گفت و گو با محمد علی زواره اردستانی؛ رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری گیلان در آزمون وکالت ۱۴۰۰

پایگاه خبری اختبار- محمد علی زواره اردستانی متولد سال ۱۳۵۴ و فارغ‌التحصیل کارشناسی حقوق دانشگاه آزاد رشت است که در در آزمون وکالت سال ۱۴۰۱ کانون وکلای دادگستری گیلان موفق به کسب رتبه ۱ با تراز قابل توجه ۱۲۲۵۵ شده است.

چه شد که تصمیم گرفتید در رشته حقوق ادامه تحصیل بدهید؟ از ابتدا هدفتان وکالت بود؟

با توجه به اینکه همه ما در طول زندگی با مسائل حقوقی مواجه هستیم و جامع بودن این رشته باعث علاقه من به این رشته شد و هدف من از ابتدا شغل وکالت بود. در سال ۹۸ و با معدل کل ۱۹.۴۵ در مقطع کارشناسی حقوق فارغ‌التحصیل شدم.

با توجه به  ایراداتی که در نحوه آموزش در دانشگاه وجود دارد که فرصتی برای نقد آن در این مصاحبه نیست با اولین آزمون که چند ماه بعد از فارغ التحصیلی بود تازه متوجه شدم ضعف زیادی در این دروس داشتم و تقویت و رفع آن مستازم همت زیادی بود.

چالش های تحصیل در این رشته برای شما چه بود؟

رشته تحصیلی من ریاضی فیزیک بود و فهم درک موضوعات این رشته در ابتدا بسیار سخت بود ولی با تلاش سعی کردم تسلط خودم را زیاد کنم.

قبلا هم در آزمون وکالت شرکت کرده بودید؟

بله من سه بار در آزمون وکالت شرکت کردم. دفعه اول چند ماه بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه بود که آمادگی لازم را نداشتم. دفعه دوم با تعویق های مکرر در آزمون سال ۱۳۹۹ خسته شده و نتیجه نگرفتم و بعد از آن در آزمون ۱۴۰۰ تمام تلاشم را کردم که به هدفم برسم.

بیشتر بخوانید:

مسائل حاشیه ای مانند قانون تسهیل باعث دلسردی شما نشد؟

من توجهی به مسال حاشیه ای نداشتم و نمیگذاشتم این مسائل روی هدف من تاثیر بگذارد ولی اضافه شدن دو درس به آزمون خیلی بار سنگینی بود و در تراز من تاثیر بدی داشت.

منابع مطالعاتیتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

ولی من با منابع متعددی که در اختیار داشتم در واقع منابع شخصی خودم را کامل و آن ها را مرور کردم.

حقوق مدنی:

کتاب دکتر بیات و دکتر توکلی را خوانده بودم ولی اصلی ترین منبعی که باعث پیشرفت من در درس حقوق مدنی و درصد بالا بود استفاده از آموزش‌های مهدی زارعی بود و برای تست هم تست جرعه نوش

آیین دادرسی مدنی:

کتاب های دکتر شمس را خوانده بودم. پایه خوبی داشتم ولی در آزمون در این درس که ضریب سه داشت احساس ضعف می کردم مخصوصا در قوانین خاص و با آموزش های دکتر سید جعفری و دکتر تقی‌زاده تازه آیین دادرسی مدنی را فهمیدم و واقعا تاثیر فوق العاده ای در این درس داشت و مدیون هر دو استاد عزیزم هستم. برای تست کتاب استاد کمالوند را مطالعه کرد.

 حقوق تجارت:

در دانشگاه کتاب های دکتر اسکینی را خوانده بودم و برای آزمون کتاب رشیدی نسب و توکلی را خواندم ولی چیزی که باعث برطرف شدن چالش های من در درس تجارت شد آموزش استا  فاضلی بود که روش خیلی آزمونی و جالبی در درس تجارت دارند  و برای تست هم نیلوفر حسینی

حقوق جزای عمومی و اختصاصی:

کتاب غفوری و استفاده از آموزش های دکتر سینا رستمی و تست غفوری و تست کامفر

متون و اصول فقه:

با توجه به درصد کم منبعی را اعلام نمی کنم

آیین دادرسی کیفری:

کتاب ارزشمند نکته های دکتر خالقی و تست غفوری

دوره قوانین عام و خاص آزمون وکالت اسکودا و مرکز وکلای قوه قضاییه پایگاه اختبار

برنامه‌ریز‌ی‌تان برای مطالعه به چه شکل بود؟

قبل از هر چیز باید بگویم تخصصی در برنامه ریزی و آموزش و مربی گری ندارم و صرفا تجربیات خودم را در اختیار دیگران می گذارم.

به نظر من مهمترین چیزی که یک داوطلب بعد از انتخاب منابع باید مورد توجه قرار دهد داشتن برنامه مطالعه است و یادگیری روش خلاصه نویسی.  من روزی ۴ درس را مطالعه می کردم و تست مربوط به همان درس را می زدم، البته به روش حذف گزینه. در ابتدا درس های آموزشی تا یاد بگیرم در هر موضوعی به چه نحو سوال مطرح می شود و به مرور تست های تالیفی برای درک بهتر.

به نظر من صرفا نص مواد به هیچ عنوان نمی تواند منبع کاملی باشد، در این آزمون به غیر از منطوق باید به مفهوم آن ها و ارتباط آن ها به یکدیگر تسلط داشت و یک آموزش بسیار خوب تاثیر گذار است.

در این آزمون مدیریت وقت هم یکی از چالش هایی است که اکثر داوطلبین با آن مواجه هستند و با شرکت در آزمون های آزمایشی و تست زدن در زمان تعیین شده مقدار زیادی از این مشکل که ناشی از استرس آزمون هست را کنترل می کند.

کدام درس هنگام مطالعه یا در سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود؟ چطور آن را مدیریت کردید؟

درس حقوق جزا و حجم بالای مطالب این درس برای من موقع مطالعه و در آزمون چالشی بود و مرور و زدن تست زیاد و یادگیری عمیق در این درس مشکل من را تاحدودی برطرف کرد.

انتظار این نمره را داشتید؟

مسلما هر چقدر تلاش کنید همانقدر نتیجه خواهید گرفت. من هدفم را تعیین کرده بودم و تمام تلاشم را کرده بودم و از نتیجه راضی هستم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون وکالت چیست؟

راز موفقیت من در این آزمون همت- مرور-تست هست. باید توجه کنیم یادگیری فرایندی است که در طول زمان شکل می گیرد و برای نتیجه گرفتن باید تلاش مستمر داشت.

حرف آخر؟

خروج از نسخه موبایل