اعلام تاریخ برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ و منابع دو درس حقوق اساسی و متون فقه

تاکید کانون های وکلا بر لزوم جلوگیری از مداخله‌های غیر قانونی در فرایند آزمون وکالت ۱۴۰۰

پایگاه خبری اختبار- رؤسای کانون‌های وکلای دادگستری کشور در نشستی خبری بر لزوم برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ طبق قانون تاکید کردند و از قوه قضاییه خواستند از هرگونه مداخله فراقانونی در آزمون وکالت جلوگیری کند.

به گزارش اختبار، روز ۸ آذر تصویر نامه ای در فضای مجازی منتشر شد که بر اساس آن، قوه قضاییه معاون حقوقی و امور مجلس این قوه را به عنوان نماینده خود به منظور «هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰ و اجرای ماده ۱۶۳ آیین نامه» به سازمان سنجش معرفی کرده بود.

قوه قضاییه در این نامه تاکید کرده است که کلیه مراحل و فرایندهای آزمون های وکالت از جمله انعقاد قرارداد با سازمان سنجش، تعیین زمان برگزاری آزمون، اعلام نتایج و تعویق زمان برگزاری آزمون باید با حضور نماینده این قوه انجام شوند.

همچنین اعلام شده است که انتشار آگهی ثبت نام آزمون های وکالت و فراخوان جذب کارآموزان وکالت پس از تایید معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه انجام می شود و امنیت طراحی سوالات و صحت برگزاری آزمون نیز توسط نماینده قوه قضاییه برقرار می شود.

انتشار این نامه واکنش‌های گسترده‌ای را در میان وکلای دادگستری و داوطلبان آزمون وکالت ۱۴۰۰ ایجاد کرد. کانون‌های وکلای دادگستری نیز امروز، ۱۱ آذر، در نشستی اضطراری به بررسی این نامه پرداختند.

با پایان جلسه شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، نشستی خبری با حضور هیات رئیسه اسکودا و مدیران کانون‌های وکلای دادگستری کشور برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا، با اشاره به درباره مذموم بودن مداخله حاکمیت در نهاد وکالت گفت: برگزاری آزمون وکالت و صدور پروانه،‌ حقی است که طبق قانون به کانون وکلا داده شده و این حق قابل واگذاری نیست. همانطور که ما نیز در آزمون قضاوت دخالت نمی‌کنیم و چنین حقی نداریم.

او با اشاره به بحران‌های موجود در کشور و تاکید بر اینکه کانون‌ها تابع قانون هستند افزود: از ٰآقای اژه‌ای می‌خواهیم برای آنکه جامعه ملتهب نشود، در شرایط سخت کنونی، نگذاریم که بر مشکلات افزوده نشود. امیدوارم با رعایت قانون، نهاد وکالت و قوه قضاییه در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند.

پس از کوشا نیز جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به قوانین ناظر بر برگزاری آزمون وکالت، اظهار داشت که در هیچ‌یک از قوانین مداخله نهادهای دیگر، از جمله قوه قضاییه، پیش‌بینی نشده و هرگونه مداخله در این زمینه مغایر با مواد ۱ و ۲ قانون نحوه اخذ پروانه وکالت است.

او با بیان اینکه قوه قضاییه قصد دارد بر کانون‌های وکلا نظارت استصوابی و حتی مداخله را در پیش بگیرد از این قوه درخواست کرد از مداخله در برگزاری آزمون وکالت و احیاناً ایجاد مانع بر سر آن، خودداری کند.

مالکی با تاکید بر اینکه برگزاری آزمون وکالت، تکلیف قانونی کانون‌هاست بیان کرد: ما این آزمون را باید برگزار کنیم، چه توسط سازمان سنجش، چه توسط سازمان‌های دیگر. و حتی اگر لازم باشد خودمان از طریق اتحادیه کانون‌ها آن را برگزار می‌کنیم. بر اساس مصوبه امروز شورای اجرایی اتحادیه، کانون‌های وکلا آزمون را طبق قانون برگزار خواهند کرد و وارد فاز عملیاتی می‌شوند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز همچنین با اشاره به آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا گفت: دیدگاه ما درباره آیین نامه مصوب رئیس سابق قوه قضاییه، سخنی قانونی است که مورد موافقت قاطبه حقوقدانان است.

این حرف و دیدگاه را در ۲ نامه مفصل به رئیس قوه قضاییه ارسال کردیم اما متاسفانه هنوز پاسخی به نامه ۲۶ کانون وکلای دادگستری که از ۶۰ هزار وکیل دادگستری نمایندگی می‌کنند، داده نشده است.

۲۰ اسفند، تاریخ احتمالی برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰

در ادامه این نشست خبری رئیس اسکودا در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او خواسته بود درباره جزییات آزمون وکالت صراحتا تعیین تکلیف کند گفت:

آزمون قطعا برگزار می‌شود و به جدیت آن را پیگیری می‌کنیم. قرارداد برگزاری آزمون را با سازمان سنجش منعقد می‌کنیم. سازمان سنجش روز ۲۰ اسفند را به عنوان تاریخ آزمون پیشنهاد داده و در حال مذاکره برای قطعیت آن هستیم. به احتمال زیاد در همین روز برگزار خواهد شد.

او همچنین درباره شرط سنی داوطلبان آزمون گفت: علت تعیین سن ۲۴ سال برای آزمون، برابر شدن موقعیت داوطلبان زن و مرد است چون مردان به خدمت سربازی می‌روند و تا ۲۴ سالگی نمی‌توانند در آزمون شرکت کنند.

منابع دو درس حقوق اساسی و متون فقه

جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره منابع مطالعاتی دو درس جدید آزمون وکالت گفت:منبع سوالات درس حقوق اساسی، متن قانون اساسی است و منبع سوالات درس متون فقه، سه باب حدود، وکالت و شهادت از کتاب تحریرالوسیله امام خمینی خواهد بود.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۷ دیدگاه ها

  1. وای وای چیه هی حقّ مکتسب حقّ مکتسب راه انداختید؟
    اگر بعد از ثبت نام منابع جدید اضافه میشدند میشد گفت حقّ مکتسب ما … الان کدوم حقّ مکتسب؟؟؟
    خب درست درس بخونید تا اینقدر تحقیر نشیم.

  2. تنها دغدغه من اینه که قوه قضاییه آزمون وکالت را هم مثل آزمون های قضاوت و مرکز وکلا و حتی سردفتری بصورت تشریفاتی و پارتی برگزار کنه!
    من هفته پیش از آزمون مصاحبه روانشناسی قضاوت مردود شدم همچنین از دو آزمون مرکز وکلا سالهای ۹۸ و ۹۹ بعد از قبولی در آزمون تستی
    از نظر من تنها آزمون عادلانه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری هست با اینکه قبول نشدم ولی باز امیدوارم در آزمونهای آتی قبول بشم و آنروز مطمئنم کسی حق مرا نادیده نخواهد گرفت
    پس لطفا این همه به کانونها هجمه وارد نکنید بگذارید تنها آزمون عادلانه برگزار شود.

  3. ۳ قوه هم راستا علیه کانون وایسادن!! خطرناک،خطرناک، خطرناک.
    آخر این مسیر چیزی جز آسیب به نهادهای غیر وابسته و مستقل نیست.
    هر کس یک خط حقوق خونده باشه میدونه این کارها با بنیان نهاد وکالت همخوانی نداره.
    “اگر” کج رویی یا ناهماهنگی در کانون یا هر ارگان دیگری هست نیاز به اصلاح داره نه ایجاد ارگان موازی یا پاک کردن صورت مسئله.

  4. یا باید دو درس اضافه شده حذف شود یا آزمون به تعویق بیفتد
    این تصمیم خلاف حقوق مسلمه مکتسبه داوطلبان است

  5. پس اگه آئین نامه جدید اجرا بشه، احتمالا شرایط سنی حداکثر هم به ۶۵ سال تغییر می کنه ، چون منابع و حداقل سن ، برابر آئین نامه است، نمیشه که یه بخشی رو قبول کنند یه بخش دیگه هم قبول نکنند. از اون گذشته با توجه به اوضاع و احوال و اراده سران قوا برای اجرایی کردن طرح تسهیل کسب و کار، احتمالا این آخرین باریه که کانون وکلا متولی و برنامه ریز آزمون خودشه، چون در صورت تصویب آن (که البته کلیاتش تصویب شده و دو ایراد کوچک اون هم برطرف میشه) دیگه کانون وکلا تعیین کننده شرایط نخواهد بود. و برابر قانون باید اون طرح را پیاده کنه. در واقع این طرح بعد از اینکه اجرا بشه ، احتمال یه سال بعدش میگنه چه کاریه که دو سازمان موازی هم داشته باشیم ، هر دو سازمان بشن یه سازمان و اونوقت ادغام بین دو کانون کاملا صورت می گیرده ، کانون وکلا هرچی که قدر باشه از شهربانی و ژاندارمری که قدرتر نیست، همچنین به راحتی قانون ادغام رو تصویب کردند که یهو وزیر کشور وقت سال ۷۰ صبحش همه را ادغام کرد. اینکه دیگه کانون وکلاست ، آقایان کانون وکلا، اینها همش بازخورد کارهایی که خودتون انجام دادید و حالا اگه می تونید جمش کنید.

  6. درود و سپاس
    آیا امکان ثبت نام آزمون وکالت هنوز وجود دارد؟و اینکه محدودیت سن ۴۰ سال برای شهر تهران یا استان تهران و ۵۰ سال برای سایر شهرها هنوز وجود دارد؟

  7. هرکسی برای خودش یک جزیره انحصاری درست کرده صنف
    بنگاه دار و وکلا و دفترخانه دار وداروخانه و دکتر و نظام مهندسی وگواهینامه ودفترخدماتی و۰۰۰برای خودش استقلال داره وازمنافعش هم داره دفاع ولاویگری می کنه مردم هم گیج ویج شدن که نکنه این ها وارثینند….

  8. در صورتی که واقعاً بخواهند تغییری در منابع آزمون بدهند ***اتحادیه موظف است آزمون را به تعویق بیاندازد***…‌ . تغییر در منابع آزمون باید یک سال قبل اعلام شود…. نه سه ماه مانده تا آزمون.

  9. ببینید وقتی شما خودتان منابع آزمون وکالت را به نظر قوه قضائیه تغییر می دهید دیگه نباید انتظار داشته باشید که قوه قضائیه در زمینه های دیگر ورود نکنه… چون شما خودتون دارید به نظر دلبخواهی قوه قضائیه تن در می دهید…. ! یک بام و دو هوا نمی شه… قوه قضائیه هیییییییییچ حقی برای تعیین منبع در خصوص آزمون وکالت ندارد. تمام! هر اقدامی بر خلاف این جهت انجام شود یعنی تایید دخالت قوه قضتئیه در زمینه های دیگر… !

  10. به نام خداوند
    کانون های وکالت دادگستری، مستقل هستند، نباید استقلال آنها را خدچه دار کرد، طی دوران گذشت کارنامه مطلوبی داشته اند. بی شک تعرض به استقلال کانونهای وکلا زمینه ساز ظهور حکومت های استکباری خواهد بود. نظارت بی جا از این نوع از کانون های وکلای دادگستری آن هم توسط، قوه قضاییه که خودش نیاز به نظارت های بیشتری دارد کاری ابس و زمینه ساز فساد است.
    این اقدام و این تفکر در نهایت موجب از بین رفتن توازن قدرت در سیستم قضایی کشور خواهد شد.
    واقعا که مسخره است، شورش را در آورده اید، بجای اعتراض کانون های وکلای دادگستری به جذب وکیل توسط قوه قضاییه! قوه قضاییه قصد دارد به کل نهاد وکالت را نابود کند!!

  11. سلام خدمت مسولان اختبار..۲۰اسفند ماه زمان مناسبی ست برای ازمون وکالت ۱۴۰۰.اما اگر برای فروردین ماه ۱۴۰۱تعیین میگردید بسیار مناسبت تر میشد…باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا