پایگاه خبری اختبار- هدی شهابی متولد سال ۱۳۶۴ در مشهد و فارغالتحصیل دانشگاه علمی کاربردی قوه قضاییه خراسان رضوی است که در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ رتبه ۴ را در گرایش حقوق جزا و جرمشناسی و رتبه ۱ را در گرایش حقوق کیفری اطفال و نوجوانان کسب کرده است.
او همچنین رتبه ۵ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه سال ۱۴۰۰ در استان خراسان رضوی را به دست آورده است.
با او درباره نحوه کسب آمادگی برای این آزمونها گفتوگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
پیشینه تحصیلی و شغلی
رشته اول بنده کارشناسی مهندسی صنایع گرایش تحلیل سیستم ها بود و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی MBA را از پردیس دانشگاه فردوسی اخذ کردهام و ده سال سابقه کار مرتبط در این زمینه دارم.
رشته دوم و مورد علاقه ام رشته حقوق بود که مدرک کاردانی حقوق ثبت را از مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد و مدرک کارشناسی حقوق گرایش حقوق ثبت را از مرکز علمی کاربردی قوه قضاییه خراسان رضوی کسب کردم.
در حال حاضر نیز کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه و در حال گذراندن دوره کارآموزی و در عین حال فعالیت حقوقی در امر وکالت هستم.
زمان آغاز مطالعه آزمونی
برای آزمون وکالت ۱۴۰۰ از آذر سال ۱۳۹۹ با رزوی سه ساعت شروع کردم و هر روز سه درس تا در نهایت به روزی شش درس و ساعات مطالعه مفید ۶:۳۰ تا ۷:۳۰ ساعت رسید و مهر ماه ۱۴۰۰ آزمون برگزار شد. البته حدود ۴۵ روز به خاطر ابتلا به کرونا کلا نتوانستم هیچ مطالعهای داشته باشم.
برای آزمون کارشناسی ارشد چون تجربه کسب کرده بودم و تازه آزمون وکالت را گذرانده بودم از آخرین روز امتحانات دوره کارشناسی در بهمن ۱۴۰۰ به صورت جدی و برنامه ریزی شده شروع کردم تا روز ۲۹ اردیبهشت اما این بار بر حسب تجربه زمان مشخص نمیکردم وکیفیت برایم مهم بود یعنی هر روز در برنامه ام تمام پنج درس منبع آزمون بود و تا خواندن درسها تمام نمیشد نمیخوابیدم و به هر ترتیب باید برنامه آن روز تیک میخورد.
ماه رمضان هم خیلی کمکم کرد و تا سحر معمولا مطالعه میکردم. از وقتی رشته حقوق را شروع کردم تقریبا تمام فعالیت های غیر مرتبط را کنار گذاشتم و سر کار تمام وقت نمیرفتم. صرفاً گاهی فعالیت حقوقی در کنار وکلای با تجربه داشتم. اما همزمان با کسب آمادگی برای هر دو آزمون وکالت و کارشناسی ارشد در حال تحصیل هم بودم.
منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه
حقوق مدنی: کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر کاتوزیان و تست هم دو جلدی آقای شهبازی؛
حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری: کتاب شرح آزمونی آقای غفوری و تست ایشان؛
حقوق تجارت: کتاب دو جلدی آقای رشیدی نسب و تست نیلوفر حسینی؛
آیین دادرسی مدنی: کتاب آقای عمروانی و تست ایشان؛
قانون اساسی: جزوه آقای ملاکریمی که نظریات شورای نگهبان را هم داشت؛
حقوق ثبت: کتاب قانونیار ثبت.
متون فقه تنها درسی بود که خیی برای من سخت بود، فایل های تصویری استاد شبخیز تهیه کردم و در کلاس مجازی ایشان شرکت کردم که بسیار هم اثر بخش بود.
منابع آزمون کارشناسی ارشد جزا و جزم شناسی
برای حقوق جزای عمومی و اختصاصی مجددا کتاب شرح آزمونی و تست آقای غفوری را مطالعه کردم ولی در مباحثی که برایم ثقیل تر بودن به کتاب مرجع مثل کتب دکتر میر محمد صادقی هم مراجعه میکردم.
در کنار کتاب آقای غفوری از کتاب تست خانم شادی عظیم زاده برای حقوق جزای اختصاصی استفاده کردم.
قوانین خاص را از کتاب آقای غفوری خواندم و راضی هم بودم ولی برای مکاتب پیشنهاد میکنم دوستان صرفا به مطالب کتاب آقای غفوری اکتفا نکنند و به کتب مرجع هم نگاهی داشته باشند.
برای دادرسی کیفری کتاب نکته های دکتر خالقی را کامل خوندم و برای تستزنی هم از کتاب آقای غفوری استفاده کردم.
برای متون فقه کتاب صفر تا صد آقای سینجعلی را خواندم.
در درس متون حقوقی مرجع خاصی نداشتم و جزوات دانشگاهی را مطالعه میکردم. بیشتر تمرکزم روی دایره لغات بود و یک دفترچه تهیه کردم که حدود ۱۷۰۰ لغت از متونی ک میخواندم در آن نوشتم و برایم کاربردی بود.
بطور کلی در متون حقوقی اگر دامنه لغات خوبی داشته باشین بیش از پنجاه درصد مسیر را رفتهاید و بقیه آن تکنیک است. پیشنهاد میکنم اگر شرایطش را دارید از کلاس های اساتید معتبر استفاده کنید که واقعا تاثیر گذار است. من در این دورهها شرکت نکردم ولی اگر زمان به عقب برمیگشت حتما این کار را میکردم.
نحوه انتخاب منابع آزمونی
بر حسب تجربه از روز اولی که تحصیل در رشته حقوق را شروع کردم همیشه ابتدای هر ترم و در جلسات ابتدایی از اساتید مختلف در مورد کتب خوب میپرسیدم و با مشورت از کسانی که مسیر آزمون های حقوقی را با موفقیت پشت سر گذاشته بودند این منابع انتخاب کردم.
البته به نظرم اکثر منابع موجود در بازار در رشته حقوق خوب هستند، مهم این است که آیا مخاطب میتواند با نوع نگارش نویسنده ارتباط بگیرد یا خیر که ممکن است برای هر فرد با دیگری متفاوت باشد. چه بسا کتابی برای من خیلی کمک کننده و مفید باشد اما برای همکلاسی من اصلا اثربخش نباشد.
دانشگاه مد نظر برای ادامه تحصیل
در حال حاضر با توجه به اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد، در دانشگاه تهران پذیرفته شدهام.
تجربه پاسخگویی به سوالات مورد شک
تجربه من در مورد آزمون وکالت این بود که من تمام سوالات شک دار بین دو گزینه را هم جواب دادم و این خیلی روی تراز و رتبه من اثرگذار بود و فکر میکنم اگر این کار نمیکردم چه بسا رتبه خیلی بهتری کسب میکردم.
ولی در آزمون کارشناسی ارشد به جز درس متون حقوقی ک واقعا چک کردنش بعد از آزمون سخت بود، وقتی پاسخنامه سازمان سنجش را با پاسخهای خودم چک کردم از ۷۵ سوال باقی مانده فقط ۳ غلط در چهار درس جرای عمومی، اختصاصی، دادرسی کیفری و متون فقه داشتم که به شدت در تراز و رتبه ام تاثیر گذار بود. در این آزمون حتی به یک سوال شک دار هم جواب ندادم.
سخنی با داوطلبان آزمونهای حقوقی
به تمام دنبال کنندگان سایت شما که هدف شرکت در آزمونهای حقوقی علی الخصوص وکالت را دارند عرض میکنم که با تلاش و تعهد و توکل میتوانند بدون کلاس، موسسه، مشاور و… به بهترین جایگاه ها برسند و چیز دیگری لازم نیست. و اینکه به هیچ عنوان درگیر حواشی مثل طرح تسهیل و… نشوند که محکوم به شکست خواهند بود.
باور بنده اینست که در هر جامعه کاری بالاخره افراد خوب متمایز خواهند شد و این تخصص و اخلاق حرفه ای شماست که شما را متمایز میکند چه با وجود طرح تسهیل و چه بدون آن.