گفت‌وگو با لیلا حامدی نیک

رتبه ۱ آزمون وکالت ۹۷ در کانون وکلای دادگستری البرز

پایگاه خبری اختبار- خانم لیلا حامدی‌ نیک در آزمون وکالت سال ۱۳۹۷ کانون وکلای دادگستری البرز رتبه ۱ را در سهمیه آزاد کسب کرد.

او که از نوجوانی رؤیای وکالت را در سر داشته است، درباره پیشینه تحصیلی و شیوه مطالعه‌اش برای این آزمون چنین گفت:

من متولد سال ۱۳۷۲ هستم، دوره کارشناسی را در دانشگاه بوعلی سینا سپری کردم، عضو انجمن علمی دانشگاه بودم و در آن دوره موفق به دعوت اساتید گران قدری چون مرحوم استاد کاتوزیان شدیم، سردبیر نشریه حقوقی دانشگاه هم بودم و در تلاش بودم در دوره خودم سنت های خوبی در دانشگاه پایه گذاری کنیم و در کل دوره‌ای سرشار از یادگیری داشتم. کارشناسی ارشد خود را نیز در گرایش تجارت بین الملل دانشگاه تهران سپری کردم و این روزها در مراحل انتهایی نگارش پایان نامه خود هستم.

من از ۱۵ سالگی شوق وکالت را در سر می‌پرورانیدم، همه فیلم‌ها و سریال‌ها و کتاب‌هایی که وکلا در آن‌ها نقش پر رنگی داشتند را دنبال می‌کردم و این احساس که من هم به عنوان وکیل در روند عدالت و احقاق حق، نقشی داشته باشم، خیلی برایم هیجان‌انگیز بود.

من امسال بار اولی بود که به طور جدی در آزمون وکالت شرکت می‌کردم. ابتدا با اعتماد به نفس زیادی مطالعه را آغاز کردم و‌ با دادن چند آزمون آزمایشی به سرعت اعتماد به نفسم کاهش پیدا کرد و فهمیدم به تلاش و پشتکار زیادی برای گرفتن نتیجه دلخواهم نیازمندم، در کل روحیه خوبی داشتم و تلاش می‌کردم حتی الامکان در تنش‌ها ورود پیدا نکنم.

از اردیبهشت ماه و همزمان با آزمون های چتر دانش، مطالعه خود را آغاز کردم، تلاش کردم که دقیقا طبق بودجه بندی آزمون‌ها پیش برم و‌ از آزمون‌ها عقب نمانم، اصولا شخصیت برنامه ریزی ندارم، اما برای این آزمون سنت شکنی کردم و برای خودم برنامه ای منسجم نوشتم و به برنامه‌ام وفادار بودم ، خصوصا در دو ماه آخر اکیدا به برنامه ریزی توصیه می‌کنم، حتی قبل آزمون از خودم رضایت مند بودم که برای اولین بار در زندگی‌ام به برنامه‌ام پایبند بودم.کلاسی نرفتم؛ چون به نظرم به فراخور وضعیت تحصیلی و زندگی خود، هرکس باید چنین تصمیماتی بگیرد، از دوسال قبل آزمون از توصیه های رتبه های برتر استفاده کردم و‌ با جمع‌بندی‌ای که از صحبت‌های آن‌ها کردم، منابع دلخواه خودم را تهیه کردم.

به نظرم‌ در خصوص منابع خیلی باید توجه داشت که منابعی را انتخاب کنیم که ارتباط خوبی با آن‌ها برقرار کنیم و به جای خواندن چند منبع برای هر درسی، یک منبع را چند بار بخوانیم؛ چون در آزمون وکالت تسلط به مباحث اندک‌ از گسترده بودن اطلاعات مهم تر است. من از اردیبهشت ماه روزی میانگین ۶ الی ۷ ساعت درس می‌خواندم‌؛ چون همزمان باید به پایان نامه خود نیز می‌پرداختم، به نظرم کیفیت مطالعه خیلی مهمه و اینکه شما تا زمانی بخوانید که تمرکز بالایی دارید، از مهر روزی ۱۱، ۱۲ ساعت مطالعه می‌کردم. شیوه‌ مطالعم‌ در دو ماه آخر به این نحو بود که شش درس را تقسیم بندی کرده بودم و روزهای زوج سه تا از آن‌ها را در ساعات مشخصی مطالعه می‌کردم و روزهای فرد سه تا دیگه از آن‌ها را و اینگونه ذهنم خسته یک درس نمی شد.

 با آمادگی خوبی به سر جلسه آزمون رفتم، ظرف یک ساعت و بیست و پنج دقیقه آزمونم را به اتمام رساندم و وقتی که جلسه را ترک کردم، با خوشحالی و هیجان به خودم گفتم «بالاخره وکیل شدم!»

مادر و پدرم‌ در این مسیر و همه این سال ها، همواره حامی من‌ بودند. به نظر من یکی از المان‌های مهم موفقیت، شرایط مناسب است، بنابراین توصیه می‌کنم ابتدا شرایط روانی مناسبی برای خود فراهم کنید و سپس مطالعه خود را شروع کنید.

همچنین به داوطلبان آزمون‌های آینده توصیه می‌کنم که به خاطر درصدهای پایین خود در آزمون‌های آزمایشی خود را نبازید، آزمون‌های شما، نتیجه نهایی شما نیست و شما تا خود روز آزمون برای بهتر شدن فرصت دارید.

دوم‌ اینکه برای بار اول مطالعه خود، زمان زیادی صرف نکنید و به بار اول از این منظر نگاه کنید که شما صرفاً می‌خواهید با مباحث آشنا شوید، و‌ در مرورهای خود نکات را به خوبی به خاطر بسپارید و در مباحث دقیق شوید.

سوم اینکه حتماً و خیلی تست بزنید، هرچه قدر هم که به مباحث مسلط باشید، شما اشکالات خود را در تست متوجه می‌شوید.

چهارم اینکه اوقات فراغتی هم‌ در دوره مطالعه خود به کارهای مورد علاقتان‌ اختصاص بدهید و‌ دایماً با این کار انرژی مورد نیاز خود را برای تلاش فراهم کنید، زمانی که به کارهای مورد علاقه شما می‌گذرد، نه تنها هدر رفته نیست بلکه بسیار ضروری‌ست.

پنجم‌ اینکه در صورتی که آزمون می‌دهید، زمانی را بعد از هر آزمون به تحلیل آزمون خود بپردازید، این کار باعث می‌شود تا حدودی با خطاهای‌تستی خود آشنا شوید و نمرات منفی ناشی از پاسخ های اشتباه خود را کاهش دهید.

در نهایت اینکه سرانجام هر تلاشی منتج به نتیجه می‌شود، شما تلاش کنید و به خدا توکل کنید و شاهد موفقیت را در آغوش بکشید.

خروج از نسخه موبایل