اسکودا خود را متعهد می‌داند اصلاح وضعیت ناعادلانه پذیرش در آزمون وکالت را پیگیری کند

شهبازی‌نیا در واکنش به خواسته بعضی داوطلبان آزمون وکالت ۹۶:

افزایش ظرفیت کانون‌ها در در مقطع زمانی فعلی مغایر قانون است

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: اتحادیه در هیچ یک از مراحل تعیین ظرفیت آزمون وکالت، نقش ندارد و تنها آزمون سراسری وکالت را به نیابت از کانون‌ها برگزار می کند.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از ایرنا، مرتضی شهبازی‌نیا گفت: ظرفیت پذیرش کارآموزان وکالت برای هر کانون پیش از برگزاری آزمون، در یک کمیته‌ای متشکل از رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه عمومی و انقلاب استان و رئیس کانون وکلا مشخص می شود بنابراین تعیین ظرفیت در اختیار کانون‌ها هم نیست.

وی با اشاره به اینکه پذیرش کارآموز وکالت براساس معیاری‌هایی تعیین می شود، گفت: وجود وکلای سرپرست برای هدایت و آموزش کارآموزان جدید و آمادگی دادگاه ها و فضای مناسب برای حضور وکلا از جمله معضلاتی است که کانون‌ها برای همین تعداد پذیرش هم در مضیقه هستند و به همین دلیل است که کمیته‌های سه نفره با لحاظ شرایط و نیاز، ظرفیت را تعیین می کنند.

افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با اشاره به قانون ایثارگران گفت: به نظر می رسد افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است زیرا سهمیه از ایثارگران به فرزندان ایثارگران تسری پیدا کرده است و به نظرم فرزندان ایثارگران دلیلی ندارد که از چنین سهمیه‌ای برخوردار باشند.

کانون‌ها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند

شهبازی‌نیا تصریح کرد: این اجحاف از جانب قانونگذار پیش آمده است و کانون‌ها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند و بیشتر از حد توان، کارآموز بپذیرند که نتیجه آن این می‌شود که کارآموزی جدی انجام نشود و در نهایت، حقوق مردم در معرض تضییع قرار گیرد.

کنون افزایش ظرفیت پذیرش، خلاف قانون است

وی با تاکید بر اینکه کانون‌ها باید از حکومت قانون دفاع کنند، اضافه کرد: همه کانون‌ها این شرایط را درک می کنند و از این شرایط ناراحت هستند اما به هر روی، کانون نهادی است که باید از حکومت قانون دفاع کند و واقعاً اینکه اکنون ظرفیت پذیرش افزایش یابد، خلاف قانون است زیرا در قانون، زمان تشکیل کمیته تعیین ظرفیت مشخص است.

شهبازی‌نیا خاطرنشان کرد: البته هر یک از کانون‌های وکلا مستقل هستند و ترکیب کمیته تعیین ظرفیت هر کانون، مجزاست؛ بنابراین نمی‌توان به عملکرد یک کانون استناد کرد و راجع به دیگر کانون‌ها قضاوت داشت.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: اتحادیه تنها کاری که می توانست انجام دهد این بود که جلسه‌ای برای رایزنی با حضور روسای کانون‌ها تشکیل داد و در آن جلسه هم به تمکین قانون تاکید شد.

شهبازی‌نیا افزود: اتحادیه اسکودا و کانون‌های وکلا خود را متعهد می‌داند که برای آزمون وکالت سال آینده پیگیری‌های لازم را داشته باشند تا ظرفیت پذیرش از این وضعیت ناعادلانه درآید و امیدواریم که نمایندگان مجلس هم در این زمینه همکاری‌های لازم را داشته باشند.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۴۰ دیدگاه ها

  1. سلام دوستان ، یه سوال ، گویا کانون میخواد با ما سهمیه ایها جبهه بگیره ، میخوام بدونم که کانون میتونه در مدت کاراموزی یا حتی برای آزمون اختبار مارو اذیت کنه یه به ما سختی بیش از حد بده ؟

    1. استنباط شماست که میخواد جبهه بگیره،،،،واینکه سختی بیش از حد نمیدن،،،
      بحث اقای شهبازی نیا چیز دیگریست،،،،اینکه این قانون تازه تصویب شده که مصادیق ایثارگران را افزایش داده درست نیست و باعدالت همخونی نداره،،،،،الان حرف اینه،،،،نه جبهه گرفتن،،،

  2. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمامی دوستان حقوقی
    بنظر من بهترین راه برای شغل وکالت این هست که سقف سنی برا این حرفه قرار بدن و خارج از سقف تعیین شده اجازه ندن به حرفه وکالت ادامه بدن و برای جذب وکلا یه سیستم یکپارچه درست کنن به این شکل که همه به صورت متمرکز امتحان بدن بعد از امتحان و تعیین رتبه باتوجه به علاقه و رتبه شون تعیین کانون کنن این شکل به عدالت خیلی نزدیکتره تا شکل فعلی جذب وکلا با تشکر از دوستان حقوقی

  3. نه اسامی سهمیه ازاد درست اعلام شده،اسامی ایثارگران هم اعلام نشده بکل،هزینه ثبت نام شده ۱ میلیون،در اعلام نتیجه هم بشدت تاخیر کرده کانون آذربایجان شرقی، اینهمه اجحاف دیده نمیشه؟اسکودا چیکارس؟؟؟چرا اقدامی نمیشه،یعنی کانون البرز واقعا دست مریزاد داره،هم اسامی ایثارگران و هم ازاد رو واضح اعلام فرموده،ولی تبریز چرا اینکارو کرده جای سوال داره؟چرا کانون های دیگه پولی نمیگیرن ولی تبریز میگیره؟ واقعا مظلوم ترین قشر این جامعه محصلین رشته حقوق هستش

  4. با سلام
    سخنان امروز رئیس اسکودا خیلی تأمل برانگیز هیت اگر واقعا اسکودا متعهد است تا عدالت برقرار بشه، لایحه ای به مجلس بفرستند تا جلوی بازنشته هایی که پس از پایان خدمت دفتر وکالت می زنند و سال به سا هم بیشتر می شه و مانع ورود جوانان به عرصه وکالت می شوند را بگیرند.

  5. سلام کانون اصفهان گفته برا ثبت نام ۷۵۰تا۸۰۰هزارتومن همراه داشته باشین اخه با این اوضاع ظلمه

  6. اگه جناب آقای شهبازی نیا واقعا رییس اسکودا هستن،باید دستور افزایش سهمیه رو بدهند،نه اینکه بگن از دست من کاری برنمیاد،حالا با توجه به قانون مجلس اجحاف حقی بوجود اومده،ولی چاره کار هم وجود داره،صرف اظهار ناتوانی مشکل رو حل نمیکنه

  7. آقای رییس آیا تابحال نظری در مورد قضات بازنشسته که وکیل می شوند دادی؟چندنفر در هر شهرستان فرزند شهید و جانباز مشکل نیست بلکه عدالت است فکرنکنم فرزند شهید و جانباز را با عدالت جمع کنی .به بی برنامگی کانونها بی قانونی ها به بی ادبی اعضای کانونها به مشکلات جوانان کارآموز رسیدگی کنید .به این کانون آذربایجان شرقی که هر کاری دلش می خواهد میکند به اینا رسیدگی کنید.

  8. باسلام وضمن عرض خسته نباشید ؛ اصلاح قانون استفاده از سهمیه ایثارگری امری بسیار میمون و خوبی می باشد در کنار این مهم انتظار می رود تا مسولین محترم کانون فکری هم به فکر اون دسته از وکلای بکنن که دو یا چند شغله می باشند مثلا عده ای هستند که قاضی بازنشسته دادگستری می باشند یا عزیزانی که بازنشسته و یا حتی شاغل در ادارات دولتی می باشند ، با ابطال پروانه این دسته از عزیزان ظرفیت خوبی پیش روی دوستان داوطلب جوان خواهد بود .سپاس

  9. آقای شهبازی نیا لطفا به بی قانونی کانون ها رسیدگی کنید درد ما این است نه سهمیه فرزند شهید جانباز. بخدا من ایثارگر نیستم. یک میلیون تومان رسیدگی کن عزیزمن

  10. کاملا با نظر اقای شهبازی نیاموافقم.هرکسی زحمت بیشتری برای قبولی در این ازمون کشید حقش هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا