گفتوگو با پیام رحمانی، رتبه ۲ گرایش حقوق عمومی در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
پایگاه خبری اختبار- پیام رحمانی متولد سال ۱۳۷۸سنندج و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی رشته حقوق دانشگاه کردستان است که در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه ۲ در گرایش حقوق عمومی شده است.
آقای رحمانی اکنون در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی است. با او درباره منابع مطالعه برای این آزمون گفتوگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
شیوه مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد
مطالعات بنده بطور خاص از اواسط تابستان ۱۴۰۰ آغاز شد. برنامه مطالعاتی من به این صورت بود که چند کتاب را باهم مطالعه می کردم و همزمان با خواندن مطالب جدید مطالب قبلی را نیز مرور می کردم. به علت علاقه ای که درطول دوره کارشناسی به مطالب حقوق عمومی داشتم برنامه مطالعاتی سنگینی در پیش نگرفتم و صرفا با روزی ۵ ساعت توانستم بر مطالب لازمه آزمون تسلط پیدا کنم.
با توجه به اینکه شاغل نبودم می توانستم تمرکز کافی داشته باشم و این از عوامل مهم تثبیت مطالب در حافظه ام بود.
منابع مطالعاتی آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی
حقوق اساسی؛
برای این درس از پنج منبع بهره بردم:
۱. جلد دوم کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران(حاکمیت و نهادهای سیاسی)، دکتر سید محمد هاشمی.
۲. کتاب بایسته های حقوق اساسی، دکتر سید ابولفضل قاضی شریعت پناهی.
۳. کتاب مختصر حقوق اساسی ۱ و ۲، مسلم یعقوبی
۴. مجموعه سوالات طبقه بندی شده حقوق اساسی، محسن جعفری و محمد عبدالهیان.
۵. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به همراه نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان، تهیه و تنظیم: محمد فتحی، کاظم کوهی اصفهانی.
حقوق اداری؛
شش منبع یاری رسان من در مطالعه حقوق اداری بودند که عبارتند از:
۲. کلیات حقوق اداری ایران، رضا موسی زاده
۳. حقوق اداری، جواد رضایی زاده
۴. حقوق اداری ایران، محمد امامی، کوروش استوار سنگری
۵. کمک حافظه حقوق اداری، مجید نجار زاده هنجی
۶. آخرین گام حقوق اداری، مجید نجار زاده هنجی
حقوق بین الملل عمومی؛
بنده با توجه به ضریب کم این درس در گرایش حقوق عمومی صرفا از دو منبع استفاده کردم:
۱. حقوق بین الملل عمومی، محمدرضا ضیائی بیگدلی
۲. مختصر حقوق بین الملل عمومی، مسلم یعقوبی
باید اشاره کنم که منابع حقوق بین الملل عمومی به شدت پراکنده و متعدداند و شما نمی توانید به دو یا سه منبع اکتفا کنید که این امر مطالعه این درس را سختی بخشیده است.
متون فقه؛
برای مطالعه این درس از دو منبع استفاده کردم:
۱. جزوه متون فقه جناب ملاکریمی که در سایت ایشان بطور رایگان در دسترس است.
۲. جلد اول و دوم ترجمه لمعه دمشقیه، دکتر علی شیروانی
بنده به جهت ضریب کم درس مذکور تمرکز زیادی صرف آن نکردم اما به نظرم بهتر آن است که از یک کتاب جامع که دارای تست نیز باشد در مطالعه این درس استفاده شود تا دچار آشفتگی ذهنی نگردید.
متون حقوقی به زبان انگلیسی؛
منابع مطالعاتی این درس کتاب های معینی نیستند، بلکه بطور کلی بستگی به سطح زبان شخص دارد. بنابراین در مرحله اول داشتن سطح زبان مناسب لازمه آغاز مطالعه مطالب متون حقوقی است. به هر حال بنده از سطح زبان انگلیسی متوسطی بر خوردار بودم، از این جهت شروع به مطالعه منابع زیر کردم:
۱. ۵۰۴ words
٢. Essential words for Toefl
٣. Law texts ، دکتر گودرز افتخار جهرمی
۴. ۵۰۵ words of law text, محمود رمضانی
مرور مطالب، رمز تثبیت مطالب
آزمون کارشناسی ارشد و بطور کلی هرگونه آزمونی در مرحله اول نیازمند اراده ای استوار است و سپس برنامه ای منسجم است که به واسطه پیوستگی آن بتوان اطلاعات را در حافظه نگهداشت. مراقب باشید که نباید مرور مطالب گذشته را به تعویق انداخت چراکه تثبیت آنها بسی مهم تر از یادگیری مطالب جدید است.
تجربه تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاهی که من از همان ابتدای شروع به مطالعه خواهان آن بودم، دانشگاه شهید بهشتی، تهران بود. از اساتید و دانشجویان رتبه برتر سالهای پیشین در مورد سطح علمی این دانشگاه در رشته حقوق و بطور خاص حقوق عمومی تعاریف بسیار شنیده بودم و در انتخاب دانشگاه با مشکل زیادی مواجه نبودم.
در حال حاضر نیز که در حال تحصیل در ترم دوم ارشد حقوق عمومی شهید بهشتی هستم از انتخاب خود خوشنودم. آنچه که این دانشگاه را خاص می کند روابطی است که مابین دانشجو و استاد برقرار است. یعنی به نحوی است که شما احساس صمیمت بسیار با استاد خود کرده و بخصوص در هنگام ارائه های کلاسی دچار استرس نمی شوید.