گفتگو با زهرا برومند قره‌بابا رتبه ۱۹ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- زهرا برومند قره‌بابا متولد ۱۳۸۱، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی موفق به کسب رتبه ۱۹ آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با زهرا برومند قره‌بابا در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و… را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

زهرا برومند متولد ۱۳۸۱ و دانش‌آموخته کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی هستم. با معدل ۱۸.۸۲ توانستم سهمیه استعداد درخشان ارشد در گرایش حقوق اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی را کسب کنم و هم‌اکنون مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

برای اولین بار در آزمون وکالت شرکت کردم و تجربه شرکت در آزمون‌های حقوقی را نداشتم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در زمان مطالعه برای آزمون شاغل نبودم. اوایل تیر ماه امتحانات ترم هشتم کارشناسی را به پایان رساندم و بعد از چند روز استراحت شروع به مطالعه کردم. از مهرماه با توجه به شروع کلاس‌های ارشد، زمان کمتری برای مطالعه داشتم و سه روز در هفته در دانشگاه بودم و محدودیت زمان باعث نگرانی من شده بود، اما لطف خداوند شامل حالم شد و توانستم رتبه ۱۹ را کسب کنم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

منابع خود را از طریق مصاحبه‌هایی که سایت اختبار با رتبه‌های برتر سال های گذشته داشت انتخاب کردم.

مدنی: کتاب دکتر بیات و کتاب تست دکتر قربانی

آیین دادرسی مدنی: درسنامه دکتر توکلی و کتاب تست دکتر عمروانی

تجارت: درسنامه آقای رشیدی نسب و کتاب تست دکتر قربانی

متون فقه: کتاب خانم دکتر شعبانپور

اصول فقه: متاسفانه به دلیل کمبود زمان مطالعه نکردم

جزا: درسنامه و تست آقای غفوری

آیین دادرسی کیفری: درسنامه و تست آقای غفوری

اساسی: صرفا متن قانون را مطالعه کردم

سفارش سراسر کشور منابع آزمون وکالت از کتاب حقوقی دادبازار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

سه روز در هفته دروس جزا و آیین دادرسی مدنی را مطالعه می‌کردم و مابقی روزهای هفته را به مطالعه دروس مدنی، تجارت و آیین دادرسی کیفری اختصاص می‌دادم. هر مبحثی را که مطالعه می‌کردم، بعد از دو روز تست می‌زدم. بعد از یک ماه متون فقه را به برنامه اضافه کردم و اساسی را در ماه آخر مطالعه کردم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

با توجه به علاقه زیادی که به دروس مدنی، تجارت و آیین دادرسی مدنی دارم، در هنگام مطالعه این دروس با چالش خاصی مواجه نشدم، اما دروس جزا و آیین دادرسی کیفری کمی چالش‌برانگیز بودند، به همین دلیل به‌مرور، زمان بیشتری برای این دو درس اختصاص دادم، اما متاسفانه با توجه به کمبود زمان و شروع کلاس‌های ارشد، نتوانستم تمام مباحث جزا را مطالعه کنم. در جلسه آزمون هم با مدیریت زمان توانستم ۲۰ دقیقه به بررسی سوالاتی که پاسخ نداده بودم بپردازم.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات امسال نسبت به سال گذشته استاندار بود. با این حال در نگاه اول سوالات ساده به نظر می‌رسید، اما با بررسی گزینه‌ها متوجه نکات ریز نهفته‌ای در سوال می‌شدم، لذا پاسخ‌دهی به سوالات نیازمند دقت بیشتری بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

باتوجه به نتایج آزمون‌های آزمایشی که در ماه آخر شرکت می‌کردم، احتمال کسب رتبه خوب را می‌دادم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

آزمون‌ وکالت، یک آزمون تستی است و باید تست‌زنی را نیز تمرین کنند، اما بیش از حد زمان خود را به تست اختصاص ندهند چون دروس حقوقی اصولا فرار هستند و تسلط بر آن ها نیازمند مرورهای منظم است. یک ماه آخر مبحث جدید مطالعه نکرده و مباحث گذشته را جمع‌بندی کنند، چون مرور ماه آخر در جلسه آزمون بسیار راهگشا است.
و در آخر قدردان زحمات فراوان پدر و مادر عزیزم هستم که در تمامی مراحل زندگی دلسوزانه همراه من بودند. همچنین از مشاورم آقای اکبری تشکر می‌کنم که من را در این مسیر راهنمایی کردند.

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل