اعلام وصول طرح جامع پذیرش و آموزش کارآموز وکالت+متن
طرح جامع پذیرش و آموزش کارآموز وکالت در مجلس اعلام وصول شد
پایگاه خبری اختبار- عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه امروز طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت را اعلام وصول کرد.
به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از خانه ملت، محمدعلی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز (یک شنبه ۲۰ اسفند ماه) موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت؛
طرح الحاقی موادی به قوانین دیوان محاسبات.
برای دریافت متن کامل طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت در قالب یک فایل PDF کلیک کنید
با توجه ب نسبت وکیل به موکل در کشورهای پیشرفته و این نسبت در ایران، تصویب و اجرایی شدن این قانون به نفع عموم مردم ایران هست. وکلاء خاص بزرگوار هم بهتره با بهار خودشون خداحفظی کنن. به هر حال ورق برمی گرده و خزان اونها هم می رسه. من وکیلی رو میشناسم که از کل سال فقط ۲ ماه ایران هست و همه کارهاش رو کاراموزهاش انجام میدن و خودش با واتساپ و تلگرام داره اونها رو از جزایر قناری یا سیسیل هدایت می کنه. نکته مهم دیگه اینکه باید سازواری درنظر گرفته بشه که وکلاءی که در واقع دارن نقش دلال رو بین موکل و قاضی بازی می کنن شناسایی بشن و با اونها برخورد جدی بشه؛ طوریکه هم دیگه امکان حضور در محافل قضایی رو پیدا نکنن و هم درس عبرتی برای سست اراده ها باشه. در این زمینه به اقدامات آیت الله رئیسی امیدوار هستم.
سلام متاسفانه طرح به اصطلاح جامع صرفا در صدد تضعیف کانونهای وکلا و استقلال این نهاد مدنی است . کاملا مشهود است که عده ای سعی دارند تیشه به ریشه این نهاد کهن بزنند
اینها که آمدند ابروش را درست کنند زدند چشمش را هم کور کردند ، عصاره ملت !
سلام به نظرمنم طرح خوبیه انشاا..که تصویب بشه دلیل اینکه میگم تصویب بشه اینه که چرافقط یه عده ازوکلا بایدپولهای آنچنانی بگیرن .
از نمایندگان محترم مجلس انتظار میرود هر نوشته و سیاهی را بعنوان طرح نپذیرند بنده تصورم این است که نمایندگان امضا کننده طرح حتی یک صفحه از این طرح را مطالعه نکرد ه اند وگرنه با اعلام وصول نه به مردم و نه بخودشان توهین نمی کردند واقعا برای مجلس متاسفم این طرح بیشتر شبیه یک انشاء دبستانی می ماند
جالب اینکه مدعی های این طرح از جایگاه علمی خودشان و درصدهای آزمون خود صحبتی نمی کنند.
اهدای پروانه وکالت به دکتری حقوق که عضو هیئت علمی نیستند!؟
یک بند هم می گذاشتند اهدای پروانه به کسانی که از افراد سیاسی معرفی نامه دارند.
با عرض سلام خدمت تمامی همکاران اینده
بنده امسال آزمون وکالت قبول شدم در سال اول و با مطالعه ۴ ماهه و متوسط چهار ساعت در روز !
بخاطر خدمت، دوسال از درس به دور بودم و ظرفیت امسال کانون متبوع من ۵۰ نفر بود.
اینها را گفتم که بگویم قبولی در وکالت کار انچنان سختی نیست که حامیان این طرح غیر عاقلانه وانمود میکنند و با اندک تلاش که حتی برای کارمند شدن هم چیز زیادی نیست میتوان به حرفه وکالت دست پیداکرد
ثانیا از دیگر هجمه ها به کانون وکلا بحث تعیین ظرفیت است اگر تعیین ظرفیت خلاف قانون است چرا برای قبولی در تخصص های پزشکی یا همین ظرفیت کارمندی ادارات که گهگاه تفکیک جنسیت!!هم برای نیاز خود اعلام میدارند خلاف قانون نیست که با استدلال کمپین حذف ظرفیت ب طریق اولی این جذب ها هم باید خلاف قانون باشد و این استدلال ضعیف در واقع مغلطه ای بیش نیست و بنده معتقدم که ظرفیت همچنان باید وجود داشته باشد و و انهم برحسب نیاز که متاسفانه ورود سالانه بیش از ۳۰۰۰ هزار نفر در عرصه وکالت(جمعا ورود بازنشستگان و قضات بی ازمون و امثال ما جوانان با آزمون) با نیاز های جامعه اصلا همخوانی ندارد و کدام شغل را میتوان در کشور مثال زد که سالانه بیش از سه هزار نفر را وارد عرصه شغل و دارمد میکند و اینچنین علیه ان کمپین سازی میشود!!!
ثالثا از دیگر نکات مهم که بنظر بنده با تصویب این طرح و امثال این طرح هاایجاد خواهد شد چالشی بسیار بزرگ در اینده برای نظام قضایی جمهوری اسلامی پدید می اورد وان تعداد کثیر وکیل و مشاور حقوقی در نظام قضایی ایران که تبدیل به بیکار بهظاهر وکیل شده اند و درامدی نخواهند داشت و فردی که اساسا درآمد ندارد و بیکار است و از طرفی دسترسی ازاد ب دادگاه و پرونده های قضایی افراد در دادگاه دادگاه دارد چه بر سر نظام قضایی ایران میاورد و اگر فقط به تبعات حضور افراد بیکار در دادگاهها بدون پرونده و فاقد درامد توجه کنیم خواهیم دید موجب چه زدوبندها و ارتباطات و لابی گری هایی برای کسب حداقل درامد و گذران زندگی میشود و این بسیار خطرناک است چه برای مردم گرفتار در مشکلات حقوقی در راهرو دادگاهها و چه برای کارمندان و قضات دادگاهها!!و بنظر بنده ضرر بزرگتر را قطعا مجموعه عظیم نظام قضایی خواهد کرد و انها هم باید همانند قشر فهیم وکلا نگران تصویب چنین طرحی باشند و البته وظیفه گوشزد کردن این تهدید به سران قوه قضاییه هیات مدیره کانون ها و ایضا روسای مرکز مشاوران قوه قضاییه هستند نه امثال من که کاراموزی بیش نیستیم!!
رابعا نباید از نظر دور داشت که وکالت شغلی حساس است و ورود هر شخص با ان حد نصاب علمی عجیب که در طرح مذکور هست باعث ورود افرادی میباشد که حتی تفاوت پرونده حقوقی و کیفری را نمیفهمند و با ورود چنین افرادی قضات به جای تفهیم اتهامات به متهمین باید به چنین وکلایی درس حقوق یاد بدهند !!و قضات به جای رفع تنازعات عملا به مثابه معلمی میشوند که برای چنین وکلایی باید اعمال خود را توضیح بدهند وعملا اطاله دادرسی بسیار بیشتری رخ خواهد داد
خامسا نمایندگان محترم مجلس باید در برابر چنین اقداماتی نه فقط برای شغل وکالت بلکه در برابر هر طرحی که مشاغل حساس و تخصصی مثل وکالت را بخواهد از حالت تخصصی خارج و به نوعی عمومی کند و بدون توجه ب نیاز جامعه موجب فساد در نظام حساس قضایی شود بایستند و از ابتدا مانع ورود چنین افرادی با چنین طرح هایی به مجلس شوند و همچنان امیدواریم که نمایندگان ملت که عصاره ملت اند مانع تصویب چنین طرحی بشوند (البته بنده با نماینده ی شهرمان گفتگو کردم و این حقایق را به ایشان گفتم و ایشان امیدواری بسیاری نیز دادند که مانع تصویب چنین طرحی خواهند شد)
و در پایان باید گفت که این طرح نه تنها موجب اشتغالزایی بلکه موجب ایجاد چالش های عظیم برای نظام قضایی و ایجاد فساد در دستگاه قضایی خواهد شد و قطعا سران قوه قضاییه باید پیامدهای این طرح را به گوش همگان برسانند چرا که همانطور که بیان شد این طرح هم ارامش قوه قضائیه را خوهد گرفت هم ضربه ای بزرگ به مردم گرفتار در مشکلات حقوقی خواهد بود هم به قشر فهیم وکلا (اعم از وکلای کانون و وکلای قوه قضاییه)ضربه ای مهلک و نابود کننده خواهد زد!!!
کاراموز وکالت ۹۶ میثم یوسف زاده
بانی محترم حذف ظرفیت چرا فقط انگشت روی وکالت گذاشته ؟ پس سردفتری و کارشناس حقوقی و …. مگه در زمره مشاغل مورد اشاره ایشان نیست ! چرا اندیشه های ناب خود را در آن حوزه ها پیاده نکرده اند!؟.
اینم افزوده کنم که مساله صرفا بیکاری وکلا نیست، ما به طور قاطع باید جلوی ورود افراد بی سواد رو بگیریم، همین جوری دست رو دست گذاشتیم که این شده وضع مملکت. من که لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاه دولتی تهران دارم بعد چند سال تلاش موفق شدم و هنوز اطلاعات خودم رو کافی نمیدونم ، اونوقت چطور یه عده انقدر جرات دارن که با معلومات فوق العاده ضعیف شون بخوان وارد این حرفه بشن و با پول و ابرو و جان مردم بازی کنن؟!
این طرح خواه وناخواه به تصویب میرسد که به نظرم با عدالت اجتماعی وسازو کارهایش همخوانی ندارد حال که این طرح اینگونه است چند راه حل وجود دارد که انها هم فاقد عالت اجتماعی است ولی کمک کننده ۱اجباری شدن وکالت در تمام تمام مراحل دادرسی اعم از کیفری حقوقی وحسبی برای تمامی اسحاب دعوی۲ تعطیلی تمامی دانشگاههای حقوق ورشتههای مرتبط تا ۱۰سال و پس ازآن پذیرش بر اساس نیاز سنجی جامعه ونه به صورت فله ای تا از این بحران عبور کنیم
3 اجرای این طرح برای تمام مشاغل حقوقی نه صرفا امر وکالت
آقای امیر زیاد خودت رد ناراحت نکن
انشالله که این طرح تصویب بشه بلکه فارغ التحصیلان حقوق بتونن اون رشته ای رو که براش زحمت کشیدن رو بتون حرفه مورد علاقشون که وکالت باشه رو دنبال کنن
دست من و شما هم نیست
بالاخره ۸۰ نماینده که عصاره ملت و نخبگان جامعه هستن این طرح رو امضا کردن
هر چی باشه از ماها تو این کار واردترن.
انشالله که همه به آرزوی قلبی خودشون نسبت به تلاششون برسن .
آمین.
یک مورد جالب دیگری که در مقدمه طرح وجود داره و طرفداران کمپین کذایی هم روی ان مانور میدهند این هست که ۶۰۰هزار دانش اموخته حقوق داریم ،در حالی که عملا نهایتا ۱۰۰هزار انها درگیر ازمون وکالت باشند و نیم میلیون مابقی اصلا قصدی برای وکالت ندارند ،در حالی که زوری انها را هم در امار محسوب میکنند .
احسنت.