اساسنامه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

اساسنامه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱

مقدمه:

دوران پر فراز و نشیب مبارزات مردم ایران در سرنگونی رژیم ستم شاهی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و تأسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دوران هشت سال دفاع مقدس امت سلحشور ایران در حفظ و اعتلای نظام اسلامی و حراست از مرزهای عزت و شرف این مرز و بوم که با اهدا خون دهها هزار نفر از بهترین فرزندان ایران انجام پذیرفت، به مثابه یکی از حساس ترین و بارزترین برهه‌های حیات راستین این ملت همچون نگینی درخشان تا همیشه زمان بر تارک تاریخ حماسه و ایثار و پایداری آزادگان جهان خواهد درخشید. انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگ زرینی که روح آن از انفاس قدسی و حکیمانه امام راحل شکل گرفته و ادامه یافته و اکنون توانسته همه معادلات شیاطین علی الخصوص شیطان بزرگ، آمریکا را بر هم زند.

ضرورت نشان دادن این تابلوی عظیم رشادت و فداکاری و از خودگذشتگی مسئله بسیار مهمی است که بایستی آن را زنده و پویا نگاه داشت و یکی از برترین راه‌ها، استفاده از زبان و توان هنر است که جلوه‌های نمایش آن در ایجاد موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌باشد.

در راستای هم افزایی و به منظور ارتقای توان ستاد کل و مجموعه‌ی نیروهای مسلح و شهرداری تهران، توافقنامه‌ای در تاریخ ۲۸/۹/۱۳۹۵ فی مابین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و شهردار تهران تنظیم و امضا گردید و عنوان مجموعه‌ی «باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت تهران» به «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» تغییر یافت.

فصل اول: کلیات

موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که در این اساسنامه به اختصار موزه نامیده می‌شود به موجب فرمان مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) تشکیل گردیده و طبق اساسنامه حاضر،‌ فعالیت می‌نماید.

ماده۱) شخصیت حقوقی:

موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با داشتن شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری و تابعیت ایرانی و به مدت نامحدود برابر مفاد قانون تجارت و آیین‌نامه‌های مصوب داخلی و مطابق با مفاد این اساسنامه اداره خواهد شد.

ماده۲) محل استقرار

مرکز اصلی موزه واقع در تهران، اتوبان شهید حقانی، خیابان سرو، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌باشد.

ماده۳) هدف و مأموریت

معرفی نمایی از رشادت، ایثار و از خود گذشتگی همه بزرگانی که به رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) در طول تاریخ شکل‌گیری انقلاب اسلامی تلاش و مجاهدت نموده و موجب تأسیس جمهوری اسلامی ایران گردیده و همچنین به نمایش گذاردن استقامت، فداکاری و دلاوری رزمندگان و مردم این سرزمین در طول ۸ سال دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت سایر ملل و تبیین و معرفی هجمه‌ی دشمن در طول انقلاب اسلامی تاکنون با زبان و توان هنر با رسالت آگاهی بخشی حقیقی و پیشگیری از تحریف حقایق برای بازدید‌کنندگان داخلی و خارجی.

فرمایشات مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) ۲۶/۱۲/۱۳۹۲

یکی از آسیب های دیگری که این حوادث بزرگ دارند، حادثه‌ی تحریف است. گاهی اوقات هست که حادثه فراموش نمی شود، ماهیت حادثه را عوض می کنند، باید مواظب باشید این اتفاق در مورد دفاع مقدس نیفتد.

ماده۴) موضوع فعالیت

۱ـ۴ـ بهره‌گیری از اینترنت و فضای مجازی در راستای رسالت هدف و مأموریت موزه و استفاده از توان و مشارکت نهادها و سازمان‌های لشکری، کشوری و مردمی.

۲ـ۴ـ تهیه و تولید و عرضه و انتشار آثار و محصولات فرهنگی به تناسب نوع بازدیدکنندگان در معرفی و اثرگذاری لازم مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.

۳ـ۴ـ معرفی شهدا و فرماندهان و ماندگاران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از آثار،‌ خاطرات و…

۴ـ۴ـ تبیین و معرفی مفاهیم و معارف عمیق و اصیل انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از طریق به نمایش گذاردن آثار باقیمانده از جنگ، عکسها و فیلم‌های مستند با بهره‌گیری از ابزارها و فناوری‌های هنری نوین.

۵ ـ۴ـ ایفای رسالت‌های موزه از طریق برگزاری نمایشگاه موضوعی و یا برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی مرتبط با اهداف و مأموریت موزه در سایر نقاط داخل و خارج از کشور با همکاری نهادهای ذیربط.

۶ ـ۴ـ معرفی عرصه‌های مختلف تهاجمات معاصر دشمن به کشور و جنگ‌های سده‌های اخیر و مظلومیت و مقاومت در دفاع مقدس.

۷ـ۴ـ بازشناسی و شناساندن تأثیر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حوزه‌های مختلف داخلی و بین‌المللی و تحولات فرهنگی، ‌اقتصادی، سیاسی، نظامی، جغرافیایی، معماری، اجتماعی و غیره متناسب با جامعه هدف با مشارکت پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس.

۸ ـ۴ـ آماده نمودن شرایط و فضای کلی موزه با بهره‌گیری از ابزارها و شیوه‌های مختلف هنری به منظور القا حس حضور در فضای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس به بازدیدکنندگان موزه.

۹ـ۴ـ برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و یادواره‌های فرهنگی و هنری در مناسبت‌های مرتبط با موضوعات دفاع‌ مقدس.

۱۰ـ۴ـ تشکیل کتابخانه تخصصی دفاع مقدس و ارایه خدمات مختلف کتابداری از طریق مراجعه حضوری، غیرحضوری و مجازی و برگزاری مراسم رونمایی کتاب دفاع مقدس و پشتیبانی و تجلیل از مولفین آنها.

۱۱ـ۴ـ برگزاری و پشتیبانی مراسم مختلف فرهنگی هنری (تئاتر، نقد فیلم و…) مرتبط با دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و همچنین معرفی و شناساندن نقش مراکز دولتی و غیردولتی در این حوزه.

۱۲ـ۴ـ ارتباط و تعامل مستمر با موزه‌ها و مؤسسات مشابه داخل و خارج از کشور در عرصه مأموریت.

۱۳ـ ۴ ارتباط و تعامل مستمر و جلب مشارکت عمومی در فعالیت‌های هنری و نظامی با همه بخش‌های حقیقی و حقوقی کشور (دولتی، غیردولتی، مردمی و…) و جذب و گردآوری امکانات، اسناد و کمک‌ها در عرصه مأموریت.

۱۴ـ۴ـ عضویت در مجامع ذیربط ملی و بین‌المللی و انعقاد قراردادهای لازم در ارتباط با هدف و مأموریت موزه.

۱۵ـ۴ـ ایجاد و اداره مؤسسات پژوهشی و آموزشی و تربیت کادر متخصص در زمینه‌های فنی و فرهنگی هنری و تحقیق و پژوهش در راستای مأموریت.

۱۶ ـ۴ـ تلاش در راستای ارتقای جایگاه موزه به عنوان یکی از کامل‌ترین مراجع در حوزه‌ی اسناد و مدارک با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و معرفی آن به مراکز علمی، پژوهشی و پژوهشگران داخلی و خارجی.

۱۷ـ۴ـ حمایت مادی و معنوی از آثار موزه‌ای و آفرینش‌های هنری و حرفه‌ای هنرمندان در عرصه مأموریت موزه با رعایت حقوق مالکان.

۱۸ ـ۴ـ به منظور نیل به اهداف و فعالیت‌های فرهنگی و هنری پیش‌بینی شده در اساسنامه، مؤسسه میتواند با رعایت مقررات مربوطه به اقدامات زیر مبادرت نماید:

 ـ تهیه و تامین مواد و کالای مورد نیاز و تدارک وسایل و ابزار کار و تلاش به منظور تامین هزینه‌های موزه.

 ـ سرمایه‌گذاری و مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور بالا بردن سطح کارایی و توانایی‌های موزه.

 ـ انعقاد قرارداد و انجام معاملات مجاز در محدوده اهداف و موضوع اساسنامه.

 ـ تحصیل وام یا اعتبار از اشخاص، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و قبول هدایا.

۱۹ـ۴ـ بهره‌گیری لازم از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مردمی و مؤسسات مردم نهاد.

۲۰ ـ۴ـ همکاری و بهره‌گیری از توانمندی‌های دولتی، سازمانها و نهادهای کشور.

فصل دوم: ارکان

ماده۵) ارکان سازمان موزه عبارتند از :

۱ـ ۵ ـ هیأت امنا

۲ـ ۵ ـ هیأت‌مدیره

۳ـ ۵ ـ مدیرعامل

۴ـ ۵ ـ بازرس

ماده۶) هیأت امنا

هیأت امنای موزه متشکل از اعضای ذیل می‌باشند:

۱ـ۶ ـ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح (رئیس)

۲ـ۶ ـ شهردار تهران (نایب رئیس)

۳ـ۶ ـ فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران یا جانشین

۴ـ۶ ـ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا جانشین

۵ ـ۶ ـ فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

۶ ـ۶ ـ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

۷ـ۶ ـ رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

۸ ـ۶ ـ رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس (دبیر)

۹ـ۶ ـ رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

۱۰ـ ۶ ـ رئیس شورای شهر تهران

۱۱ـ۶ ـ سه نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و هنری و فرماندهان دفاع مقدس با موافقت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح  و شهردار تهران.

۱۲ـ۶ ـ در صورت عدم توافق رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و شهردار تهران، سه نفر مذکور در بند ۱۱ـ ۶ با تصویب هیأت امنای موزه تعیین می‌گردند.

ماده۷) وظایف و اختیارات هیأت امنا

۱ـ۷ـ تصویب اهداف، راهبردها و سیاست‌های کلان موزه.

۲ـ۷ـ بررسی و تصویب برنامه‌های بلند مدت موزه.

۳ـ۷ـ بررسی گزارش سالانه مدیرعامل موزه و بازرس.

۴ ـ۷ـ بررسی و تصویب وظایف و مسئولیت‌های هریک از دستگاه‌های کشور در زمینه مأموریت موزه با رعایت شرح وظایف قانونی هر دستگاه به منظور هم‌پوشانی فعالیت دستگاه‌ها و پرهیز از موازی کاری.

۵ ـ۷ـ بررسی و تصویب آیین‌نامه‌های موزه به پیشنهاد هیأت‌مدیره مانند آیین‌نامه مدیریت آثار موزه دفاع مقدس، مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی و سایر آیین‌نامه‌های مورد نیاز.

۶ ـ۷ـ بررسی و تصویب ساختار سازمانی موزه و صدور مجوز سقف جذب و بکارگیری نیروی انسانی.

۷ـ۷ـ تصویب تأسیس شرکت‌های تابعه.

۸ ـ۷ـ تصویب روابط و فعالیت‌های خارجی موزه.

۹ـ۷ـ عزل و نصب اعضا هیأت‌مدیره موزه.

۱۰ـ۷ـ تعیین حقوق و مزایای رئیس و حق‌الزحمه اعضای هیأت‌مدیره موزه و بازرس قانونی.

۱۱ـ۷ـ تصویب خرید و فروش اموال غیرمنقول به پیشنهاد رئیس هیأت‌مدیره.

۱۲ـ۷ـ انتصاب بازرس و حسابرس به پیشنهاد رئیس هیأت‌مدیره و با حکم رئیس هیأت امنا.

تبصره۱: رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، عضو و رئیس هیأت‌مدیره موزه خواهد بود.

تبصره۲: تعیین مدیرعامل با معرفی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و تصویب هیأت امنا خواهد بود.

تبصره۳: لغو عضویت اعضای هیأت‌مدیره موزه پیش از اتمام دوره مسئولیت با پیشنهاد رئیس هیأت‌مدیره و تصویب هیأت امنا بلامانع است .

تبصره۴: مصوبات هیأت امنا در خصوص ساختار سازمان و ایجاد شرکت‌های زیر مجموعه می‌بایست ظرف مدت یک سال اجرا شود، در غیراینصورت می‌بایست مصوبه به تأیید مجدد هیأت امنا برسد .

تبصره۵: هیأت امنا می‌تواند در صورت نیاز و بر حسب مورد از مشاوره و خدمات افراد صاحب نظر استفاده کند و یا آنها را برای مشارکت در جلسه دعوت نماید .

تبصره۶: در موارد خاص به منظور ممانعت از ایجاد وقفه و تسهیل در روند امور، رئیس هیأت امنا می‌تواند در خصوص موضوع ارجاعی از سوی هیأت‌مدیره یا مدیرعامل موزه تصمیم‌گیری نماید، مراتب در اولین فرصت به اطلاع سایر اعضای هیأت امنا خواهد رسید .

تبصره۷: جلسات عادی هیأت امنا حداقل ۲ بار در سال به دعوت رئیس هیأت امنا تشکیل می‌گردد و با حضور دو سوم اعضا رسمیت می‌یابد و تصمیمات با اکثریت آرای حاضرین در جلسه قابل اجرا خواهد بود .

تبصره۸: جلسات فوق العاده به پیشنهاد اعضای هیأت امنا و تصویب رئیس هیأت امنا برگزار می‌شود .

ماده۸) هیأت‌مدیره

۱ـ ۸ ـ جلسات هیأت‌مدیره با حضور حداقل ۵ نفر از اعضا رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رای اکثریت اعضا حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

۲ـ ۸ ـ اعضای هیأت‌مدیره موزه متشکل از ۷ نفر می‌باشد که دو نفر از معاونین شهردار تهران ( معاون اجتماعی و فرهنگی و معاون مالی و اقتصادی)، مدیر عامل موزه و سه نفر از فرماندهان دفاع مقدس و شخصیت‌های علمی، فرهنگی، هنری و حقیقی به پیشنهاد رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و با تصویب هیأت امنا برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند.

تبصره۱: انتصاب مجدد اعضای هیأت‌مدیره در پایان دوره تصدی بلامانع است.

ماده۹) وظایف و اختیارات هیأت‌مدیره:

۱ـ ۹ـ مطالعه، بررسی و تحقیق جهت تهیه پیش‌نویس چشم انداز و برنامه‌های راهبردی و سیاست‌های کلان موزه و پیشنهاد به هیأت امنا.

۲ـ ۹ـ پیـشنهاد برنامه‌های میان مـدت و بلـند مدت مـوزه جـهت تصـویب هیأت امنا.

تبصره: تصویب برنامه و بودجه سالانه بر عهده هیأت‌مدیره می‌باشد.

۳ـ ۹ـ تشکیل کارگروه‌های مشاوره، کارشناسی و اجرایی و همچنین تعیین وظایف آنها و نظارت و پیگیری آن.

۴ـ ۹ـ ارائه گزارش سالانه به هیأت امنا.

۵ ـ ۹ـ تهیه و پیشنهاد آیین‌نامه‌های مدیریت آثار موزه‌ای دفاع مقدس آیین‌نامه اداری و استخدامی، مالی و معاملاتی و سایر آیین‌نامه‌های مورد نیاز موزه جهت تصویب هیأت امنا.

۶ ـ ۹ـ پیشنهاد تشکیل شرکت‌های زیر مجموعه به هیأت امنای موزه.

۷ـ ۹ـ پیشنهاد ساختار سازمانی به هیأت امنای موزه.

۸ ـ ۹ـ پیشنهاد وظایف و مسئولیت‌های هر یک از دستگاه‌های کشور در زمینه ی مأموریت موزه با رعایت شرح وظایف قانونی هردستگاه به منظور هم پوشانی فعالیت دستگاه‌ها و پرهیز از موازی کاری به هیأت امنای موزه.

۹ـ ۹ـ تصویب دستورالعمل‌های اجرایی لازم جهت اداره موزه مطابق با مصوبات هیأت امنا.

۱۰ـ ۹ـ پیشنهاد روابط و فعالیت‌های خارجی موزه به هیأت امنا.

۱۱ـ ۹ـ تعیین راهکارهای اجرایی فعالیت‌های موزه و ارائه آن در قالب برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت.

۱۲ـ ۹ـ هدایت و نظارت مستمر بر عملکرد مدیرعامل موزه و مراقبت بر حسن اجرای اساسنامه و تصمیمات هیات‌امنا و ارائه گزارش سالانه به هیأت امنا.

۱۳ـ ۹ـ ارزیابی دوره‌ای (سالانه) عملکرد و نتایج فعالیت موزه و ارائه گزارش آن به هیأت امنا.

۱۴ـ ۹ـ تصویب مأموریت‌های مورد نیاز خارج از کشور

۱۵ـ ۹ـ هدایت، حمایت، کنترل و نظارت بر فعالیت شرکت‌ها و شخصیت‌های حقوقی و حقیقی و بخش‌های زیر‌مجموعه موزه.

تبصره۱: عضویت همزمان کارکنان دولت و نهادها و سازمان‌های مختلف به عنوان عضو در هیأت‌مدیره و   کارگروه‌های اجرایی بلامانع است .

تبصره۲: هیأت امنا در موارد خاص به منظور تسهیل در روند امور، بخشی از اختیارات خود را به رئیس هیأت‌مدیره تفویض می‌نماید .

ماده۱۰) مدیرعامل موزه :

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با پیشنهاد رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و تصویب هیأت امناء به مدت ۳ سال منصوب می‌شود و انتصاب مجدد بلامانع است.

ماده ۱۱) وظایف مدیرعامل موزه.

مدیرعامل موزه مسئول انجام مأموریت و فعالیت‌های موزه برابر موضوع ماده ۴ این اساسنامه و مصوبات هیأت امنا و هیأت‌مدیره موزه می‌باشد که رئوس وظایف وی عبارتند از:

۱ـ۱۱ـ تهیه پیش‌نویس چشم‌انداز، خط مشی‌ها و سیاست‌های کلی موزه و پیشنهاد به هیأت‌مدیره.

۲ ـ۱۱ـ تهیه و پیشنهاد آیین‌نامه‌های مدیریت آثار موزه، آیین‌نامه اداری و استخدامی ، مالی و معاملاتی و سایر آیین‌نامه‌های مورد نیاز موزه به هیأت‌مدیره.

۳ـ۱۱ـ اداره امور کارکنان موزه مطابق اساسنامه و آیین‌نامه‌ها و ضوابط مصوب.

۴ـ۱۱ـ ایجاد ارتباط مستمر با تمامی دستگاه‌ها در داخل و خارج از کشور جهت مشاوره، تبادل اطلاعات، هماهنگی و همکاری به منظور تامین  رسالت، مأموریت و اهداف موزه.

۵ ـ۱۱ـ بررسی مستمر فعالیت‌ها و تعیین راه‌کارها و روش‌های لازم برای هم پوشانی وظایف سایر دستگاه‌ها و بخش‌های دولتی و غیردولتی کشور در ارتباط با موضوع فعالیت موزه به منظور جلوگیری از فعالیت‌های موازی و ارائه آن به هیأت‌مدیره.

۶ ـ۱۱ـ اخذ کمک‌ها و هدایا و موقوفات در چارچوب مصوبات هیأت‌مدیره.

۷ـ۱۱ـ همکاری و مساعدت با دستگاه‌ها و بخش‌های دولتی و غیردولتی فعال در راستای مأموریت، مطابق برنامه‌های مصوب موزه.

۸ ـ۱۱ـ ارائه گزارش عملکرد سالانه به هیأت‌مدیره موزه.

۹ـ۱۱ـ امضا کلیه قراردادها، اوراق بهادار، اسناد مالی تعهد آور و افتتاح حساب نزد بانک‌ها با رعایت ضوابط و مقررات قانونی و دستورالعمل‌های مصوب هیأت‌مدیره بر عهده‌ی مدیرعامل و امضای یکی از اعضای هیأت‌مدیره و ممهور به مهر موزه معتبر خواهد بود.

۱۰ـ۱۱ـ نمایندگی موزه نزد مراجع حقیقی و حقوقی و طرح و دفاع از دعاوی در هر مرحله و اعتراض به آراء و اجرای آراء در تمامی محاکم قضایی و اداری با حق توکیل به غیراز طریق نمایندگی حقوقی موزه و وکلا.

۱۱ـ۱۱ـ انجام وظایف قانونی در زمینه‌های نرم افزاری و سخت افزاری، اعم از طرح‌های جامع، تدوین محتوا و امور فنی و مهندسی، معماری و فرهنگی در چارچوب ابلاغیه‌های هیأت‌مدیره و کارگروه‌های مصوب.

۱۲ـ۱۱ـ انجام اعتبار سنجی لازم مالی به صورت سالیانه و ارائه به شهرداری تهران

فصل سوم: امور مالی و تامین منابع موزه

ماده۱۲) امور مالی

۱ـ۱۲ـ سال مالی سازمان از اول فروردین ماه هر سال آغاز و در پایان اسفند ماه همان سال خاتمه می‌یابد به استثنای سال اول که از آغاز تأسیس تا اسفند ماه همان سال خواهد بود .

۲ـ۱۲ـ صورت‌های مالی و گزارش‌های مرتبط سالانه موزه می‌بایست حداکثر تا پایان مردادماه سال بعد توسط مدیرعامل جهت رسیدگی به حسابرس و بازرسی قانونی ارائه شود .

ماده۱۳) تامین منابع مالی

۱ ـ۱۳ـ تامین بودجه مورد نیاز برای تکمیل، نگهداری و اداره موزه به عهده شهرداری تهران است. و ضرورت دارد در بودجه سالیانه شهرداری تهران لحاظ گردد.

۲ـ۱۳ـ ادامه‌ی ساخت، تجهیز و تکمیل موزه در چارچوب سناریو و طرح مورد توافق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و شهرداری به عهده شهرداری تهران می‌باشد.

تبصره: (محتوا، سناریو، معماری و چیدمان موزه توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تعیین می‌شود.)

۳ـ۱۳ـ کلیه درآمدهای حاصل از فعالیت‌های فرهنگی، علمی، آموزشی و ارائه خدمات و… موزه.

۴ـ۱۳ـ هدایا، کمک‌ها و موقوفات اشخاص حقیقی و حقوقی، دولتی و غیردولتی و نهادها و مؤسسات عمومی.

ماده۱۴) موزه تابع مقررات و آیین‌نامه مالی و معاملاتی قانون تجارت می‌باشد.

ماده۱۵) کلیه درآمدهای موزه پس از کسر کسورات قانونی به حساب موزه واریز و با تصویب هیأت‌مدیره وطبق برنامه مصوب موزه هزینه می‌شود .

فصل چهارم: بازرس و حسابرس

ماده۱۶) بازرس با تصویب هیأت‌مدیره از بین افراد حقیقی و حقوقی انتخاب می‌شود و نسبت به عملکرد موزه و نحوه اجرای برنامه‌ها و حسابرسی مالی، اقدامات لازم را بعمل آورده و گزارش مربوط را به هیأت‌مدیره و هیات‌امنا ارائه می‌نماید .

ماده۱۷) بازرس می‌بایست درباره صحت و درستی گزارش صورت‌های مالی و گزارش عملکرد تهیه شده توسط مدیرعامل و هیأت‌مدیره، حداکثر ظرف مدت ۲ ماه از تاریخ دریافت و اظهار نظر نماید .

ماده۱۸) رئیس هیأت امنای موزه می‌تواند در صورت صلاحدید، علاوه بر بازرس، ‌اشخاص حقیقی و یا حقوقی را جهت بررسی عملکرد و بررسی میزان موفقیت اجرای برنامه‌ها و بررسی عملکرد هر یک از مسئولین و انجام سایر وظایف،  بازرس و حسابرس انتخاب و تعیین نماید .

ماده۱۹) بازرس و اشخاص موضوع ماده ۱۸ می‌توانند با اطلاع مدیرعامل موزه به تمامی بخش‌ها و زیر مجموعه‌های آن مراجعه و هرگونه اسناد و مدارک را ملاحظه و تصویربرداری نمایند. رئیس و کارکنان موزه موظف به همکاری کامل با ایشان می‌باشند. وظایف حسابرسی نباید در روند امور جاری موزه خللی ایجاد کند .

فصل پنجم: سایر

ماده۲۰) اصلاح کلی اساسنامه با پیشنهاد هیأت امنا و تصویب مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) صورت می‌گیرد.

ماده۲۱) واحدهای زیرمجموعه موزه تابع این اساسنامه می‌باشند. استثنا از این اساسنامه و یا تعیین ضوابط خاص برای آنها مستلزم تصویب هیأت امنا موزه می‌باشد .

ماده۲۲) موزه مشمول کلیه معافیت‌ها و حمایت‌های قانونی مقرر برای سازمان‌های نیروهای مسلح، مؤسسات آموزشی، پژوهشی و مراکز تحقیقاتی می‌باشد .

ماده۲۳)‌ انحلال موزه با تصویب اکثریت آرا هیأت امنا و موافقت و تائید مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) صورت می‌گیرد .

تبصره: در صورت انحلال موزه تعیین تکلیف کلیه اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول پس از پرداخت دیون و تسویه حساب، بر عهده رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود.

ماده۲۴) این اساسنامه شامل «۵ فصل، ۲۴ ماده و ۱۴ تبصره» در تاریخ  ۱/۱۲/۱۳۹۵  به تصویب مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) رسید و مفاد آن برای کلیه نیروهای مسلح، وزارتخانه‌ها، سازمان ها، نهادها و دستگاه‌های اجرایی ذیربط، لازم‌الاجرا می‌باشد.

 

خروج از نسخه موبایل