رتبه ۸ آزمون وکالت ۹۸ در کانون وکلای دادگستری مرکز
پایگاه خبری اختبار- رضا مسلمان حقیقی رتبه ۸ آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز با تراز ۱۱۷۳۹ است. او که پیشتر در رشتهی مهندسی کشاورزی فارغالتحصیل شده و کارشناس رسمی رشته کشاورزی (کانون کارشناسان فارس) نیز بود، در مقطع کارشناسیارشد حقوق (گرایش حقوق خصوصی) پذیرفته شد و تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع دکتری گرفت که به دلیل عدم اخذ مدرک کارشناسی حقوق، یک بار دیگر در مقطع کارشناسی حقوق تحصیل خود را آغاز کرد و اندکی پس از فارغالتحصیلی در آزمون وکالت تواناییهای خود را به آزمون گذاشت.
متن کامل گفتوگوی اختبار با این حقوقدان باانگیزه را در ادامه میخوانید:
رضا مسلمان حقیقی هستم، رتبه ۸ آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ کانون وکلای دادگستری مرکز.
بنده پیشتر موفق به اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری از کانون کارشناسان فارس در رشته کشاورزی شدم و از این روی به مناسبت شغل خود وکلاس های توجیهی و حقوقی که کانون کارشناسان برگزار می نمود، علاقه مند به رشته حقوق شدم و با مطالعه کتب دانشگاهی رشته حقوق و قوانین مربوط، اطلاعات حقوقی خود را پیوسته افزایش دادم تا اینکه در سال ۹۲ به این باور رسیدم که اطلاعات حقوقی بنده ممکن است مکفی برای شرکت درازمون کارشناسی ارشد باشد. این گونه بود که در آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق سال ۹۳ شرکت نمودم و با علاقه و انگیزه بیشتر به مطالعه پرداختم وقتی کتب آیین دادرسی مدنی استاد گرانقدر دکتر شمس را مطالعه می نمودم و از مطالب آن لذت می بردم آرزو داشتم بتوانم در محضرایشان علم اموزی نمایم و همین موضوع انگیزه بنده را برای برای بدست اوردن رتبه ای خوب افزایش می داد. پس از اعلام نتایج آزمون ارشد و قبولی خود در دانشگاه شهید بهشتی به آرزوی خود رسیدم و در نهایت این افتخار را داشتم که پایان نامه خود را با موضوعی که پیوند تنگاتنگی بین کارم و رشته حقوق داشت تحت تعلیم و راهنمایی ایشان ارائه نمایم و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی گردم.
پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد تمایل زیادی به ادامه تحصیل داشتم لیکن مرتبط نبودن مدرک کارشناسی ضعف بزرگی بود که می بایست ابتدا آنرا مرتفع می نمودم به همین جهت در دانشگاه آزاد شیراز اقدام به تحصیل رشته حقوق در مقطع کارشناسی نمودم اما در مدت تحصیل تمرکز خود رابر روی آزمون دکتری معطوف و کتب مرجع را مطالعه نمودم تا اینکه در ۵ ترم با معدل ۱۹/۳ در دی ماه ۹۷ فارغ التحصیل شدم .سپس در آزمون دکتری ۹۸ شرکت نمودم اما چون رتبه دلخواه را کسب ننمودم علی رغم قبول شدن در مرحله اول در مصاحبه شرکت نکردم پس از آن با پیشنهاد و تشویق دوستان و همکلاسی های خود جهت قبولی در آزمون وکالت برنامه ریزی نمودم و با توجه به اینکه دروس تجارت و مدنی را عمیقا جهت آزمون دکتری خوانده بودم و از قبل نیز جهت نوشتن پایان نامه سه جلد آیین دادرسی مدنی استاد دکتر شمس را دقیق مطالعه نموده بودم و اینکه تمامی دروس را تحت تعلیمات اساتید مجرب و دلسوز دانشگاه آزاد شیرازآموخته بودم کمتر از ۶ماه با مشورت و راهنمایی دوستانم که جزء رتبه های برتر آزمون وکالت سالهای قبل بودند توانستم خود را آماده رقابت نمایم.
علت انتخاب کانون مرکز این بود که چندی پیش با یکی از وکلای کانون مرکز که همکلاسی دوره ارشد بنده بود، اقدام به تاسیس یک موسسه حقوقی در تهران کردیم و جهت کمک به امور موسسه کانون مرکز رابرگزیدم.
منابع مورد مطالعه من در آزمون وکالت عبارت بودند از:
حقوق مدنی: علاوه برمطالعه کتب مرجع (کتب ارزشمند استاد دکتر کاتوزیان) کتاب تست دکتر قربانی لاچوانی را بسیار دقیق مطالعه کردم. البته بنظرم این کتاب ارزشمند جهت آزمون دکتری منبع بسیار خوبی می باشد ولی با توجه به نصمحور بودن آزمون وکالت و عمیق بودن مطالب این کتاب، شاید نسبت به مدت زمانی که برای مطالعه آن صورت می گیرد کارایی کمتری در این ازمون داشته باشد و کتاب ارزشمند قانون مدنی در نظم کنونی دکتر کاتوزیان که این کتاب به عنوان یادآوری مطالب دیگر کتب ایشان قابلیت استفاده دارد و خواندن این کتاب به تنهایی بهره کافی نخواهد داشت.
بنده موفق به خواندن کتاب دکتر فرهاد بیات نشدم و نظری در مورد آن ندارم و تستهای آزمونهای وکالت سالهای گذشته که به راحتی می توان از سایت خوب اختبار بدون هزینه بهدست آورد؛
آیین دادرسی مدنی: سه جلد کتاب ارزشمند دکتر شمس و همچنین کتاب اجرای احکام ایشان و کتاب تست دکتر مصطفی السان؛
حقوق تجارت: کتب ارزشمند دکتر اسکینی وتست دکتر قربانی و آزمون سالهای قبل وکالت؛
حقوق جزا: جزا عمومی کتب ارزشمند دکتر اردبیلی وجزای اختصاصی کتب ارزشمند دکتر میر محمد صادقی و تستهای ازمون وکالت سالهای قبل وبرای جمع بندی کتب کمک حافظه دکتر عظیم زاده؛
اصول فقه: کتب دکتر قافی، دکترشریعتی و کتاب دکترشبخیز و کتاب تست دکتر شهبازی؛
آیین دادرسی کیفری: کتاب ارزشمند نکتهها اثر دکتر علی خالقی وتست دکتر شادی عظیم زاده.
درباره روش مطالعه برای آزمون ابتدا باید بگویم با توجه به اینکه نحوه مطالعه هر شخصی منحصر به اوست، نمیتوان روشی که باعث موفقیت یک شخص در ازمون شده را بطور کلی برای همه تجویز کرد. چرا که بنیه علمی واستعداد افراد متفاوت است و بهکار بردن همان شیوه مطالعه برای دیگری مطمئناً رضایت بخش نخواهد بود و پیشنهادم این است که وجه مشترک و قدر متیقنی راکه از مصاحبههای افراد موفق در ازمون بعنوان تجارب آنها به دست میآید راعمل نمود. بهعنوان مثال در کلام همه رتبههای برتر توصیه به خلاصهنویسی و پرهیز از تنوع منابع وجود دارد و بهنظر بنده نیزخواندن بدون خلاصهنویسی زحمت بی اجرت و جمعآوری منابع متنوع باعث سردرگمی است و تاکید دارم که خوب خواندن یک کتاب خیلی بهتر از سطحی خواندن چند کتاب است. اگر داوطلب بتواند مطالب کتابی را که میخواند خوب درک کند نیاز به هیچ کلاسی ندارد.
بنده از مشاوره و کلاس و حتی آزمون آزمایشی هیچ مؤسسهای استفاده نکردهام.
به دوستانم توصیه میکنم که قوانین خاص را از منابع معتبر تهیه کنید و حداقل یک بار همه مواد را کامل مطالعه کنید. با توجه به سوالات سالهای قبل مواد مهم آن را علامتگذاری کرده و آنها را مجدد بخوانید و هزینهای بابت قوانین خاص خلاصه شده پرداخت نکنید. چرا که ممکن است سؤالی آسان از بخش حذف شده ان در ازمون بیاید و شما نمره انرا به راحتی از دست بدهید. کما اینکه امسال از قسمت تعیین مجازات قوانین خاص دو سوال مطرح شد که متاسفانه در قوانین خاص خلاصهشدهای که توسط برخی جهت ارایه به داوطلبان تهیه کرده بودند، البته نه به عمد بلکه از روی دلسوزی و به زعم خود که این قسمتها مهم نیستند، آن مواد راحذف کرده بودند در ازمون آمد و کسانی که از اینها استفاده کرده بودند متضرر شدند.
در پایان از خانوادهام که با صبر وشکیبایی خود راه را برای رسیدن به این نتیجه هموار ساختند واز اساتید دلسوز دانشگاه شیراز بخصوص آقایان دکتر پاکنهاد ودکتر عباس قاسمی وکلیه دوستانم بخصوص اقایان پورابراهیمی، قیطانی و رنجبر که مشوقم بودند واز مدیران سایت وکانال خوب و پر بار اختبار که همواره اخبار حقوقی را اطلاعرسانی نموده وحامی داوطلبان آزمونهای حقوقی بوده و در حل و پیگیری مشکلات ایشان ثابت قدم بودهاند کمال تشکر وقدردانی دارم.