معاون حقوقی پزشکیان: با سهمیه‌های ورود به دانشگاه مخالفم/ برای تدوین قوانین باید از ذی‌نفعانش نظرخواهی‌ شود

پایگاه خبری اختبار- معاون حقوقی رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت نظریات کارشناسی گفت: بر همین اساس با ارائه سهمیه‌های مختلف در دانشگاه‌ها هستم.

به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری در دیدار اعضای شورای‌عالی کارشناسان رسمی دادگستری، همکاری و هم‌افزایی مجموعه‌های حقوقی در کشور را باعث ارتقای سطح آگاهی جامعه، ارائه گسترده‌تر خدمات حقوقی و در نهایت زیست حقوقی مطلوب در کشور دانست و اظهار داشت: متأسفانه شاهد آسیب‌های متعددی در کشور از ناحیه فقدان این همکاری هستیم.

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه باور دارم که مسئولیت اظهار نظرات کارشناسی از جهاتی از مسئولیت قاضی نیز سنگین‌تر است چرا که معمولا این نظرات کارشناسی مبنای صدور حکم قرار می‌گیرند، گفت: بسیار اهمیت دارد که کارشناس به هیچ وجه در ارائه نظر کارشناسی خود ملاحظات سیاسی، قومی یا نژادی و مصلحت و مسائل عاطفی را دخیل نکند و سخت‌گیری خود در ارائه نظر کارشناسی را تقلیل ندهد.

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه زیبنده نظامی که به نام قرآن و اهل بیت تشکیل شده نیست که در برخورد و رعایت حقوق افراد، چه حقوق آحاد جامعه و چه حقوق عمومی شاهد آشفتگی باشیم، افزود: بخشی از این آشفتگی ناشی از همین نابسامانی‌ها و عدم انسجام مراکز مرتبط و هم‌افزایی و همکاری تعریف شده و قانون‌مند و نظام‌مند در ارائه خدمات متقابل و مشترک است.

دکتر انصاری با تاکید بر اینکه از همین‌رو برگزاری این جلسه را مفید ارزیابی می‌کنم، تصریح کرد: پیشنهادات و مطالب مفیدی در این نشست مطرح شد و حتما پیگیری خواهیم کرد.

معاون حقوقی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تاکید قرآن کریم و سیره ائمه و نیز سیره عملی امام راحل در رجوع به نظرات کارشناسان در مسائل مبتلابه گفت: موضوع‌شناسی مسئله تخصصی‌ است و فقها احکام را در موضوعات بیان می‌کنند، ولی موضوع‌شناسی کار متخصص است. از همین رو امام راحل در مسائل متعدد و مهمی از جمله در موضوع موسیقی، بر اساس نظر کارشناسان که معتقدند اساسا موسیقی در دنیای امروز کاربردش متفاوت شده و یک حرکت لهو و لعب و موسیقی صرف نیست، بلکه یک زبان و فرهنگ است، فتوا دادند که موسیقی اگر فلان معایب را نداشته باشد، حلال است.

معاون حقوقی رئیس جمهور اضافه کرد: باور دارم که مسئولیت اظهار نظرات کارشناسی از جهاتی از مسئولیت قاضی نیز سنگین‌تر است چرا که معمولا این نظرات کارشناسی مبنای صدور حکم قرار می‌گیرند.

از همین رو بسیار اهمیت دارد که کارشناس به هیچ وجه در ارائه نظر کارشناسی خود ملاحظات سیاسی، قومی یا نژادی و مصلحت و مسائل عاطفی را دخیل نکند و سخت‌گیری و دقت در ارائه نظر کارشناسی را تقلیل ندهد.

ایشان در ادامه با بیان اینکه بنده بر همین اساس با ارائه سهمیه‌های مختلف در دانشگاه‌ها نیز مخالف بوده و هستم، افزود: راه صحیح برای جبران برخی کمبودها، رفع این کمبودهاست، نه اینکه بیاییم برای برخی در ورود به دانشگاه و برگزاری آزمونها امتیاز ویژه‌ای قائل شویم. این کار غلطی است چرا که هدف ما از ایجاد دانشگاه تربیت بهترین متخصصان است و اعطای چنین امتیازاتی این هدف را نقض می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین انصاری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اهمیت ورود کارشناسان حقوقی به عرصه‌ها و رشته‌های علمی جدید و دانش‌های نوین تصریح کرد: الان درباره عرصه رمزارزها و رمزدارایی‌ها و تشخیص اینها خلط مبحث داریم، در حالی که اینها دو مقوله جدا از هم هستند و احکام شرعی و حقوقی آنها با هم متفاوت است. به نظرم این مسئله نیازمند طراحی یک نظام علمی، عادلانه و کارآمد است تا بدون هیچ‌گونه اغماضی تمام شاخص‌های کارشناسی را لحاظ و رصد کند.

معاون حقوقی رئیس جمهور  اظهار داشت: دفاع از کیان و حیثیت کانون‌های کارشناسان اقتضا می‌کند که نظارت کارآمد و دقیقی در کار اعمال شود. در حوزه آموزش هم روزآمدسازی مواد درسی ضرورت دارد. اینکه کسی ۲۰ سال پیش امتحان داده رفته، به نظرم نباید رها شود و باید دانش او به روزرسانی شود. همچنان که برای برخی رشته‌ها مثل خلبانی تا پایان عمر آموزش و مطالعه در نظر گرفته می‌شود و مهارت‌های آنها با آزمون‌های دوره‌ای به روز نگه داشته می‌شود، در رشته‌هایی مانند حقوق هم باید این طور باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین انصاری با تاکید بر نظرخواهی از ذینفعان در تدوین هر قانونی اظهار داشت: در هر لایحه قانونی که دولت می‌خواهد تهیه کند، باید از جامعه هدف، یا ذی‌نفعان و یا مخاطبان، به خصوص بخش غیردولتی و نهادهای مردمی، نظرخواهی شود. قانون تجارت که اکنون در مجلس به مشکل بر خورده به خاطر این است که بدون لحاظ نظرات کارشناسی تهیه شد.

در این دیدار، رئیس و تعدادی از اعضای شورای‌عالی کارشناسان رسمی دادگستری نیز به ارائه نقطه نظرات و مسائل و مشکلات خود پرداختند.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا