود شعبه راضی میشد و قصد همکاری داشت ولی در سرپرستی یک عده مانع میشدند آنهامیگفتند:یا باید کامل تصفیه کنی یا دوسومش را باید بپردازی.آنها حال ضعیف ما را درک نمیکردند فقط حرف خودشان را میزدند.حالاخواسته ما اینست:حال که در حسابمان پول بلوکه شده وجود دارد و بمناسبت دهه فجر موضوع بخشودگی دیرکرد نیز در میان میباشد طلبتان را بگیرید و مشکل مسدودی حساب ما را حل کنید.