گزارش شصت و دومین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز

گزارش شصت و دومین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز

سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳

دستور اعلام شده برای شصت دومین جلسه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز:

۱-آزمون ورودی

۲-توزیع جغرافیای کارآموزان و وکلا (بند د ماده ۸- قضات بازنشسته)

۳-مسائل مربوط به تقاضاهای انتقال

۴-مجله کانون

۵-انتخاب نماینده هیأت مدیره در شورای تشکل ها

۶-تعیین اعضای کمیسیون ها

۷-اعتراض تعدادی از کارآموزان به نتایج اختبار

۸-پرونده تعدادی از متقاضیان

۹-پرونده های صدور

۱۰-پرونده های انتقال

گزارش شصت و دومین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز – سه شنبه ۱۶ دی۱۳۹۳

شروع جلسه : ساعت ۹:۳۰        

پایان جلسه : ساعت ۱۳:۵۰

غایبین : آقایان کریمی و سردارزاده

پس از تلاوت کلام الله مجید صورتجلسه قبل قرائت و آنگاه برخی اعضا به شرح زیر نطق پیش از دستور ایراد کردند:

احمدی لاکلایه: پیرو مأموریت محوله به من برای بررسی شرایط سایر بیمه های تکمیلی به نظر می رسد که برخی بیمه ها شرایط بهتری دارند. مدیرعامل sos هم گفت که خدمات ما بر اساس میزان حق بیمه است مثلاً با حق بیمه دریافتی از وکلا سقف تعهد آن ها برای جراحی عمومی تا ۲۰ میلیون تومان است در هر حال الان برخی دوستان از sos ناراضی اند.

سمامی: شرح وظایف کارآموزی مدتها است منتظر طرح در جلسه است باید در دستور امروز قرار می گرفت در مورد تحقیق کارآموزی اینجا بحث کردیم ولی بدون اینکه تصمیمی گرفته شود رها کردیم.

مصباح: قرار شد کمیته ای نظر بدهند سپس مطرح شود.

سمامی: الان به بحث انتخابات مجلس نزدیک می شویم کانون های وکلا با توجه به حساسیت زمان و لایحه جامع وکالت باید در این زمینه فعال تر شوند باید وکلای قوی را شناسایی و تقویت کنیم. آقای حبیبی متقاضی دادسرا است ولی در کمیسیون داوری همکاری می کند کارنامه خوبی در دادسرا داشته است خوب است به آنجا برود.

آقایان جندقی و کاکاافشار ساعت ۹:۵۰ وارد شدند.

حامدتوسلی: ما در گروه ایران زمین قصد فعالیت جدی داریم و حتی برای لنگرود هم اگر آقای سمامی داوطلب شود رأی خوبی دارد.

ساعت ۹:۵۵ جلسه وارد دستور شد.

دستور اول : توزیع جغرافیایی وکلا و کارآموزان

مصباح: با توجه به وسعت حوزه ها و تنوع مراکز قضایی لازم است آخرین اطلاعات از تشکیلات قضایی مستقر در هر شهر دریافت شود اینک به دلیل عدم تناسب پذیرش وکلا و کارآموزان در برخی نقاط با تراکم وکیل مواجهیم به نظر می رسد بهتر است که به شهرهای کوچک وکیل بدهیم ولی تخفیفی قائل شویم آن هم در بحث عدم تمرکز است که مجاز باشد در خارج از محل اشتغال هم کار کنند.

سمامی: وکیل سرپرست به اندازه کافی نداریم بهتر است کارآموزی را از وکالت جدا کنیم کارآموزی را به شهرهای کوچک ندهیم چون خیلی مشکل دارند. بعد از اخذ پروانه وکالت به محل اشتغال اصلی خود بروند.

جندقی: در این مورد مصوبه داریم در مورد خانم ها.

حامدتوسلی: در شهرهای کوچک من نظر دارم که کار هم خوب است و از برخی وکلا مطلع در استانها بخواهیم شهرهای کوچک را از این حیث بررسی کنند و گزارش کنند.

کامیار: راه حل اساسی مسأله وکالت و کارآموزی بومی گزینی است از کسی که ساکن تهران است نباید انتظار داشت در یک شهر دورافتاده در سیستان مقیم و مشغول کار شود دلبستگی به خانه و خانواده و شهر مانع می شود لذا باید نظام پذیرش به سمت بومی گزینی برود ولی تا آن زمان به نظر من باید تعیین ظرفیت شهرها را بر اساس میزان جمعیت و تراکم پرونده ها با محاسبه دقیق تری انجام دهیم الان در شهر تهران تقریباً برای هر هزار نفر یک  وکیل داریم و با احتساب وکلایی که عملاً و به طور غیر مجاز در تهران شاغلند برای هر ۵۰۰ نفر یک وکیل داریم.

مالکی: از وضع موجود باید بررسی عینی کنیم. در سراوان ۶ وکیل داریم بدون کارآموز در حالی که این شهری مناسب برای بازرگانی و فعال است خاش هم همین وضع را دارد در شاهراه ترانزیت است. میرجاوه فقط یک کارآموز دارد این شهرها درآمد هم بیشتر دارند نباید حق دسترسی به وکیل را برای مردم مناطق محروم ضایع کنیم. در تهران ۹۱۶۲ وکیل داریم به غیر از وکلایی که غیررسمی در تهران وکالت می کنند. ورامین ۱۳۰ وکیل دارد وکیل وقتی رتبه نمی آورد و با اختیار محل اشتغال را تعیین می کند باید حتماً به محل اشتغال خود برود باید فرهنگ سازی کنیم نه اینکه صورت مسأله را پاک کنیم کارآموزان خانم به نظر من هم ایراد ندارد برای کارآموزی به مراکز استان بروند.

ضرابی: در بحث بومی سازی موافق فرمایش جناب دکتر کامیار هستم ولی در امکان سنجی این نظر مردد هستم زیرا از بین شرکت کنندگان آزمون وکالت حجم قابل توجهی اختصاص به کانون مرکز دارد که بیشتر آن ها ساکن تهران و یا نهایتاً استان تهرانند اگر بخواهیم بومی سازی کنیم به شهرهای کوچک، وکیل در حد معقول و مورد نیاز اختصاص پیدا می کند اما بومیان تهران چطور؟ شهر منفجر می شود از تعداد وکیل. بسیاری از وکلا ساکن تهرانند آیا امکان بومی کردن در تهران وجود دارد؟ با توجه به اینکه بومیان ساکن در شهرهای کوچک در مقایسه با بومیان تهران بسیار کمتر هستند به نظرم در این مورد باید امکان سنجی دقیق تری صورت گیرد.

جندقی: راه حل اساسی ما فقط و فقط بومی گزینی است اما این نیاز به اصلاح قانون دارد.

دیوسالار: معضل عمده کانون تمرکز وکلا در غیر محل اشتغال است برخی وکلا حتی یکبار هم به محل اشتغال خود نرفته اند و در تهران فعالیت می کنند. حتی از شهرهای اطراف تهران هم در تهران کار می کنند و در شهر خود حضور ندارند مشکل ما بیشتر از این شهرها است نه شهرهای دور. به نظر من باید متخلفان را به دادسرا معرفی کنیم.

امینی: توزیع جغرافیایی باید در مورد پذیرفته شدگان آزمون اعمال شود که علمی و سراسری است به نظر باید سهمیه تهران را بالا ببریم و از پذیرفته شدگان تعیین ظرفیت کنیم نه از مشمولان ماده ۸ . سال گذشته از ۱۲۵۰ نفر ۳۷۵ نفر برای تهران اانتخاب کردیم امسال هم ۳۷۰ تا ۴۰۰ نفر باید برای تهران بگیریم و بقیه را در ۴ استان دیگر به نسبت تقریباً مساوی تقسیم کنیم. چرا وکیل را به شهرهایی بفرستیم که در سال ۵ پرونده ندارد. البته اگر انتخاب می کند باید همانجا برود.

مصباح: در عمل اکثر وکلا در شهرهای خود مسقر نیستند. در عین حال که حق مردم است که وکیل داشته باشند وظیفه کانون هم حمایت از وکلا است چگونه به شهری که مردم تمایل یا توان گرفتن وکیل ندارند وکیل بفرستیم بومی گزینی هم از قدیم گفته می شد ولی اجرایش بسیار سخت است.

مالکی: خوب است از شهرهای خود اطلاعات بیشتری بگیریم. اگر وکیل در آن شهرها پابند نیست ضعف نظارت ما است من در قانون ندیدم که وظیفه کانون تأمین رفاه وکلا باشد به علاوه اگر واقعاً در شهر محل اشتغالش وکیل مستقر شود ولو شهرهای دور می تواند بعد از یکی دو سال بهترین امکانات را تهیه کند. راه حل اجرای درست قانون است.

کامیار: در کمیته سه نفره ظاهراً مقرر شده یک سوم ظرفیت را به تهران اختصاص دهیم اگر اینطور است دو سوم بقیه را با رعایت استانداری که اشاره کردم اول در شهرهای بزرگ و اگر باز ظرفیتی ماند به شهرهای کوچک بدهیم الزاماً نباید برای همه شهرها وکیل از قبولی های هر سال تعیین کنیم.

سمامی: بومی گزینی وقتی که کانون ها از ما جدا شوند خوب است ولی الان خوب نیست.

شهبازی نیا: پیشنهاد کفایت مذاکرات را دارم این سومین بار است که ما این بحث را مطرح می کنیم واقعیت این است که سیستم آزمون راه حل دیگری ندارد و فقط رتبه ها مبنای تقسیم می تواند باشد.

امینی: در هر استان بیش از ۱۰۰ نفر وکیل نمی توانیم بدهیم استان های مشابه همین طور عملکردند پس ۶۰۰ نفر برای استان تهران و سایر استان های ما هم ۴۰۰ نفر و کمیسیون کارآموزی شهرهای هر استان را بررسی و تعیین ظرفیت کند و به هیأت مدیره ارسال کند.

دکتر نجفی توانا و دکتر محمدنبی ساعت ۱۱:۰۵ از جلسه با برخی مسئولان قوه قضائیه مراجعت کردند.

نجفی توانا: در کمیته سه نفره من تعهدی ندادم که حتما به شهر تهران یک سوم بدهیم آن ها مبنای توزیع را به عهده کانون گذاشتند که خودمان تعیین کنیم.

مالکی: اگر کمیسیون سه نفره وارد جزئیات نشده پس تقسیم کلاً با ما است ما باید ملاکها و معیارها را در نظر بگیریم اصلا برای تهران ما نیاز نداریم.

نجفی توانا: با توجه به مجموعه مطالب موضوع تعیین ظرفیت شهرها را به هیأت رئیسه ارجاع کنیم تا با لحاظ معیارهای گذشته پیشنهادی را نهایی و به هیأت مدیره ارائه دهد.

نسبت به این پیشنهاد رأی گیری و تصویب شد.

شهبازی نیا: واقعاً این بحث ها بیهوده است پس از ۱/۵ ساعت بحث آخر همان شد که از ابتدا می توانست باشد و قبلاً هم عمل می شد.

سپس دستور بعدی مطرح شد که انتخاب نماینده کانون در شورای تشکل های کانون وکلای مرکز است.

نجفی توانا: جناب فرض پور به خاطر نیاز به استراحت تقاضا کردند که برای شورای تشکل ها جایگزین تعیین کنیم گرچه جایگزین پذیر نیستند ولی برای رعایت حالشان که دوران نقاهت را می گذرانند اقدام کنیم.

امینی: پیشنهاد من این است که تا پایان سال که معالجات ایشان کامل می شود فقط جایگزین تعیین شود من آقای احمدی لاکلایه را پیشنهاد می کنم.

آقای فرض پور ساعت ۱۱:۲۰ وارد شد.

کامیار: اگر به علت همزمانی با کمیسیون انتشارات باشد بهتر است تا آخر دوره باشد و جناب سمامی خوب است.

نجفی توانا: من آقای سمامی را پیشنهاد می کنم.

فرض پور: همزمانی خیلی مطرح نیست بیشتر به خاطر لزوم استراحت من است.

نهایتاً با ۱۰ رأی موافق آقای سمامی به عنوان جایگزین موقت تعیین شد.

دستور بعدی مجله کانون مطرح شد.

فرض پور: در زمانی که در حال درمان بودم مطلع شدم در هیأت مدیره خانم ضرابی به عنوان سردبیر تعیین شد. ۲ نکته مطرح است یکی اینکه در سال جاری آقای شریعت بازنشسته شد و لذا استعفا داد و در مورد جانشینی پس از بررسی فراوان آقای فوایدی را پیشنهاد کردند که ایشان هم با وجود اصرار ما قبول نکردند سپس آقای آل داود پیشنهاد شد من ایشان را از سال ۴۹ که در مجله یغما بودند می شناسم با چاپ و نشر هم آشنا است در داخل و خارج عضو بسیاری از آکادمی ها است شروطی تعیین کرد که ما بررسی و بحث کردیم و نهایتاً شرایطش را قبول کردیم و ایشان پذیرفت سردبیر مجله باشد ظاهراً در غیبت من از طرف هیأت مدیره خانم ضرابی تعیین شد که البته بحث سر فرد نیست بلکه بر سر دیدگاه است که از حالت سابق خارج شود اینکه مجله پربار نیست مورد قبول من هم است باید تقویت و در شأن کانون شود.

نجفی توانا: باید از توانمندی افراد بیشتری استفاده کرد لذا جمع این دو عزیز مناسب است چون هیأت مدیره انتخاب کرده است آقای آل داود هم می تواند در کمیسیون با ایشان همراهی کنند اگر نظرتان رأی گیری دوباره است مرقوم بفرمائید تا طرح کنم ولی نگاه ما تقویت و تحکیم جایگاه کانون بود.

فرض پور: من تابع تصمیم هیأت مدیره هستم.

ضرابی: من خودم اساساً داوطلب نبودم ولی به هر حال هیأت مدیره انتخاب کرد دوباره هم عرض می کنم تابع تصمیم هیأت مدیره هستم. اگر قرار شد آن مصوبه ادامه داشته باشد من برنامه ای را نوشته ام که طرح خواهم کرد.

نجفی توانا: تا زمان عدول از تصمیم قبل سرکار خانم ضرابی هستند.

دستور بعدی تعیین اعضای برخی کمیسیون ها مطرح شد.

نجفی توانا: با یک نظم گریزی در کل کشور و از جمله در کانون وکلا مواجهیم برای کمیسیون های کانون افرادی یا به دلیل پیشنهاد خودشان یا پیشنهاد اعضای محترم انتخاب شدند اما برخی نیامدند و برای جایگزینی باید اقدام شود. اخیراً آقای محمدنبی خانمی را خواسته و تذکر داده به دستور هیأت رئیسه باز رفته اند راجع به حجاب ایراد گرفته اند. کسی راجع به حجاب به کسی حرف نزده است در این شرایط بحرانی کمک کنید مسائل حاشیه ای زیاد داریم اگر دلتان برای هیأت مدیره نمی سوزد برای خودتان بسوزد اگر مشکلی دارید با ما در میان بگذارید ابزار دست افراد قرار نگیرد مسئولیت و شأن وکالت حفظ شود. من در آن جلسه بودم که جناب محمدنبی به آن دختر خانم وکیل گوشزد کرد که این مطلب توهین است به هیأت مدیره و عذرخواهی کرد و گفت من نمی دانستم اینکه گفتید. البته با ایجاد فضای باز فعلی و سازکارهای اطلاع رسانی انتظار داریم که هجمه ها از روی کنجکاوی باشد. این نمای دموکراسی است و ما آماده پرداخت آن برای حفظ آزادی بیان هستیم تا تاریخ و جامعه وکلا در مورد این گونه هجمه ها چه قضاوتی داشته باشند.

محمدنبی: خدمت تمام اعضای محترم هیأت مدیره یادداشت دادم که هر طرحی برای بهتر اداره کردن کمیسیون ها دارید ارائه دهید در برخی کمیسیون ها غیبت ها در حدی است که باید فکری بکنیم. کمیسیون حقوقی با وجودی که فحول وکلا هستند و چند بار دعوت کردیم نیامدند می شود جایگزین تعیین کرد. کمیسیون ورزش ۲ نفر نیاز دارد. کمیسیون تسخیری متقاضی ۵ نفر نیروی جدید است کمیسیون بازرسی ۵ نفر نیرو می خواهد کمیسیون آموزش هم ۳ نفر دیگر لازم دارد دادسرا متقاضی دارد ولی دادستان کمبود نیرو اعلام نکرده است البته مشکل ما در دادسرا کمبود فضاست که راه حلی اندیشیدیم که از اطاق های کمیسیون ها در ساعات خالی استفاده شود. برای کمیسیون هنر هم ۳ نفر جایگزین لازم دارند.

کامیار: برخی از کسانی که حاضر نشده اند به علت بی اطلاعی بوده است و اکثراً نیروهایی هستند که قبلاً چون عضو نبوده از روند برگزاری جلسات بی خبرند جالب است که هنوز برخی حکم انتخاب خود را هم دریافت نکرده اند. پیشنهاد می کنم کارمندان امور کمیسیون ها یک روز قبل از جلسه به تمام اعضا برگزاری جلسه و زمان و مکان را یادآوری کنند.

نجفی توانا: البته افرادی هم هستند که یا وصف علم و اطلاع شرکت نمی کنند.

محمدنبی: کمیسیون ها را بین سه نفر کارمندان دفتر کمیسیون ها تقسیم کرده ایم این انصاف نیست که پس از سه ماه که ابلاغ صادر شده و زنگ زده ایم که بیایند، نیایند ساعت و روز تشکیل کمیسیون ها و اسامی در سایت کانون هست پس امکان اطلاع داشته اند.

کامیار: لااقل از سیستم پیام رسانی کانون برای این منظور استفاده شود.

امینی: به کانون هزینه تحمیل نکنیم اگر چه ابلاغ ۵ نفر هم نرسیده ولی در سایت کانون اعلام شده است.

ضرابی: برای اطلاع رسانی ساعت و روز برگزاری جلسه کمیسیون ها را در سایت کانون اعلام کنیم که هزینه هم ندارد.

دیوسالار: با باور به اینکه جز من سایر اعضای کمیسیون نقل و انتقال مورد وثوق می باشند و در صلاحیت آنها کسی تردید ندارد و با تشکر از جناب کریمی که پیشنهاد تحقیق از امور کمیسیون را طرح کردند که از عوارض دموکراسی است به نظر صدور قرار تحقیق به خصوص با تأکید بر تفحص از اختیارات مجلس است این جانب به عنوان عضوی که در کمیسیون کمتر تأثیر دارم صدور این قرار را از این جهت که صلاحیت اعضا را در مظان تردید قرار داده است و ممکن است حضور من مانع جریان آزاد اطلاعات شود انصراف خود را از ادامه خدمت در کمیسیون نقل و انتقال اعلام می کنم، بهتر است ادامه کار کمیسیون را تا نتیجه تحقیق معلق کنید امیدوارم با بصیرت و دقت بیشتری به انتخاب اعضای کمیسیون اقدام کنید.

نجفی توانا: خوب می دانید که ما به عنوان نماینده جامعه وکالت باید به مطالبات همکاران محترم توجه کنیم این به منزله تضعیف یا تشکیک در زحمات شما نیست برای آنجا بهترین ها انتخاب شدند و این اعتماد کماکان باقی است دوستی ابهام داشت و پیشنهاد کرد آن هم روی دوران گذشته که ما به این نتیجه رسیدیم برای حفظ احترام همکاران قبل فقط به دوره خودمان بپردازیم.

فرض پور: حضور آقای دیوسالار هم لازم است و هم مفید استدعا دارم منصرف شوند.

امینی: بدون حضور آقای دیوسالار کار خوب پیش نمی رود پیشنهاد همکاران بدون سوء نیت بوده است در این کمیسیون فشار واقعاً زیاد است.

کامیار: تا اینجا که بررسی کرده ایم خوشبختانه نظم خوبی در کمیسیون وجود دارد و تقاضاها با دقت و وسواس بررسی شده است امیدوارم گزارش امر را به زودی تقدیم کنم. از آقای دیوسالار انتظار دارم تقاضای انصراف خود را پس بگیرند.

نجفی توانا: با لحاظ مطلب دکتر کامیار این قضیه تمام شده است حضور جناب دیوسالار آنجا لازم است.

آنگاه دستور بعدی مطرح شد که اعتراض به نتایج اختبار بود.

نجفی توانا: با جداکردن کمیته اختبار از کمیسیون کارآموزی و با حفظ نظارت عالی کمیسیون سعی شد اعضای اختبار چرخشی انتخاب شوند. ولی تجدیدنظر حق هر فردی است اما سؤال اینجاست که با این اعتراضات چه برخوردی داشته باشیم؟

جندقی: بین امتحان کتبی و شفاهی باید تناسب وجود داشته باشد اگر این متناسب نباشد حاکی از بی دقتی مصحح است.

نجفی توانا: عکس اینهم هست ممکن است ناشی از تصمیم نامناسب اختبار گیرنده در مورد امتحان شفاهی باشد باید تدبیری بیندیشیم.

با اعلام تنفس در ساعت ۱۲:۱۰ جلسه از ساعت ۱۲:۳۰ ادامه یافت.

مصباح: در جلسه مشترک اساتید اختبار و کمیسیون کارآموزی تصمیم گرفته شد در خصوص معترضان طبق اختبار اول سال ۹۳ اوراق امتحانی به تمام اساتید همان درس جهت بررسی داده شود اگر نمره به اتفاق تغییر یافت به هیأت مدیره ارسال کنیم.

امینی: در شهریور پرونده ای در هیأت مدیره طرح شد که تصمیم کمیسیون را شدید اعلام نمود جناب مصباح هم همین نظر را داشته من برای رفع سوء تفاهم آن را به یکی از اعضای کمیسیون دادم که او هم همین نظر را داشت متوجه شدم که پشت این مسأله افرادی هستند که نمی خواهند رسیدگی عادلانه ای بشود پرونده با تصمیم هیأت مدیره که باید در اولین اختبار شرکت کند به کمیسیون برگشت آنجا به جای رسیدگی به پرونده آن را به دادسرای انتظامی ارسال کردند الان هم در مورد نمرات یکی از اعضای کمیسیون آقای صادقیان در چند ورقه اعمال تغییر کرده و نمرات ۴ و ۵ و ۶ را به ۱۰ تغییر داده در جلسه هم بحث می کند و هیأت مدیره را هم متهم می کند. آیا این رویه با ابتدایی ترین اصول اخلاقی و علمی تناسب دارد.

نجفی توانا: این بحث خارج از دستور است فعلاً پیشنهاد کمیسیون این است که «ورق [ورقه] امتحان توسط تمام اساتید آن درس مجدداً بررسی و با لحاظ تناسب نمره شفاهی و کتبی رسیدگی و اگر نمره تغییر یابد به هیأت مدیره ارسال شود.»

کامیار: قبلاً تصویب شد که به هیأت سه نفره ای که از هیأت مدیره هستند ارجاع شود.

نجفی توانا: این هم هیأت مدیره است فرقی ندارد.

پیشنهاد به رأی گذاشته و تصویب شد.

سپس دستورات بعدی راجع به که آزمون ورودی و نقل و انتقال به صورت غیرعلنی که مورد تصمیم گیری قرار گرفت.

جلسه ساعت ۱۳:۵۰ پایان یافت.

خروج از نسخه موبایل