گفتگو با سید محمدمهدی کلانتریان رتبه ۶ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- سید محمدمهدی کلانتریان متولد ۱۳۷۸، دانش‌آموخته کارشناسی حقوق است که موفق به کسب رتبه ۶ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با سید محمدمهدی کلانتریان در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

بنده سید محمد مهدی کلانتریان هستم متولد تنکابن و در سال ۱۴۰۱ از دانشگاه گیلان در رشته حقوق فارغ التحصیل شدم.

دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟

بنده بار اولم بود که در آزمون مرکز وکلا قوه قضاییه شرکت می‌کردم و بله در آزمون کانون وکلای دادگستری امسال هم برای بار اول شرکت کرده و رتبه زیر ۳۰ کسب کردم و در آزمون مرکز هم رتبه ۶ را به دست آوردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در مورد شرایط شغلی من؛ تقریبا از یک سال قبل آزمون اکثر وقت خودم را به مطالعه مرتبط با آزمون اختصاص می‌دادم و شاغل نبودم و از نظر شرایط خانوادگی هم مشکل خاصی نبود و در مورد زمان مطالعه، من با توجه به تمرکزی که برای آزمون وکالت کانون داشتم، از اواخر آبان به صورت آزمونی شروع کردم، با این پیش‌فرض که با توجه به آزمون پارسال که در تابستان بود، آزمون امسال هم در تابستان برگزار شود که متاسفانه در فروردین امسال مقرر شد آزمون در پاییز برگزار گردد و کمی مطالعه را فرسایشی کرد و طبیعتاً آزمون مرکز هم بعد آزمون کانون بود و نیاز به زمان مطالعاتی جدا از کانون نداشت.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

منابع مطالعاتی من برگرفته از مطالعه کتب مرجع در طول ترم کارشناسی بود.

برای درس مدنی: تقریبا تمام کتب مرحوم استاد کاتوزیان که مرتبط با سر فصل‌های دروس کارشناسی بود را از جمله عقود معین مقدماتی و پیشرفته ایشان را مطالعه کردم و همچنین کتب استاد صفایی که نثری روان و بی‌نظیر دارد و خصوصا در مدنی ۸ در بحث شفعه، وصیت، ارث نظرات بدیع و منطقی‌تری نسبت به سایر اساتید داشت و بسیار برای من بعد از کتاب استاد کاتوزیان مثمر ثمر بود. همچنین نگاه اجمالی به کتب استاد شهیدی هم داشتم که البته در آینده مفصل‌تر مطالعه خواهم داشت، اما منابع آزمونی من کتاب بسیار خوب آقای دکتر بیات و نگاه اجمالی به نظم استاد کاتوزیان و تست دکتر قربانی بود.

در درس آیین دادرسی مدنی: منبع اصلی من کتب استاد گرانقدر دکتر شمس بود که در طول دوران کارشناسی چندین بار مطالعه کرده بودم و برای آزمون از کتاب نظم دکتر حیاتی با ضمیمه کردن نکاتی از کتاب دکتر شمس استفاده کردم و البته در کنار نظرات دیگر اساتید در این کتاب، نظرات دکتر شمس را برای آزمون ملاک قرار می‌دادم. ضمن اینکه به تازگی و بعد آزمون‌ها، کتاب سریع‌خوان دکتر سید جعفری را هم مطالعه کردم و به‌نظرم برای جمع‌بندی در کوتاه‌ترین زمان می‌تواند منبع مکمل و مفید و موثری باشد. برای تست هم کتاب دکتر عمروانی را انتخاب کردم و خیلی راضی بودم.

برای درس تجارت: من پنج جلد کتاب دکتر اسکینی و چهار جلد کتاب دکتر کاویانی و نظم دکتر دمرچیلی را در طول کارشناسی مطالعه کرده بودم و برای آزمون هم کتاب دکتر معتمدی را انتخاب کردم با تست خانم حسینی که البته تست دکتر قربانی هم بسیار خوب و شاید کامل‌تر از سایر کتب باشد می‌تواند منبع خیلی خوبی باشد و البته به کتب دکتر توکلی و رشیدی‌نسب هم نگاه اجمالی داشتم، اما در نهایت کتاب دکتر معتمدی را انتخاب کردم و راضی بودم.

برای درس جزا: من در طول ترم کارشناسی چهار جلد کتاب جزا اختصاصی دکتر میر محمد صادقی و جزا عمومی هم کتب آقایان اردبیلی و نوربها و خیلی جزئی هم محشای دکتر گلدوزیان را مطالعه کردم و برای آزمون از شرح آزمونی آقای غفوری همراه با تست ایشان بهره بردم.

برای درس آیین دادرسی کیفری: دو جلدی دکتر خالقی را در طول کارشناسی و برای آزمون هم نکته‌های ایشان را مطالعه کردم و البته شاید کتاب شرح آقای غفوری آزمونی‌تر باشد نسبت به نکته های دکتر خالقی که علمی‌تر است و همچنین از تست آقای غفوری نیز بهره بردم.

برای درس حقوق اساسی: فارغ از کتب مرحوم استاد قاضی و هاشمی در طول کارشناسی برای آزمون فقط متن اصول را مطالعه داشتم.

برای درس متون فقه: مطالعه اختصاصی برای مرکز نداشتم و بیشتر همان مطالعه دوران کارشناسی بود. و البته پنج سوال هم در پرسشنامه پاسخ دادم، ولی به علت مردد بودن در پاسخنامه وارد نکردم، در حالی هر پنج تا صحیح بودند.

برای درس حقوق ثبت: چون اولویت و تمرکزم برای آزمون کانون بود، مطالعه آزمونی نداشتم و فقط به یک سوال پاسخ دادم، هر چند در هفته‌های آینده بابت کاربرد این درس در حرفه وکالت مطالعه این درس و قوانین و آیین‌نامه‌های جدیدالتصویب را در برنامه قرار خواهم داد.

box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

سفارش منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه سراسر کشور از کتابفروشی حقوقی دادبازار

کتاب حقوقی دادبازار منبع آزمون وکالت

[/box]

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

در مورد برنامه ریزی بابت مطالعه، من برای خودم برنامه روزانه هفتگی و ماهانه داشتم  و چهار روز در هفته صبح‌ها درس مدنی و بعد از ظهرهای آن چهار روز را به دو درس آیین دادرسی مدنی و تجارت اختصاص می‌دادم و تست‌های این دروس را میزدم. سه روز در هفته هم به درس جزا و آیین دادرسی کیفری می‌پرداختم و همچنین تست های این دروس را می‌زدم.

و تمام مطالب آزمون را در سه ماه تا سه ماه و نیم می‌خواندم و دوباره به همین طریق مرور می‌کردم و ۲-۳ ماه آخر آزمون‌ها، قوانین خاص و آرای وحدت رویه و قانون اساسی را هم به برنامه مطالعاتی‌ام ضمیمه می‌کردم.

طول ساعت مطالعه به مراتب ماه به ماه بیشتر می‌شد.  از پنج شش ساعت در ابتدا تا یازده دوازده ساعت در انتها افزایش یافت.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

باتوجه به مطالعه قبلی دروس و پایه خوبی که داشتم چه در مطالعه و چه در آزمون با چالش خاصی در دروس مواجه نشدم و تقریبا ۲۵ دقیقه زودتر از زمان قانونی آزمون تست‌زنی‌ام به پایان رسید.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

در مورد سوالات؛ شیوه طرح سوالات امسال کانون و مرکز تقریبا یکسان بود و خصوصا کانون، امسال به آزمون‌های ارشد از نظر سبک سوالات شبیه‌تر بود ولی در مجموع هم مرکز و هم کانون سوالاتشان استاندارد و مناسب بود. اما در کانون پاسخ طراح به بعضی سوالات عجیب بود؛ فارغ از نظرات اختلافی که رویه هر سال کانون و بعضاً مرکز است، امسال یک سوال در جزا پاسخ درست نداشت و دو سوال هم در درس آیین دادرسی مدنی و قانون اجرای احکام مدنی، پاسخنامه سنجش کاملا غلط و اشتباه بود و این امر در تحلیل اساتید این درس هم قابل مشاهده بود و شاید به همین دلایل برای اولین بار در زمان مناسب کلید سوالات منتشر نشد. شیوه برگزاری آزمون مناسب بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

بله اما هدف اصلی من کسب رتبه نبود، بلکه فهم و یادگیری حقوق بود. ولی در آزمون کانون انتظار رتبه کمی بهتر را داشتم. ولی در نهایت هر کسی بهتر نسبت به علم واقعی و رتبه واقعی خودش مطلع است و رتبه‌ها بخشی از نشانه‌های توانمندی افراد است نه همه آن و به لسان حقوقی رتبه خوب قرینه یا حداکثر یک دلیل برای باسوادی است نه تمام دلایل.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

البته من خودم هم به مانند بسیاری از داوطلبان نیازمند به مشاوره و توصیه عالمان رشته حقوق هستم. اما عقیده‌ام این است که دوستان برای آزمون عجله نداشته باشند و سقف اهدافشان قبولی نباشد و به فهم حقوق و تعمق در قوانین و آثار بزرگان بپردازند و حتما چهار سال کارشناسی، حتی یک روزش را هم قدر بدانند و مطالعه هدفمند داشته باشند و به دور از آزمون و نکته آزمونی و شیوه تست‌زنی باشند، چراکه این موارد در نهایت برای یکسال نیاز است، اما علم و تخصص برای سالیان متمادی. و ذهنیت خودشان را هم به اهداف عالی ارتقا دهند، همراه با تلاش فراوان.

این ذهنیت در من از دوران دبستان با دیدن سخنرانی الگوی خودم استاد و حقوقدان، دکتر سید مفید کلانتریان از تلویزیون و آنتن صداوسیما و دیدن نظراتشان در بعضی کتب به ویژه نظم دکتر دمرچیلی ایجاد شد و با شناخت بیشتر ایشان و فهم بهتر حقوق ارتقا یافت و در دوران کارشناسی هم تسلط استاد گرانقدرم دکتر رضا دریایی در مباحث حقوق خصوصی به تقویت این ذهنیت ام افزود.

سایر مطالب:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا