پایگاه خبری اختبار- مینا کشاورزی متولد سال ۱۳۷۱ و فارغالتحصیل رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی شیراز است که در آزمون وکالت ۱۴۰۱ (مربوط به نوبت پذیرش ۱۴۰۰) موفق به کسب رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با تراز قابل توجه ۱۲۳۹۴ شده است.
او پیشتر نیز چند مرتبه در آزمون وکالت شرکت کرده بود که نهایتاً در آزمون اخیر موفق به قبولی شد.
با او درباره منابع و شیوه مطالعهاش برای این آزمون گفتوگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
لطفا قدری از سوابق تحصیلی و شغلیتان بگویید
در سال ۱۳۹۵ از دانشگاه آزاد شیراز در مقطع کارشناسی حقوق فارغ التحصیل شدم. در سال ۹۸ عضو کانون داوران استان فارس و در یک موسسه داوری مشغول به کار شدم.
در طی مدتی که برای آزمون مطالعه میکردم شاغل هم بودم اما اولیت خودم را آزمون وکالت قرار داده بود.
پیش از این هم تجربه شرکت در آزمون وکالت را داشتید؟
بله از سال ۹۶ هر سال در آزمون وکالت شرکت میکردم. ابتدا چندان اصولی و جدی مطالعه نمیکردم و به دلیل تغییر مکرر منابع و عدم تمرکز روی یک شیوه مطالعه، نتیجه مطلوبی حاصل نشد.
از سال ۹۷ اما به طور جدی درس خواندن را شروع کرد.
چه چیزی باعث میشد علیرغم عدم قبولی باز هم به مطالعه ادامه بدهید؟
یکی از دلایل اصلی که باعث ایجاد انگیزه و روحیه برای من میشد این بود که هربار در چند قدمی قبولی و با رتبه خوب و اختلاف خیلی کم قبول نمیشدم و این من را برای ادامه دادن و بیشتر تلاش کردن مصمم میکرد.
آزمون وکالت در سال ۱۴۰۰ دو بار به تعویق افتاد و نهایتا به سال ۱۴۰۱ موکول شد. این موضوع چقدر روی آمادگی شما اثر داشت؟
قطعا خیلی سخت بود مخصوصا که هر دفعه در زمانی نزدیک به برگزاری آزمون خبر تعویق اعلام میشد، یعنی زمانی که تقریبا درحال جمع بندی مطالب بودم.
اما این شرایط اصلاً باعث از دست دادن روحیهام نشد و آن را وضعیتی میدیدم که برای همه داوطلبین یکسان است و سعی میکردم نهایت استفاده را ازاین فرصت ببرم.
حواشی مختلف آزمون وکالت مانند تصویب قانون تسهیل… شما را دلسرد نکرد؟
اصلا و ابدأ. نه به این موضوع فکر میکردم و نه حتی اخبار و حاشیه ها را دنبال میکردم. بر این باور بودم که من باید نهایت تلاشم را بکنم تحت هر شرایطی.
منابع مطالعه شما چه بود و چطور آنها را انتخاب کردید؟
قطعا یکی از دلایل موفقیت من انتخاب منابع درست بود. بعد از عدم موفقیت در آزمون سال ۹۶ تصمیم گرفتم منابع مطالعهام را عوض کنم. این کتابها را از مطالعه مصاحبه با رتبه های برتر سالهای گذشته انتخاب کردم و به شرح زیر هستند:
حقوق مدنی: کتاب دکتر فرهاد بیات + تست دو جلدی دکتر شهبازی
آیین دادرسی مدنی: نص قانون + تست دکتر مصطفی السان
حقوق تجارت: نص قانون + تست نیلوفر حسینی
حقوق جزا: نص قانون + تست احمدغفوری
آیین دادرسی کیفری: نص قانون + تست احمدغفوری
اصول فقه: جزوه خانم دکتر صدیقه گلستانرو + تست
قوانین خاص از انتشارات طرح نوین اندیشه + تست
آرای وحدت رویه از سال ۱۳۹۶ به بعد
تهیه بروزترین کتاب قوانین خاص آزمون وکالت
برنامه مطالعهتان به چه ترتیبی بود؟
برنامه ریزی را بهصورت هفتگی با همکاری دوست و همکار گرامی آقای محسن جمشیدی طیبلو انجام میدادیم و قطعا رسیدن به این نتیجه بدون همکاری و لطف ایشان مقدور نبود و قدردان کمکهایشان هستم.
روش مطالعهام به این شکل بود که سه درس را میخواندم؛ حقوق مدنی، آیین دادرسی کیفری و اصول فقه در یک روز، و روز بعد آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت و حقوق جزا را میخواندم و تست میزدم.
حقوق اساسی و متون فقه را هم بهصورت یک روز درمیان در کنار درسهای اصلی مطالعه میکردم.
قوانین خاص را هر روز میخواندم و مرور میکردم و هر شب سعی میکردم چند نکته که از تست ها یادداشت کرده بودم را مرور کنم.
به صورت کلی روزانه حداقل هشت ساعت مطالعه داشتم.
نکتهای که لازم میبینم به آن اشاره کنم این است که تست زدن خیلی خیلی مهم تر و واجب تر از خواندن متن قانون و کتاب است.
پاسخنامه تشریحی کتابهای تست، سراسر نکته است و باید این نکات را هایلایت و مرور کنید. کاری که من برای این آزمون هر شب انجام میدادم وکتابهای تست من در واقع به جزوهای پر از نکته کلیدی تبدیل شدند و به جرأت میگویم که از تکتکشان در آزمون استفاده کردم.
چه درسی در زمان مطالعه یا در جلسه آزمون برای شما چالشبرانگیز بود؟
در زمان مطالعه، حقوق مدنی برای من چالش برانگیز بود چون هیچوقت آن را به شکل تستی نخوانده بودم. سعی میکردم در پایان روز حتما نکتههای تست را مرور کنم.
اما چالش برانگیز ترین درس در آزمون برای من حقوق تجارت بود و از من انرژی و وقت زیادی را گرفت بهطوری که اواسط تست ها تجارت را رها کردم و سراغ درس راحتتری رفتم تا کمی از فشار ذهنیام کم بشود.
برای داوطلبان آزمونهای حقوقی چه توصیهای دارید؟
توصیه من به داوطلبین قبل از هر چیز انتخاب یک منبع درست و کافی است، سپس چندین مرتبه خواندن و مرور کردن منابع انتخابی (مخصوصا مرور قوانین خاص). همچنین تلاش کردن و قوی بودن به شکل مستمر و خستگیناپذیر.
سعی کنید با علاقه و به شوق رسیدن به نتیجه درس بخوانید و ایمان داشته باشید که خدا نتیجه تلاش های شما را در بهترین زمان، بهصورت معجزه وارد زندگیتان میکند.