آیین نامه اجرایی جزء (۱) بند (خ) ماده (۴۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۹/۱۸ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و جزء (۱) بند (خ) ماده (۴۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی جزء یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱- در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- شهرک یا ناحیه صنعتی: شهرک یا ناحیه صنعتی موضوع ماده (۱) قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی مصوب ۱۳۸۷.
۲- شرکت: شرکت شهرکهای صنعتی استان مربوط، موضوع بند (الف) ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی موضوع تصویبنامه شماره ۱۸۱۴۱۱/ت۴۴۳۶۴ک مورخ ۱۳۹۰/۹/۱۹.
۳- واگذارشونده: شخص حقیقی یا حقوقی که برای بهره برداری از اراضی و خدمات زیربنایی موضوع شهرک یا ناحیه صنعتی اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت میکند.
۴- قرارداد: قرارداد تخصیص بهره برداری از زمین و استفاده از امکانات زیربنایی و خدمات ضروری شهرک یا ناحیه صنعتی و یا واگذاری واحدهای صنفی، خدماتی و کارگاهی (اعم از فروش، اجاره و…) در راستای بهره برداری از زمین تخصیص یافته که بین شرکت و واگذارشونده، منعقد شده و یا میشود.
۵- قرارداد غیرفعال: قراردادی که توسط واگذارشونده، تخلف قراردادی منجر به فسخ یا خلع ید صورت پذیرفته باشد.
۶- اراضی راکد: اراضی که قرارداد مربوط به آنها، غیرفعال شده باشد.
۷- کارگروه: کارگروه موضوع جزء (۱) بند (خ) ماده (۴۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که در هر استان متشکل از مدیرعامل شرکت، نماینده استاندار و نماینده رئیس کل دادگستری استان تشکیل میشود.
ماده ۲- بررسی و تأیید فسخ قراردادهای غیرفعال و خلع ید از اراضی راکد که باید به دلیل تخلف از انجام تعهدات قراردادی به تشخیص مراجع قانونی ذی صلاح، صورت گیرد، برعهده کارگروه است.
تبصره ۱- جلسات کارگروه با حضور همه اعضا در محل شرکت تشکیل میشود و تصمیمات با رأی اکثریت معتبر است.
تبصره ۲- اعضای کارگروه باید شخصاً در جلسات کارگروه شرکت کنند. نمایندگان استاندار و رئیس کل دادگستری استان باید در سطح معاون ایشان بوده و ظرف یک ماه پس از ابلاغ این آیین نامه منصوب و معرفی شوند.
تبصره ۳- هرگونه درخواست در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور و یا کارگروههای استانی ذیل آن، موضوع ماده (۶۱) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴ با اصلاحات بعدی یا ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در قوه قضائیه و یا ستادهای استانی ذیل آن، جهت عدم فسخ یا اعطای مهلت درخصوص قراردادهای موضوع این آیین نامه، جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم به کارگروه ارجاع میشود.
ماده ۳- شرکت موظف است پس از پایش قراردادها، در صورت شناسایی قرارداد غیرفعالی که فسخ آن یا خلع ید از اراضی مربوط به آن در مراجع قضایی مطرح نشده است، درخواست فسخ قرارداد و خلع ید از اراضی مربوط را فوراً به کارگروه ارائه کند.
تبصره- نحوه تنظیم درخواست ها، گردش کار و ارسال آن به دبیرخانه کارگروه توسط شرکت برای طرح در کارگروه، مطابق شیوه نامهای است که ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین نامه توسط هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصویب و ابلاغ میشود.
ماده ۴- کارگروه مکلف است پس از ارائه درخواست توسط شرکت، ظرف دو ماه اقدام به رسیدگی، اتخاذ تصمیم و صدور رأی کند. رأی کارگروه، لازم الاجراست و اعتراض به آن مطابق قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات بعدی، مانع اجرای رأی نیست.
تبصره ۱- کارگروه موظف است در زمان رسیدگی، حسب مورد از واگذارشونده یا نماینده قانونی وی دعوت کرده و پاسخ کتبی ایشان را دریافت کند. عدم حضور واگذارشونده یا نماینده قانونی وی یا عدم ارسال پاسخ کتبی، مانع رسیدگی و اتخاذ تصمیم کارگروه نخواهد بود.
تبصره ۲- چنانچه واگذارشونده یا نماینده قانونی وی در جلسه رسیدگی کارگروه حضور یابند، ملزم به امضای اظهارات خود در صورت جلسه بوده و در صورت امتناع، مراتب توسط اعضای کارگروه در صورت جلسه گواهی خواهد شد.
تبصره ۳- کارگروه میتواند در صورت نیاز و بنا به تشخیص خود، در خصوص دعوت از نمایندگان دستگاههای ذی ربط و بخش خصوصی جهت شرکت در جلسه رسیدگی و یا کسب نظر کارشناس یا کارشناسان رسمی دادگستری با رعایت آیین نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاههای اجرایی موضوع تصویبنامه شماره ۱۲۳۳۴۷/ت۵۴۸۰۲ مورخ ۱۵/۷/۱۴۰۲ اقدام کند. مدت زمان بررسی و اظهارنظر کارشناسی به مهلت رسیدگی و اتخاذ تصمیم کارگروه افزوده میشود.
تبصره ۴- هرگاه واگذارشونده ظرف (۱۰) روز پس از ابلاغ رأی کارگروه، از اجرای آن خودداری کرده و یا ترتیب اجرای آن را ندهد، شرکت رأساً اقدام به اجرای رأی کارگروه کرده و فرماندهی انتظامی شهرستان مربوط نیز مکلف به همکاری است.
ماده ۵- دبیرخانه کارگروه در شرکت تشکیل میشود و وظایف زیر را برعهده دارد:
۱- تشکیل پرونده و بررسی مدارک و رفع نواقص احتمالی.
۲- تنظیم و ارسال دعوت نامه جلسه رسیدگی کارگروه برای اعضای آن و واگذارشونده.
۳- دریافت پاسخ کتبی واگذارشونده و ارسال نسخهای از آن برای اعضای کارگروه.
۴- تعیین اوقات رسیدگی کارگروه.
۵- تنظیم و ابلاغ صورت جلسات و آرای کارگروه.
۶- انجام هرگونه مکاتبه با/استعلام از مراجعی که کارگروه مقرر میکند و نیز پیگیری مکاتبات مذکور.
۷- ثبت و ضبط کلیه مکاتبات ارسالی و دریافتی.
۸- ارائه گزارش عملکرد هر سه ماه یک بار به اعضای کارگروه.
تبصره- دعوت نامه باید متضمن درخواست شرکت بوده و زمان، مکان و موضوع جلسه در آن قید شود. فاصله بین زمان ارسال دعوت نامه به واگذارشونده و تاریخ جلسه رسیدگی نباید کمتر از (۱۰) روز باشد.
محمدرضا عارف – معاون اول رئیس جمهور
جزء (۱) بند (خ) ماده (۴۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت
ماده۴۸- بهمنظور تحقق سیاستهای کلی از جمله رشد اقتصادی، اجرای طرحهای عظیم اقتصادی ملی، پیشران، روزآمد و مبتنی بر آیندهنگری و تکمیل زنجیره ارزش و جهش اقتصادی اقدامات زیر انجام میشود:
خ- بهمنظور توسعه و مدیریت هر چه بهتر شهرکها و نواحی صنعتی و جلوگیری از هدررفت منابع و ظرفیتهای موجود در آنها:
۱- فسخ قراردادهای غیرفعال و خلع ید از اراضی راکد که باید به دلیل تخلف از انجام تعهدات قراردادی به تشخیص مراجع قانونی ذی صلاح، صورت گیرد، در شهرکها و نواحی صنعتی در هر استان بر عهده کارگروهی متشکل از مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، نماینده استاندار و نماینده رئیس کل دادگستری استان می باشد.