افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت آزمون وکالت ۹۸

رئیس اسکودا:

امسال هم ۱۵ دقیقه افزایش زمان خواهیم داشت

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: رویکرد کانون‌های وکلا در پذیرش آزمون وکالت افزایشی است به طوری که ظرفیت آزمون وکالت در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۲۰ درصد و امسال نیز نسبت به سال گذشته به همین میزان افزایش خواهد داشت.

به گزارش اختبار به نقل از ایرنا، مرتضی شهبازی‌نیا در مورد ظرفیت پذیرش آزمون وکالت افزود: البته هنوز برخی از کانون‌ها کمیته افزایش ظرفیت را تشکیل نداده‌اند بنابراین عدد قطعی و نهایی افزایش ظرفیت را نمی توان اعلام کرد اما به طور کلی و میانگین در همه کانون‌ها حدود ۲۰ درصد افزایش پذیرش خواهیم داشت.

وی ادامه داد: ۲۵ کانون وکلا در استان‌های مختلف فعال هستند که ظرفیت پذیرش کارآموز وکالت در هر کانون، طبق تبصره یک قانون اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۳۷۶، براساس تصمیم کمیته ای متشکل از رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلای استان است.

شهبازی‌نیا  اضافه کرد: امسال با تصویب هیات عمومی اتحادیه اسکودا قرار شد که آزمون وکالت آسیب شناسی و راهکارهای ارتقای کیفی آزمون بررسی شود. در این خصوص یک کارگروه  تشکیل شد و گزارش هم داده است اما این گزارش و پیشنهادهای آن در آزمون سال ۹۸ اعمال نمی شود زیرا باید در هیات عمومی که در آبان‌ماه در شیراز برگزار می شود، مصوب شود.

رئیس اتحادیه اسکودا افزود: سال ۹۹ احتمالا تغییراتی در آزمون خواهیم داشت اما امسال تلاش می‌کنیم دقت در برگزاری آزمون را افزایش دهیم.

شهبازی نیا گفت: امسال برای اینکه از دغدغه داوطلبان کاسته شود تصمیم گرفتیم قوانین و مقرراتی که  سوالات در حوزه آن‌ها مطرح می شود، اعلام کنیم. برای مثال در حوزه حقوق مدنی صدها قانون وجود دارد که در زمینه های مختلف است و این امکان وجود دارد که طراحان سوال از قلمرو هر یک از این قوانین سوال مطرح کنند اما با  هماهنگی‌های انجام شده، برخی از قوانین مهم و روز در هر حوزه ای را مشخص کردیم و در دسترس داوطلبان قرار دادیم تا تمرکز مطالعاتی داوطلبان افزایش یابد.

رئیس اتحادیه اسکودا گفت:‌ البته این امکان وجود ندارد که اتحادیه کتاب‌هایی را به عنوان منابع آزمون معرفی کند اما همیشه اعلام کرده ایم که سوالات آزمون از قوانین و آرای وحدت رویه طرح می‌شود و سعی می‌کنیم از آرایی که حقوقدانان در مورد آن‌ها اختلاف نظر دارند، سوال طرح نشود هر چند استثنا گاهی ممکن است از این موارد هم سوالاتی مطرح شود.

وی درباره افزایش مدت زمان آزمون افزود: امسال هم  مانند سال قبل ۱۵ دقیقه زمان آزمون افزایش می یابد تا از اضطراب داوطلبان کاسته شود.

شهبازی نیا درباره امنیت و سلامت برگزاری آزمون وکالت گفت: با اطمینان و با استناد به نظر سازمان سنجش اعلام می کنم که سازمان سنجش بالاترین استاندارد امنیتی در میان همه آزمون ها را به آزمون وکالت اختصاص داده است و منظم ترین و سالم ترین آزمون است و مطلقا هیچ فسادی در مورد این آزمون وجود ندارد اما ممکن است افرادی برای سوداگری مطالب کذبی عنوان کنند اما داوطلبان باید هوشیار باشند.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۴ دیدگاه ها

  1. من امسال هرچی سوال طولانی هست رو دارم کار میکنم،چون واقعا باید تو آزمونها هر تست رو یکبار بخونی و بفهمی بیشتر وقت نداری

  2. باسلام
    عدالت در ۱۵دقیقه وقت اضافه زمانی محقق میگردد که باسطر سوالات ودشواری آن و عدم طرح سوالات اختلافی منطبق باشد-فلذا در ازمون های سابق با سطح سوالات متوسط و سوالات یک چهارم یک خط و هر سه گزینه صحیح و قبولی دوستان با قوانین محدود در مقایسه با ازمون های پیش رو شایسته نیست و عدالت را باید خود حقوقدانان ویا به نوعی حقوق خوانان به منصه ظهور برسانند نه با ۱۵دقیقه اضافه دادن!!!!!!!!!نه اینکه طراحان خود را درگیر خط و خطوط کردن زیرا باید داوطلبان علاوه بر منابع آزمون تندخوان هم شوند این برخلاف حقوق مکتسبه اشخاص است ایا وکلای چندسال پیش برایشان همین ازمون را برگزار کنید چند درصد قبول خواهند شد؟؟؟؟یک ازمون منطبق با انصاف و عدالت استاندارد باید سوالاتش با دسته بندی منظم از ساده تا دشوار و منطبق با زمان باشد

  3. سلام دوستان عزیز. آیا کسی تا الان برای مصاحبه میانجی گری دعوت شده؟ اگر کسی دعوت شده لطفا در مورد سوالاتی که پرسیدن و نوع مصاحبه برای سایر دوستان توضیح بده. ممنون از لطفتون

  4. اون دوستانی که اظهار میکنند که ادبیات فارسی و هوش به آزمون وکالت اضافه بشه آیا به این موضوع توجه کردن که اگر یک نفر صرف درصد ۸۰ به بالا در این دو درس و مثلا با سفید نگه داشتن درس مدنی و آدم اگر قبول شد چه فاجعه ای پیش خواهد آمد؟؟؟؟؟؟وکیل بی سواد باهوشِ مسلط به زبان فارسی(!)
    این مراحل برای بعد از قبولی و در مرحله اختبار قابل طرح است که کارآموز ضمن آموش عملی حقوق گوشه چشمی نیز به ادبیات فارسی داشته باشد و چند سوالی نیز از همین مطالب باشد اما در خود آزمون وکالت اصلا به صلاح نیست
    باسپاس

    1. دوست عزیزم یک نکته را فراموش نکن.فردی که هوش تحلیلی دارد مثل آب خوردن آیین دادرسی مدنی و حقوق مدنی و سایر دروس را می خواند و می فهمد و تجزیه تحلیل می کند.آنکه ندارد هم و فقط با مطالعه و تکرار چند درس را برای یک آزمون خوانده یک ماه پس از آزمون هم هردو همه چیز را فراموش می کنند اما اتکه هوش تحلیلی دارد مثل قرقی دنبال مسائل جدید می گردد تا حل کند اما این یکی بچه درسخوان قصه ما اینقدر بی حال و بی حوصله است که حتی حس و حال خواندن ۱۰ برگ از یک پرونده را ندارد. پس اگر می خواهید وکیل واقعی داشته باشید باید از میان هوشمندان برگزینید نه از میان خوانندگان دروس! در اداره یک جامعه اینها مسائل مهمی است.

  5. هم رشته ای گرامی آقای سعیدی، وقتی به جنابعالی می‌گویم دوره شما (دهه ۵۰) تموم شده خیال می‌کنید من این حرف رو از روی تعصب به شما میزنم اما دوست گرامی طبق قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کلیه لوایح تقدیمی به محاکم باید تایپی باشد! موفق باشی دوست عزیز.

    1. این چه حرفی است که می زنید؟مجبور می کنید پاسخ بدهم.همین الان ما دهها لایحه داده ایم و محاکم پذیرفته اند. جوری حرف می زنید که گویی ما از اورانوس داریم نظر می گذاریم! بعد هم اینکه مگر مساله فقط تقدیم لایحه به مراجع قضایی است؟ مکاتبه ساده ندارند؟ احیانا رسید دریافت وجه به موکل نمی خواهند بدهند؟ متن قرارداد خصوصی خاص نمی خواهند بنویسند؟ اینها هم منع قانونی دارند؟چرا تعصب به خرج می دهید دوست محترم؟! اینها که روشن تر از آفتاب است! این مشکل برای قضات هم هست.گاه صورتجلسه برخی دادگاه ها را که می بینی فکر می کنی یک نفر املا گفته و یک دوم ابتدایی نوشته! اینها ایراد است.باور کنید ایراد است. من که با جامعه دشمنی ندارم.اینها مسائل جامعه است. باید کمک کرد حل بشوند.جبهه گرفتن چه دردی را دوا می کند دوست من؟شما می گویید اینطور نیست خب نیست.

  6. سلام، بنظرتون تکلیف کانون فارس چی میشه؟ چون قبلا اعلام کردن که امسال ۱۰۰ نفر هست ظرفیت کانون فارس،، آیا با این اوصاف که در مصاحبه اومده ممکنه در ظرفیت کانون فارس تغییری داده بشه؟!؟ 🙏

  7. سرور ارجمند جناب آقای دکتر شهبازی نیا! با احترام و ارادت لازم است دو نکته در آزمون های وکالت مورد عنایت قرار گیرد. اول اینکه طرح سئوالات نیز به سازمان سنجش واگذار شود چون این نقطه حفره ای برای عدم سلامت آزمون و موجب دغدغه شرکت کنندگان است و به بیان ساده تر با عدم تحقق این امر اگر چه آزمون به نام سازمان سنجش تمام می شود اما در حقیقت آزمون را سازمان سنجش بطور کامل برگزار نمی کند! و دوم اینکه برای ارتقای سطح وکالت در ایران ضرورت دارد موارد دیگری نظیر زبان و ادب پارسی و همچنین هوش تحلیلی افراد سنجیده شود.واقعا سطح قلم و بیان وکلای محترم بسیار تنزل پیدا کرده است.البته اگر من تصمیم گیر بودم یک آزمون سنجش دست خط تحریری هم تعبیه می کردم و اختبار را به شرط اصلاح دستخط کارآموزان برگزار می نمودم.دست نوشته عزیزان گاه مایه سرافکندگی و دستمایه طنز مشاهده کنندگان است که اصلا به صلاح اسکودا نیست.لطفا این موارد را در پلنوم آبانماه ۱۳۹۸ اسکودا مورد ارزیابی قراردهید.

    1. سطح بیان تنزل پیدا کرده یعنی چی؟
      قرار نیست وکلا جوری صحبت کنن که نیاز به زیر نویس داشته باشه همین که ساده و روان حرف بزنن قابل فهم باشه کافیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا