گفتگو با محمد رضا عالمی رتبه ۵ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- محمد رضا عالمی فارغ‌ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی موفق به کسب رتبه ۵ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ شده است.

آقای عالمی در آزمون وکالت ۱۴۰۳ نیز موفق به کسب رتبه ۳۳ کل کشور شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با محمد رضا عالمی در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و… را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

محمد رضا عالمی هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی، هم چنین در حال حاضر شاغل هستم.

دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟

سابقه شرکت در آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه را نداشتم و مسبوق بر آن رتبه ۳۳ آزمون وکالت کانون وکلا ۱۴۰۳ را کسب کردم .

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در طول روز های آزمون به دلیل مشغله شغلی و بیماری چشمی که بعد از آزمون کانون به آن مبتلا شدم فرصت محدود تری نسبت به قبل داشتم، به طوری که فقط ۲ هفته مطالعه مروری داشتم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

حقوق مدنی: کتاب اقای بیات و تست دکتر شهبازی

آیین دادرسی مدنی: نص مواد و تست سنوات ۴ سال اخیر

حقوق تجارت: کتب مرجع ۴ جلدی دکتر اسکینی، حقوق شرکت های تجاری دکتر پاسبان + نص مواد و تست سنوات گذشته

آیین دادرسی کیفری: نص مواد و تست سنوات

حقوق جزای عمومی و اختصاصی: شرح غفوری و تست سنوات

حقوق اساسی: متن اصول (بدون نظریات مشورتی) ، تست کار نکردم

متون فقه: متن تحریر الروضه

حقوق ثبت: مطالعه نکردم

سفارش اینترنتی منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

همانطور که در مصاحبه اسکودا عرض شد برای آزمون اسکودا ۲ ماه مطالعه داشتم و پس از آزمون مذکور برنامه مطالعاتی بنده به دلیل بیماری، بعد از آزمون کانون صرفا ۲ هفته مرور بود .

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

درباره مطالعه دروس باید بگویم که درس متون فقه را آخرین بار سال ۱۳۹۸ برای آزمون ارشد مطالعه کرده بودم و دیگر وقت نشد که آن را مرور کنم، هم چنین درس حقوق ثبت را سر آزمون صرفا با اطلاعات عمومی خودم پاسخ دادم، همین طور فرصت کافی برای مرور درس حقوق اساسی و مطالعه نظریات مشورتی نداشتم و سر جلسه نیز متوجه سطح بالای درس حقوق تجارت و چالش برانگیز بودن آن بودم ، اما سعی کردم در این درس با توجه به میزان تسلطم درصد خودم را به حد قابل قبولی برسانم.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات درس حقوق تجارت بسیار چالش برانگیز بود و هوشمندانه طرح شده بود، استاندارد بود اما بسیار دشوار طرح شده بود و در سنوات اخیر حتی در آزمون دکتری حقوق خصوصی مشابه چنین سوالاتی ندیده بودم.

انتظار داشتم در این درس نمره کامل اخذ کنم اما اینطور نشد. کلید پیشنهادی اساتید مطرح که پس از آزمون ارائه شده بود نیز حدود ۳ یا ۴ تست اشتباه داشت (سوالات اختلافی نبود) و همین موضوع بر دشوار بودن سوالات درس اخیرالذکر صحه مینهد.

انتظار این نمره را داشتید؟

پس از آزمون اسکودا با توجه به مشکلات چشمی که برایم رخ داد فرصت مطالعه را از دست دادم و حتی در روز های آخر تصمیم گرفته بودم در این آزمون شرکت نکنم اما در روز پایانی تصمیم خود را تغییر دادم و در جلسه آزمون حاضر شدم. با توجه به اینکه فرصت مرور نداشتم انتظار این رتبه را نداشته ام و احتمالا این رتبه را مدیون درس حقوق تجارت باشم.

 توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

توصیه ام به داوطلبان این است که مستمر باشند در مطالعه و قطعا با کوشش، ممارست و مطالعه منظم به نتیجه قابل قبولی خواهند رسید. از دوست و همکلاسی سابقم در دانشگاه شهید بهشتی، جناب آقای سبحان بادپا که راهنمایی ها و مشاوره های دقیق و دلسوزانه ای برای بنده داشتند کمال تشکر را دارم.

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل