آیین‌نامه شرایط جدید فعالیت مشاوران املاک ابلاغ شد

پایگاه خبری اختبار- آیین‌نامه ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به منظور اجرا ابلاغ شد.

به گزارش اختبار، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: آیین‌نامه ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مشتمل بر ۲۹ ماده و چهارده تبصره توسط سازمان ثبت و با همکاری وزارت خانه‌های صمت و راه و شهرسازی تهیه و امروز بیست و یکم مهرماه با امضای معاون اول قوه قضاییه جهت اجرا ابلاغ شد.

وی گفت: نحوه ارتباط دلالان معاملات املاک با سامانه جهت درج پیش‌نویس قرارداد و تقسیم اسناد، نحوه ثبت قرارداد‌های یکسان در سامانه و سایر مقررات مربوط به اجرای قانون از جمله مفاد این آیین نامه است.

گفتنی است؛ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از سوم تیرماه سالجاری (۱۴۰۳) لازم الاجرا شده است؛ بنابر قانون الزام، تنظیم اسناد عادی در خصوص اسناد رسمی حدنگاری که از ۱۴۰۳/۴/۳ صادر شده در محاکم و ادارات دولتی قابلیت استماع ندارد.

ماده ۳ این قانون اعلام می‌دارد:

 دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس نمایند. این امر مانع مراجعه مستقیم مردم به دفاتر اسناد رسمی نیست چگونگی اتصال به سامانه مذکور و ارتباط دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی با دفاتر اسناد رسمی و تقسیم اسناد بین دفاتر مذکور به موجب آیین نامه ای است که ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۵ دیدگاه ها

  1. چرا هیچ سازمان ثبت، ((قراردادهای یکسان)) را که دارای آثار حقوقی و معتبر و نافذ است بار گذاری نمی کند؟
    به موجب تبصره (۲) ماده (۳) این قانون ، و ماده ۱۴ آئین نامه اجرایی موضوع همین ماده، سازمان ثبت مکلف است قراردادهای یکسان تهیه و جهت استفاده مشاورین املاک و اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه بارگذاری کند.
    طبق قانون، قرادادهای تنظیمی در قالب (( قراردادهای یکسان)) یک قرارداد معتبر و دارای آثار حقوقی است .
    ماده ۱۴ : در اجرای تبصره (۲) ماده (۳) قانون، سازمان مکلف است نسبت به ایجاد دسترس به صورت تمام الکترونیکی، آنی و شبانه روزی برای دلالان معاملات املاک و اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور استعلامات مربوط از جمله ((امکان انجام معامله)) و ثبت اعمال حقوقی موضوع ماده (۱) قانون صرفاً در قالب ((قراردادهای یکسان)) در سامانه و انعکاس آن در دفتر الکترونیک املاک و در استعلامات بعدی، اقدام نماید.
    ثبت عمل حقوقی براساس این ماده در سامانه منوط به وجود سند رسمی مالکیت برای ملک مورد قرارداد، احراز هویت متعاملین از طریق امضای الکترونیک و دونفر شاهد از طریق تصدیق الکترونیک و تائید امکان انجام معامله توسط سامانه است.
    تبصره ۱- ثبت اعمال حقوقی در قالب قراردادهای یکسان در سامانه، نیازمند مراجعه به دفاتر اسنادرسمی نمی باشد، ولی برای رفع محدویت های موضوع بند (۲) ماده (۱۵) این آئین نامه مراجعه به دفاتر اسناد رسمی لازم است.
    تبصره ۲- ((قراردادهای یکسان)) توسط سازمان ثبت با همکاری معاونت راهبردی قوه قضائیه،تهیه و پس از تائید معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه ، توسط سازمان در سامانه بارگذاری می‌شود.

  2. آیا خریدار فروشنده بدون مراجعه به دفتر خانه نسبت به انتقال سند به خریدار اقدام کنند؟

  3. باسلام و سئوال اینکه سامانه املاک کشور که در آن کد رهگیری گرفته میشد خاموش شد و سامانه دیگری بنام خودنویس معرفی شد که شرایط خاص خودش را داشت یعنی هفت خوان رستم را رد کن واگه تونستی کد رهگیری بگیری ,بگیر که املاک فاقد سند که اصلا نمیتوانند منزل اجاره بدهند وبگیرند و خلاصه اینکه هزار بدبختی دیگه که در حوصله بحث نیست وبعد سامانه کاتب معرفی شد که املاک سند دار رو پیش نویس بنویسیم وبه دفترخانه معرفی کنیم درنهایت بعد از ۲۷ سال مشاور املاک بودن خسته شدم و می‌خوام دفتر رو ببندم بهر حال زحمت کشیدین ومارا مجبور به بستن دفتر کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا