آیین‌نامه اجرایی جزء (۱) بند (ب) ماده (۳۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع نحوه استفاده صنایع آب‌بر از آب‌های متعارف و نامتعارف)

وزارت نیرو ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت نفت

وزارت راه و شهرسازی ـ سازمان برنامه و بودجه کشورـ سازمان حفاظت محیط زیست

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۲/۲۲ به پیشنهاد وزارت نیرو (با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و جهادکشاورزی) و به استناد جزء (۱) بند (ب) ماده (۳۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی جزء (۱) بند (ب) ماده (۳۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت  جمهوری اسلامی ایران (موضوع نحوه استفاده صنایع آب بر از آب‌های متعارف و نامتعارف)

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند: 

۱ـ صنایع آب بر: در سال اول اجرای این آیین‌نامه، شامل کلیه واحدهای صنعتی و معادن، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و تولید انرژی و نیروگاهی با مصرف بیش از سیصد هزار متر مکعب در سال است. کارگروهی متشکل از سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان سال اول جهت دسته بندی رشته فعالیت‌های مشمول برای سال‌های آتی اقدام می نمایند.

۲ـ آب متعارف: آب‌هایی که بخشی از چرخه آب در طبیعت بوده و به طور طبیعی قابل استفاده می‌باشند، مانند آب‌های سطحی و زیرزمینی حاصل از بارش، جریان‌های رودخانه‌ای، چشمه‌ها و قنوات.

۳ـ آب نامتعارف: آب‌هایی که شامل آب متعارف نمی‌شوند، مانند پساب و آب دریا.

۴ـ ارزش اقتصادی آب: معادل هزینه نهایی تأمین آب جایگزین از منابع آب نامتعارف در هر حوضه آبریز درجه دو و با اعمال ضرایب کمی (نسبت کسری سالانه مخزن) و کیفی (نسبت هدایت الکتریکی به هدایت الکتریکی استاندارد) که توسط وزیر نیرو، تعیین و ابلاغ می‌شود.

۵ ـ مجوز موقت: مجوز بهره برداری از منابع آب متعارف برای صنایع مشمول این آیین‌نامه متناسب با ارزش اقتصادی آب و محصول برای یک بازه زمانی معین (حداکثر سه سال) معادل تخصیص اولیه که توسط وزارت نیرو صادر می‌شود. این بازه زمانی، برای یک دوره دو ساله قابل تمدید است.

ماده۲ـ وزارت نیرو مکلف است برای صنایع آب بر که تأمین آب نامتعارف برای آنها امکان‌پذیر نمی‌باشد، مجوز موقت جهت تخصیص آب متعارف صادر نماید. دستورالعمل اجرایی چگونگی و مراحل تخصیص آب متعارف در طول دوره مجوز موقت، ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، توسط وزارت نیرو ابلاغ خواهد شد.

تبصره ـ مصارف شرب و بهداشت واحدهای صنعتی، مشمول این آیین‌نامه نمی‌باشد.

ماده۳ـ آب بهای صنایع مشمول این آیین‌نامه، متناسب با ارزش اقتصادی آب و محصول، در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، به پیشنهاد وزارت نیرو و همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (ارزش محصول) توسط شورای اقتصاد، تصویب و ابلاغ می‌شود.

ماده۴ـ کلیه صنایع مشمول این آیین‌نامه که به لحاظ اجرایی تا پایان دوره موقت، امکان تأمین آب نامتعارف را ندارند، مشمول ضوابط بند (ت) ماده (۳۸) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ می‌شوند.

ماده۵ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است در لوایح بودجه سنواتی، ردیف های موردنیاز برای اجرای این آیین‌نامه را پیش‌بینی نماید.

معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف

جزء (۱) بند (ب) ماده (۳۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

ماده ۳۹- به‌منظور اصلاح الگوی مصرف بهینه آب و ارتقای بهره‌وری، اقدامات زیر انجام می‌شود:

ب-

۱- آب مورد نیاز صنایع‌ آب‌بر بجز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از آب نامتعارف (از جمله پساب و آب دریا) تأمین می‌شود. وزارت نیرو مکلف است در مواردی که امکان تأمین آب نامتعارف وجود ندارد، مشروط به وجود آب متناسب با ارزش اقتصادی آب و محصولات، مجوز آب متعارف را به­‌صورت موقت صادر نماید.

‌‌آیین‌نامه اجرائی این جزء و تعیین مدت موقت برای هر مجوز و همچنین تعیین ارزش اقتصادی آب توسط وزارت نیرو با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی تهیه می‌­شود و به‌تصویب هیأت وزیران‌ می‌رسد.

خروج از نسخه موبایل