گزارش مشروح پنجاه و هفتمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز
گزارش مشروح پنجاه و هفتمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز
یک شنبه ۲۳ آذر۱۳۹۳
دستور اعلام شده برای پنجاه و هفتمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز:
۱- تفاهم نامه با کانون های وکلای تاجیکستان و استقرار دبیرخانه
۲- بررسی گزارش بازرسان محترم هیأت مدیره
۳- پیشنهاد کمیسیون انتشارات
۴- پرونده های صدور
۵- پرونده های انتقال
گزارش مشروح پنجاه و هفتمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز – یک شنبه ۲۳ آذر۱۳۹۳
منبع: صفحه دکتر محمد رضا کامیار
نویسنده گزارش: شادی حسینی
جلسه ساعت ۹:۴۰ دقیقه با حضورسرکار خانم ضرابی و آقایان محمدنبی، حامدتوسلی، مصباح، مالکی، دیو سالار و سمامی باتلاوت آیاتی از قران کریم توسط آقای حامد توسلی آغازشد و پس ازآن جناب کامیار وارد جلسه شدند.
نطق پیش از دستور:
محمدنبی: جلسه ای با حضور آقایان مصباح و دیوسالار با نمایندگان ثبت شرکت ها از جمله آقای ستایش ریس ثبت شرکت های تهران و … داشتیم مباحث مختلف از جمله جعل وکالتنامه ها توسط موسسین حقوقی مطرح شد، به یک جمع بندی رسیدیم. پیشنهاد این امر شد که یک بازرس و یک دادیار از کانون وکلا در ثبت شرکت ها حضور داشته باشد و مکانی در آنجا در اختیار بازرس و دادیار کانون وکلا قرارگیرد، تا قسمتی از مشکلات حل شود به علاوه مقرر شد اداره ثبت شرکت ها به سیستم کانون وکلا وصل شود تا در هر مورد مشخص شود که وکیل، وکیل کانون وکلا هستند یا خیر تا از این طریق بسیاری از تخلفات کنترل شود. همچنین جلسه ای را با حضور دکتر کامیار با معاونت فرهنگی قوه قضاییه داشتیم، قرارشد یک تبادل و همکاری فرهنگی با قوه قضاییه صورت گیرد.
سمامی: جلسه کمیسیون رفاه تشکیل شد، اعضای کمیسیون افراد با شخصیتی هستند که هر کدام دارای سوابق علمی و حرفه ای می باشند، آقای شیوایی به عنوان دبیر کمیسیون رفاه انتخاب شد.
مالکی: مرکز خیلی از تخلفات خود ثبت شرکت هاست با آن مصوبه ای که تصویب کرد موجبات تخلفات را خودش ایجاد کرده بساط کار چاق کنی را به وجود آورده حال می گویند وکلای شما تخلف می کنند در حالی که منشا فساد را خود ایجاد کرده است.
در مرکز پژوهش های مجلس بررسی و پیگیری مواد ۳۳ و ۳۴ در لایحه جامعه وکالت را ادامه دادیم ما هیات نظارت را منتفی کردیم که از صدور پروانه تا دادگاه انتظامی وکلا را کنترل می کرد، حذف هیات نظارت قدم بزرگی است. به جایش مقرر شد دادگاهی بنام دادگاه عالی وکالت تشکیل شود که فقط به صلاحیت داوطلبان هیات مدیره رسیدگی می کند و باید آیین دادرسی برای این دادگاه نوشته شود که در صورت رد صلاحیت وکیل بتواند اعتراض کند و دفاعیاتش را کامل بیان کند. حذف هیات نظارت قدم بزرگی است ما نمایندگان قوه قضاییه را مجاب کردیم.
آقای نجفی توانا ساعت ۱۰ وارد جلسه شدند وپس از آن دکتر امینی در جلسه حاضر گردیدند.
کامیار: یکی از معضلات در جامعه وکالت مساله دانش افزایی وکلاست ما نسبت به علم آموزی وکلا به خصوص با تغییرات اخیر در قوانین مادر وظیفه داریم، خوب است طی دوره های تخصصی را به عنوان شرط تمدید بروانه قرار دهیم تا فراگیر شود کمیسیون آموزش هم می تواند برنامه ریزی این کار را انجام دهد، ارتقا سطح علمی وکلا مهم است.
نجفی توانا: هدف ما هم همین است برنامه ای دوستان بدهند ما موافقت می کنیم، هر توصیه ای که جنبه عملی داشته باشد پیشنهاد بدهید ممنون می شوم.
دکتر شهبازی نیا ساعت ۱۰:۱۵ وارد جلسه شدند.
دکترضرابی: موسسات حقوقی ای که ثبت شدند تا کنون تخلفات زیادی انجام داده اند باید طوری عمل شوند که آن ها نتوانند فعالیت کنند.
مصباح: مقرر شد که هیچ موسسه حقوقی بدون تایید کانون وکلا ثبت نشود و بقیه موسسات هم به ایشان مهلت داده شود تا خودشان را با کانون تطبیق دهند والا منحل شده تلقی می شوند.
حامد توسلی: اصلاحاتی در کمیسیون ها انجام شد ولی بعضی کمیسیون ها هنوز کارشان راشروع نکردند و اعضا بسیار غیبت دارند البته بعضی کمیسیون ها هم در این مدت مثل کمیسیون فرهنگ و هنر خوب کار کردند، کمیسیون منظمی است، موضوع کار کمیسیون ها در دستور قرارگیرد تا کمیسیون ها از حالت رکود خارج شوند.
نجفی توانا: اسامی اشخاصی که در کمیسیون ها حضور ندارند اعلام شود تا جایگزین انتخاب شود، بعضی دوستان گفتند از پیشکسوتان در کمیسیون ها بگذارید ما احترام گذاشتیم ولی وقتی نمی آیند ما از نیروهای جوان استفاده می کنیم، همچنین در هیات مدیره خیلی از اعضا در جلسات حضور ندارند این بی احترامی به بقیه اعضاست باید گزارش تهیه و این موضوع رسیدگی شود.
در ساعت ۱۰:۳۰ صورت جلسه جلسه ۵۶ هیات مدیره توسط دکتر کامیار قرائت شد و جلسه وارد مذاکره شد.
دستور جلسه: تفاهم نامه با کانون وکلای تاجیکستان و استقرار دبیرخانه
نجفی توانا: ما تفاهم نامه ای نوشتیم که منتهی به نتیجه شود این تفاهم نامه که در مورخه ۱۸/۹/۹۳ منعقد شد متضمن دیدگا ه های طرفین بود، امیدوارم نتیجه بخش باشد.
کامیار: در ایامی که شما مسافرت بودید هیاتی از ترکیه آمدند مساله مشابهی مطرح کردند که کانون ترکیه در حال تشکیل یک اتحادیه است از کانون وکلا ی ایران هم می خواستند همکاری کند. در خصوص این تفاهم نامه اگر آیا موضوع جنبه اعلامی دارد یا باید تصویب شود در این صورت باید دوستان نظر مخالف وموافق را اعلام بفرمایید.
شهبازی نیا: در این هیات جز یک نفر که نایب رییس کانون شان بود بقیه مسئول روابط عمومی و اعضاء کمیسیون ها بودند. لذا از این جهت باید دقت شود که افراد هم تراز از کانون های وکلا باشند.
نجفی توانا: آقایان شهبازی نیا و کشاورز خواستند که این هیات بیاید من از این موضوع اطلاعی نداشتم.
حامد توسلی: تصمیمات نائب رئیس حتما مورد قبول رئیس آن ها می باشد ولی حتی اگر رئیس آنها هم باشد باز هم، هم تراز ما نیستند ولی باز هم کار مثبتی انجام گرفت.
سمامی: من انتظار داشتم دکتر شهبازی نیا آن را قبلا اعلام می کردند ما خودمان یکی از کانون های بزرگ دنیا هستیم نیازی نیست با مرجع دیگری هماهنگ شود.
امینی: ما باید درهزینه ها صرفه جویی کنیم هتل پنج ستاره لازم نیست ما دعوتمان را مستقیما از رئیس کانون ها باید به عمل آوریم، ما نیاز به یک دبیرخانه داریم آن هم یک دبیرخانه الکترونیک، باید رئیس دبیرخانه انتخاب شود تا تفاهم نامه را به توافق نامه تبدیل کنیم، می توانیم از اعضاء کمیسیون بین الملل هم کمک بگیریم.
شهبازی نیا: رییس کانون هم تراز دادستان کل کشور است هم ترازی را ما خودمان باید ایجاد کنیم، البته در این دوره هیات مدیره بهتر از دوره قبل رعایت شده است.
نهایتا متن تفاهم نامه به اکثریت آرا به تصویب رسید، سپس دستور بعدی که تقاضای کمیسیون انتشارات برای اضافه کردن چند عضو و تعیین سردبیر مجله کانون به لحاظ بازنشسته شدن اقای شریعت بود مطرح شد
هیات مدیره افزایش عضو را فعلا غیر لازم دانست و برای تعیین سردبیر دکتر امینی، خانم دکتر ضرابی را پیشنهاد کرد که پس از بحث پیرامون شرایط سردبیر و انتظارات اعضا از مجله نهایتا سرکار خانم دکتر ضرابی به اکثریت آرا به عنوان سردبیر مجله کانون وکلا انتخاب شدند.
جلسه در ساعت ۱۱:۳۰ جهت رسیدگی به بقیه دستورات جلسه غیر علنی اعلام شد و ساعت۱۳:۳۰ تمام شد