پایگاه خبری اختبار- سعید باقری، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، روز گذشته تصویر نامه قوه قضاییه به سازمان سنجش آموزش کشور درباره شرایط برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد.
در این نامه، قوه قضاییه لزوم رعایت برخی مفاد آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰ در برگزاری آزمون وکالت را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام و بر آن ها تاکید کرده است.
جهت تهیه و خرید آنلاین کتب حقوقی برای آمادگی در آزمون وکالت ۱۴۰۰ کلیک کنید
قوه قضاییه همچنین بر رعایت شرایط مذکور در آیین نامه جهت ثبت نام و پذیرش متقاضیان اخذ پروانه کارآموزی وکالت تاکید کرده و به مشخص این موارد را ذکر کرده است:
- متقاضیان در زمان ثبت نام دارای سن ۲۴ سال تمام شمسی باشند ( تبصره ماده ۳۸ ) ؛
- اضافه شدن دروس حقوق اساسی و متون فقه در حد تحریرالوسیله امام خمینی(ره) به عنوان منابع جدید آزمون ( ماده ۴۰ )؛
- تعیین حد نصاب نمره قبولی در آزمون به میزان ۶۰ درصد از نمره کل آزمون ( ماده ۳۱ )؛
- اخذ تصویر مصدق مدرک تحصیلی و کارت پایان خدمت یا معافیت دائم، پس از قبولی در آزمون به عنوان ضمائم تقاضانامه مقرر ( مواد ۴۳ و ۴۴ ) مشروط براینکه تاریخ پایان خدمت و یا معافیت و فراغت از تحصیل قبل از تاریخ ثبت نام آزمون باشد
بیشتر بخوانید:
- اضافه شدن دو درس متون فقه و حقوق اساسی و افزایش حداقل سن شرکت در آزمون وکالت ۱۴۰۰
- مالکی: کانونها درباره شرط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۰ مصوبه ای نداشتند/ منبع دروس جدید به زودی اعلام می شود
- موافقت رؤسای کانون های وکلای مرکز، خوزستان و اصفهان با اعمال آیین نامه سابق بر قبولشدگان آزمون وکالت ۹۹
در انتها تاکید شده است که در صورت تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و هرگونه تغییر در شرایط پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت، رعایت شرایط مصوب الزامی است.
انتشار این نامه ابهاماتی را درباره نحوه قبولی در آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ برای برخی داوطلبان ایجاد کرد.
در این راستا باید توجه داشت که قبولی در این آزمون فعلاً بر اساس آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا صورت میگیرد و داوطلبان علاوه بر اینکه مانند سالهای گذشته باید رتبهای مطابق با ظرفیت اعلامی کانون خود کسب کنند، باید حداقل ۶۰ درصد نمره کل آزمون را نیز به دست بیاورند.
موادی از آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری:
ماده ۳۷- پذیرش کارآموز وکالت با رعایت مقررات قانونی و با احراز صلاحیتهای لازم بهصورت رقابتی و سالانه مطابق ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه صورت میگیرد؛ پذیرش برای هر کانون با توجه به شاخصهایی از قبیل جمعیت استان، سرانه پرونده، تشکیلات قضایی، تعداد پروندههای دارای وکیل و تعداد وکلا و کارآموزان آن استان تعیین میشود.
ماده ۴۱- حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون است و پذیرش افراد بدون کسب نمره لازم، ممنوع است.
ماده ۴۲- پذیرش داوطلبان مشمول ماده ۵۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و ماده ۳ قانون کیفیت اخذ پروانه، منوط به کسب حداقل هشتاد درصد از حداقل نمره قبولی در کانون محل تقاضا است. این متقاضیان علاوه بر کسب نصاب نمره قبولی مذکور، باید شرایط مقرر در ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه را دارا باشند. استفاده از سهمیه ایثارگران مانع از پذیرش ایثارگرانی نیست که نمره قبولی سهمیه آزاد را کسب کردهاند.
اما اگر طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار که فعلا برای تامین نظر شورای نگهبان در حال اصلاح در مجلس است، تا زمان برگزاری آزمون به قانون تبدیل شود، ماده ۶ این طرح ملاک عمل خواهد بود که بدون تعیین ظرفیت و صرفا با کسب ۷۰ درصد از نمرهی یک درصد برتر آزمون، امکان قبولی وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
سرنوشت طرح تسهیل در دست مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود؟
مخالفت مجلس با متن اصلاحی طرح تسهیل درباره ارائه پروانه وکالت به قضات و اعضای هیات علمی
لازم به ذکر است که طرح تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار فقط شرایط نمره قبولی را تغییر میدهد و سایر شرایط مانند شرط سنی و منابع آزمون و… همچنان مطابق با آییننامه لایحه استقلال تعیین میشود بنابراین درصورت اجرایی شدن این طرح هم شرط سنی و دروس جدید آزمون وکالت، تغییر نمیکند.