آیین‌نامه اجرایی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور موضوع بند (الف) ماده (۹۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

مصوب ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ هیأت وزیران

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح – وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

وزارت علوم تحقیقات و فناوری – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزارت امور خارجه – سازمان اداری و استخدامی کشور

معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور

فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بنیاد ملی نخبگان

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ به پیشنهاد معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با همکاری وزارت امور خارجه و به استناد بند (الف) ماده (۹۸) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور
موضوع بند (الف) ماده (۹۸) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱- در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- دستگاه اجرایی دستگاه‌های اجرایی موضوع بند (ب) ماده (۱) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳

۲- معاونت معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور

۳- نخبگان اشخاص ایرانی که دارای اقامت در خارج از کشور هستند و نخبگی آنها بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان مصوب ۱۳۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی و ماده (۴) اساسنامه بنیاد ملی نخبگان و آیین‌نامه مربوط به تأیید بنیاد ملی نخبگان رسیده است.

۴- متخصصان اشخاص ایرانی که دارای اقامت در خارج از کشور هستند و تخصص آنان بر اساس شاخص‌ها و سازوکارهای موضوع تبصره این بند به تأیید معاونت رسیده است.

تبصره – معاونت موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط شاخص ها و سازوکارهای ارزیابی متخصصان را ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه تدوین و ابلاغ نماید.

ماده ۲- معاونت موظف است نسبت به اطلاع‌رسانی ظرفیت‌های شناسایی‌شده کشور به نخبگان و متخصصان اعم از رویدادها و دستاوردهای علمی و فناوری و دستاوردهای شاخص کشور در سایر حوزه‌ها با استفاده از فناوری‌ها و ابزارهای نوین اقدام نماید.

ماده ۳- معاونت موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط نسبت به احصا و انتشار فهرست نیازها و فرصت‌های همکاری علمی پژوهشی و فناورانه و فرصت‌های سرمایه گذاری در طرح پروژه‌های فناورانه و دانش بنیان اقدام نماید.

ماده ۴- معاونت موظف است با همکاری وزارت امور خارجه نسبت به شناسایی نخبگان و متخصصان و توانمندی‌های ایشان و به‌روزرسانی آن اقدام نماید.

ماده ۵- معاونت موظف است با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نسبت به معرفی حمایت ها و مشوق‌های دستگاه‌های اجرایی در خصوص امور مربوط به نخبگان و متخصصان اقدام نماید.

ماده ۶- معاونت موظف است با همکاری وزارت امور خارجه و تأیید ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به تدوین سازوکار تردد و طراحی عرصه‌های جدید خدمت مشمولان غایب نخبه و متخصص در قالب حمایت‌های نظام وظیفه تخصصی در داخل و خارج از کشور و صدور گواهی عدم منع استخدام جهت تصویب در مراجع ذی‌ربط ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه اقدام نماید.

ماده ۷- سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است نسبت به انجام مقدمات استخدام و به کارگیری نخبگان و متخصصان دارای گواهی عدم منع استخدام از سازمان وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در دستگاه‌های اجرایی با رعایت قوانین و مقررات مربوط، تسریع و تسهیل نماید.

ماده ۸- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، امکان دسترسی و ارائه کلیه خدمات حمایت‌ها استعلام‌های مرتبط اعم از خدمات کنسولی، نظام وظیفه دسترسی به پایگاه‌های خدمت‌رسانی داخلی و نظایر آن را برای نخبگان و متخصصان در چهارچوب استانداردهای امنیت نرم افزار و شبکه کشور از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند فراهم نمایند.

ماده ۹- معاونت موظف است با همکاری وزارت امور خارجه و بنیاد ملی نخبگان زمینه توسعه ارتباط غیرحضوری شبکه سازی و تعامل مؤثر نخبگان و متخصصان با داخل کشور را فراهم نمایند.

ماده ۱۰- وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی حسب مورد موظفند با همکاری وزارت امور خارجه معاونت و بنیاد ملی نخبگان هماهنگی لازم برای استفاده حداکثری از ظرفیت رایزنان علمی و رایزنان فرهنگی در کشورهای مختلف در راستای ارتقای همکاری اثر بخش با نخبگان و متخصصان را فراهم آورد.

ماده ۱۱- وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظفند سازوکار همکاری غیرحضوری با نخبگان و متخصصان در پژوهش‌های دانشگاهی اعم از طرح‌های پژوهشی اساتید راهنما و مشاور در پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و رساله‌های دکتری و دوره پسا دکتری با اولویت حوزه‌های پیشران و اقتدار آفرین موضوع بند (ت) ماده (۹۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ را با رعایت قوانین و مقررات فراهم نمایند.

ماده ۱۲- وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بنیاد ملی علم ایران موظفند حسب مورد از طرح‌های بین المللی مشترک اساتید و دانشجویان داخل ایران با نخبگان و متخصصان و با اولویت حوزه‌های پیشران و اقتدار آفرین موضوع بند (ت) ماده (۹۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ در قالب پژوهانه حمایت نماید.

ماده ۱۳- معاونت موظف است زمینه بهره مندی شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور از توان علمی و فنی نخبگان و متخصصان در قالب ارائه مشاوره های تخصصی فنی یا جذب آنها به عنوان سرمایه انسانی متخصص به صورت تمام وقت پاره وقت یا دورکاری را فراهم نماید.

ماده ۱۴- به منظور استفاده مؤثر از دانش نخبگان و متخصصان معاونت با همکاری وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط موظفند سازوکار حضور نخبگان و متخصصان در رویدادهای علمی و فناورانه اعم از نمایشگاه های داخلی و بازدید از مراکز فناورانه نمایشگاه‌های دستاوردهای فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و وبینارهای تخصصی میزگردها و کارگاه‌های آموزشی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان را فراهم آورند.

ماده ۱۵- معاونت مسئول اجرای این آیین‌نامه بوده و موظف است گزارش اجرای آن را سالانه به شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان ارائه نماید.

محمدرضا عارف – معاون اول رئیس جمهور

فایل PDF آیین‌نامه اجرایی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور را از اینجا دانلود کنید

بند (الف) ماده (۹۸) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

ماده۹۸- به‌منظور فعال ­کردن قابلیت‌های سرزمینی و موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران و تعامل مؤثر با محیط بین‌المللی و منطقه‌ای اقدامات زیر انجام می‌گیرد:

 الف- در راستای ارتباط، جذب و بازگشت نخبگان و متخصصان و نقش‌آفرینی آنان در چرخه خدمت به کشور، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با همکاری وزارت امورخارجه مکلف است ظرف سه‌ماه از لازم ­الاجرا شدن این قانون، آیین‌نامه اجرائی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور را تهیه نموده و به‌تصویب هیأت وزیران برساند به نحوی که تا پایان برنامه امکان تعامل مؤثر با حداقل بیست­ درصد (۲۰%) از جامعه هدف فراهم شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا