گفتگو با ابراهیم امین‌زاده رتبه ۸ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- ابراهیم امین‌زاده متولد ۱۳۸۰، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه ۸ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با ابراهیم امین‌زاده در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

بنده ابراهیم امین‌زاده، متولد شهرستان گراش از استان فارس هستم.
سال نود و نه بعد از کنکور سراسری وارد رشته‌ حقوق در دانشگاه شیراز شدم و توفیق شاگردی اساتید دانشکده حقوق دانشگاه شیراز را داشتم.
پس از گذراندن مقطع کارشناسی حقوق، در کنکور کارشناسی ارشد، رتبه ۲ حقوق خصوصی، رتبه ۲ حقوق مالکیت فکری، رتبه ۱۳ علوم قضایی را کسب کردم، و در آخر رشته‌ حقوق خصوصی دانشگاه تهران را انتخاب کردم، در حال حاضر در رشته‌ حقوق خصوصی در دانشگاه تهران در حال تحصیل هستم.

دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟

بله، بنده امسال آزمون کانون وکلا و مرکز وکلا را شرکت کردم و در هر دو آزمون برای وکالت در حوزه‌ی تهران پذیرفته شده‌ام، در آزمون کانون وکلا که هفده آبان برگزار شد، رتبه بیست کانون تهران را کسب کردم و آزمون مرکز وکلا را که در تاریخ بیست و دو آذر برگزار شد، با کسب رتبه‌ هشت پذیرفته شدم، اما به طور کلی اولین سالی بود که آزمون وکالت را شرکت می‌کردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

خیر، محصل بودم، بنده پس از کنکور کارشناسی ارشد در اواخر سال ۱۴۰۲، شروع به مطالعه برای آزمون وکالت کانون وکلا کردم، از آنجایی که این دو آزمون تفاوت منابع دارند و برای کنکور منابع حقوق خصوصی یعنی پنج درس حقوق مدنی، حقوق تجارت، متون فقه، متون حقوقی و آیین دادرسی مدنی را مطالعه کرده بودم، در آن مدت نیاز بود که بخشی دیگر از منابع آزمون وکالت که با منابع حقوق خصوصی همپوشانی نداشت را هم مطالعه کنم و دروس آیین دادرسی کیفری، اصول فقه، حقوق جزای عمومی و اختصاصی و حقوق اساسی را مطالعه کرده و آن مدت را بیشتر به این دروس اختصاص دادم.

مجدداً پس از آزمون وکالت کانون وکلا، شروع به مطالعه برای آزمون مرکز وکلا کردم که این دو آزمون هم یک تفاوت منبع کمی دارند، آزمون وکالت کانون وکلا درس اصول فقه و متون فقه در ابواب قضا، وکالت و شهادت از کتاب تحریرالوسیله امام خمینی(ره) بود اما در آزمون مرکز وکلا فقط درس متون فقه از ابواب متاجر، نکاح، طلاق، قصاص و قضا از کتاب تحریر الروضه فی شرح اللمعه الدمشقیه بود که نیاز بود در این مدت این ابواب را هم مطالعه کنم اما چون از قبل برای کنکور کارشناسی ارشد، تمامی ۳۶ باب معاملاتِ متون فقه را مطالعه کرده بودم، مطالعه‌ی ۵ باب مرکز وکلا جنبه‌ی مرور داشت اما در درس حقوق ثبت که فقط در آزمون مرکز وکلا برگزار می‌شد مطالعه چندانی نداشتم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

برای آزمون مرکز وکلا، کانون وکلا و کنکور کارشناسی ارشد با توجه به تفاوت منابعی که دارند بنده این منابع را مورد مطالعه قرار دادم:

حقوق مدنی: دو جلدی حقوق مدنی دکتر توکلی، شرح جامع حقوق مدنی دکتر بیات و تست چهارگزینه‌ای حقوق مدنی دکتر قربانی

آیین دادرسی مدنی: سه جلدی آیین دادرسی مدنی دکتر شمس، دوجلدی آیین دادرسی مدنی دکتر توکلی و تست آیین دادرسی مدنی دکتر عمروانی و کمالوند

تجارت: دو جلدی دکتر رشیدی نسب و تست حقوق تجارت دکتر قربانی

جزای عمومی، اختصاصی و آیین دادرسی کیفری: تست‌های دکتر غفوری و متن قانون

اصول فقه: سه جلدی اصول فقه کاربردی حسین قافی و دکتر شریعتی، تست اصول فقه دکتر شب خیز

حقوق اساسی: نظریات تفسیری شورای نگهبان، متون قانون اساسی و تست قانون اساسی محسن جعفری و محمد عبداللهیان

کتب منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه را براحتی از سراسر کشور در وبسایت کتاب حقوقی دادبازار تهیه کنید. همچنین میتوانید کتاب خود را در پیامرسان های زیر سفارش بدهید:

پیامرسان تلگرام پیامرسان واتساپ

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

برنامه ریزی خاصی نداشتم فقط در طول روز سعی می‌کردم بیشتر اوقاتم را در حال مطالعه باشم، معمولا در طول روز اوقاتم را به مطالعه‌ی بخشی از چند درس مختلف اختصاص می‌دادم، به عنوان مثال در ابتدای روز حقوق مدنی، سپس آیین دادرسی کیفری و بعد از غروب متون فقه، حال ممکن است بنا به وقتی که در آن روز داریم دروس کمتر یا بیشتری در آن جای داده شود.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

خیر، دچار کمبود وقت نشدم، همیشه به داوطلبینی که توفیق مشاوره به آن‌ها را دارم می‌گویم که در روز آزمون به گونه‌ای وقت خود را برای دروس اختصاص دهند که حتما دو دور آزمون بدهند، یعنی اگر وقت آزمون ۱۷۰ دقیقه است، بهتر است شما در ۱۴۰ دقیقه آزمون را یک دور به اتمام برسانید و نیم ساعت آخر را برگردید و مجددا فقط سوالاتی که برایتان مشکل یا وقت‌گیر بوده و از آن‌ها گذشتید را مطالعه و تامل کنید، چون گاهی پیش می‌آید که در نگاه اول ما جواب سوالی را نمی‌دانیم اما بعد از نیم ساعت نگاهی دوباره و تامل بیشتر جواب سوال به یادمان می‌آید، بنابراین اینکه آزمون را در دو دور انجام دهیم تکنیک خوبی برای بهتر عمل کردن است.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات دور از انتظار نبود و شیوه برگزاری آزمون نیز به خوبی پیش رفت.

انتظار این نمره را داشتید؟

با توجه به مطالعه‌ای که داشتم انتظار کسب این رتبه را نیز داشتم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

ان‌شاءالله همگی در راه حق و عدالت پاینده باشند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکنند و ما را نیز دعا بفرمایند، توصیه می‌کنم در این راه اولین هدف‌مان یاری خداوند سبحان و دفاع از حق مظلوم باشد تا خداوند نیز ما را در آزمون‌های مختلف زندگی یاری کند.

کارنامه ابراهیم امین‌زاده رتبه 8 آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1403 کل کشور

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل