گفت‌وگو با شهرام پورباقر

رتبه ۱ آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی

پایگاه خبری اختبار- شهرام پورباقر، رتبه ۱ آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با تراز ۱۰۳۸۰ است. او که پیش‌تر مدرک کاردانی رشته الکترونیک را از دانشکده فنی تبریز اخذ کرده بود به‌خاطر علاقه به رشته‌های علوم انسانی، پس از پایان خدمت سربازی یک بار دیگر در رشته حقوق در دانشگاه پیام‌نور تبریز به تحصیل پرداخت.

از او درباره شیوه مطالعه‌اش برای آزمون وکالت ۹۸ پرسیدیم.

مشروح پاسخ‌های این رتبه برتر آزمون وکالت را در ادامه می‌خوانید.

بنده سال دومی بود که در آزمون وکالت شرکت می‌کردم و سال قبل (۹۷) علی‌رغم اینکه بسیار دقیق مطالعه کرده بودم اما به دلیل یک اشتباه شخصی متاسفانه با رتبه ۶۱ (آذربایجان غربی) از جرگه قبول‌شدگان باز ماندم. اما امسال دیگر آن اشتباهات را تکرار نکردم و خداراشکر با یک نتیجه عالی موفقیت حاصل شد.

آزمون وکالت ۹۸

اخبار آزمون وکالت در اختبار

لیست تمامی مصاحبه‌های آزمون وکالت ۹۸

نکات قابل ذکر به کسانی که تمایل به ورود و تحصیل در رشته حقوق و علی الخصوص بحث وکالت دارند، در چند مقوله خلاصه می‌شود؛

اول اینکه: بایستی به این موضوع توجه داشته باشیم، رشته حقوق با بقیه رشته‌های تحصیلی یک تفاوت مهم دارد و آن تقدس ذاتی این رشته است که از ارتباط آن با حق‌های عموم مردم نشات می گیرد.

ثانیاً؛ برای حقوقدان‌شدن تلاش کنیم البته با رعایت مراتب ترقی لذا، با خواندن و فهم درست، قدم به قدم در دانستن کنه حقوق اهتمام ورزیم. در آخر همیشه برای حفظ شأن رشته حقوق، چه قلماً، چه عملاً و چه لساناً تلاش کنیم و خدا ناکرده موجب وهن این رشته نباشیم.

هدف از حقوق، تعالی شخصیت فردی و اجتماعی و آموختن متقابل بایسته‌ها و هنجارها و به‌کارگیری دانش اندوخته در راستای تحقق بخشیدن به موارد مذکور است و به نظر بنده جدی‌ترین هدف از خواندن و یادگیری حقوق، همین موضوعاتی است که عرض شد.

اما درباره شیوه آمادگی برای آزمون، همان‌طور که خودتان هم مستحضر هستید، روحیات هر کس در شرایط و اوضاع احوال متفاوت و مختلف، دستخوش برخی تغییرات می‌شود. حتی این تغییر در ابتدای یک امر مستمر و اواسط و پایان آن کار بسیار محسوس است.

اگر بگویم آزمون وکالت تمام زندگی، بود و نبود و ماندن و رفتن من و همسرم را تحت‌الشعاع قرار داده بوداغراق نکرده‌ام! که ترسیم و تجسم این وضعیت نه برای بنده، برای هیچکدام از عزیزان و دوستان (چه آنهایی که قبول شده‌اند و چه آنهایی که متاسفانه پذیرفته نشده‌اند) مقدور نخواهد بود. اما آنچه اهمیت داشت هنر مدیریت این وضعیت پیش آمده بود که ما (بنده و همسرم) توانستیم با همدلی و همیاری یکدیگر بر تمام سختی‌ها و مشکلات فایق آمده و موفق شویم. به عبارتی؛ کار، گروهی بود نه انفرادی.

تقریبا از بهمن ماه سال ۹۷ بود به طور جدی شروع به مطالعه برای آزمون وکالت کردم. البته چون در سال ۹۷در آزمون تصدی منصب قضا پذیرفته شده بودم، به طور مداوم مطالعه داشتم.

در دوران آمادگی برای آزمون شغل ثابت و مشخصی نداشتم ولی به صورت پاره وقت جهت امرار معاش کار می کردم.

شاید معرفی یک‌سری کتاب به‌عنوان منابع، چندان راهگشا نباشد چون اولاً منابع مطالعاتی‌ام متعدد بود و ثانیاً هر شخصی بنا به سلیقه و علاقه خودش منابع مشخصی را انتخاب میکند.

سال ۹۷(که اولین سال شرکت در آزمون) بنده متوجه شدم که با تجارت نمی توانم بخوبی ارتباط برقرار کنم، که برای حل این مشکل کتبی را که در اختیار داشتم حلاجی کردم اما در آخر با جزوات مشاور دلسوز و مهربان خویش جناب آقای غلامرضا اکبری که در اختیار بنده قرار گذاشتن توانستم این ضعف را نیز برطرف نمایم. البته بنده به صرف مطالعه جزوات آقای اکبری به نبرد این آزمون دشوار نرفتم بلکه همانطور که عرض شد منابع پیش مطالعاتی بنده متعدد بود اما با استفاده ازجزوه و نکات آقای اکبری این خرده‌مشکلاتی که برایم پیش می‌آمد را بر طرف کردم. در کل از نقش یک مشاور تحصیلی در موفقیت (تمام آزمون‌ها) نمیتوان چشم پوشید.

البته از تأثیر بنیه قوی که شکر خدا در دوران تحصیل به دست آمده بود نمی‌توان چشم پوشید زیرا دانشگاه پیام نور بیشتر کتاب‌محور هست که این خود می‌تواند تأثیر زیادی در تقویت سواد حقوقی دانشجویان داشته باشد. در آخر نیز در آزمون‌های موسسه دادآفرین جهت تقلیل نسبی اضطراب  آزمون وکالت و سنجش میزان آمادگی شرکت کردم.

نمره‌های کارنامه‌ام با آنچه پیش‌بینی می‌کردم مطابقت داشت اما واقعیتش انتظار رتبه یک شدن را نداشتیم اما مطمئن بودیم که حتماً رتبه یک‌رقمی خواهم آورد (البته بیشتر همسرم).

من قبل از آزمون (تقریبا دو سال) کتب و منابع متعددی رو مطالعه کرده بودم و از تمام این مطالعات نکته برداری و خلاصه نویسی کرده بودم و امسال علاوه بر مرور و تکرار همین نکات خود نوشته، از جزوات مشاور تحصیلی‌ام نیز بهره بردم.

اما در کل، قاعده «تک‌منبع خواندن» را کاملا رعایت نمودم.
روش مطالعه بنده، روش نسبتا مشخص و ساده‌ای است؛

۱) مرور و تکرار حداکثری نکات و مطالب خوانده شده قبلی و تحصیل و یادگیری حداقلی موارد و نکات جدید؛
۲) تخریج موارد و موضوعات مشابه و احکام متفاوت؛
۳) دقت در نقاط ضعف و سعی در رفع آنها با روش‌هایی مانند تست زنی و پرسش از مشاور تحصیلی و امثالهم

بنده چند توصیه کلی (البته با تمام تواضع) برای داوطلبان دارم:

۱) تعیین اینکه در چه سطحی قرار دارند.
۲) انتخاب مشاور و راهنمایی مجرب و انتخاب منابع شایسته
۳) اعتماد به نفس
۴) تلاش کامل و مداوم
۵) نگهداری مطالب تا روز آزمون و مرور آنها
۶) ایمان و توکل بخدا

و در کلام آخر درود میفرستم به ساحت مقدس ائمه طاهرین و روح پر فتوح شهدا علی الخصوص شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی. و خدا را شکر میکنم که عنایات خود از ما دریغ نفرمود.

خروج از نسخه موبایل