پایگاه خبری اختبار- پس از اعلام خبر موفقیت پلیس در پیدا کردن یک دختر ۱۱ ساله مفقود شده اهل شهر گرگان توسط فرمانده انتظامی استان گلستان، تصاویر و فیلم هایی از چهره بدون پوشش و واضح این دختربچه منتشر شده است.
موفقیت پلیس در یافتن دختربچه مفقود شده
بر اساس اخبار منتشر شده به نقل از فرمانده انتظامی استان گلستان، خانواده این دختر ۱۱ ساله اهل شهر گرگان، روز ۶ بهمن ۱۴۰۳ به پلیس اعلام کرده بودند که دخترشان مفقود شده است.
نهایتا پلیس موفق شده است این دختر را که بدون اطلاع خانواده از منزل خارج شده بوده است را پیدا کند و ترتیب بازگشت او نزد خانواده اش را بدهد.
سردار دادگر فرمانده انتظامی استان گلستان در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ درباره این دختر به خبرگزاری پلیس گفته است: پس از بررسیهای شبانهروزی، اقدامات اطلاعاتی بیوقفه و گسترده همکاران انتظامی در نهایت این دختر که تحت تأثیر فضای مجازی اغوا و از منزل خارج شده بود، ساعتی پیش در یکی از استان های مرکزی کشور شناسایی و در حال انتقال به گرگان است.
انتشار تصویر واضح و بدون پوشش چهره دختر پیدا شده
در همین تاریخ ویدئویی هم در کانال اطلاع رسانی پلیس استان گلستان در پیامرسان ایتا و همین طور چند خبرگزاری از جمله خبرگزاری ایرنا و تسنیم منتشر شده است که در آن دختربچه پیدا شده در حالی که تصویر چهره اش به وضوح دیده می شود مشغول تشکر و قدردانی از پلیس و اعلام خبر سلامتی خود به خانواده اش است.
همچنین در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ ویدئوی مفصل دیگری از لحظه تحویل دختربچه به خانواده اش در حالی که باز هم چهره او و اعضای خانواده اش به وضوح دیده می شود همراه با ارائه شرح کاملی از جزئیات اغفال او توسط یک پسر نوجوان و سفر آن ها به نقاط دیگر کشور توسط فرمانده انتظامی استان، در کانال اطلاع رسانی پلیس استان گلستان منتشر شده است.
انتشار مشخصات و تصویر نوجوانان بزهدیده یا حتی متهم، جرم است
علاوه بر ممنوعیت کلی انتشار تصویر و مشخصات متهمان توسط مراجع انتظامی طبق ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری، به طور خاص به تصریح ماده ۱۹ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، انتشار جزئیات و همچنین فیلم و عکس نوجوان بزهدیده و یا حتی متهم، جرم مستوجب حبس درجه شش دانسته شده است.
ماده ۱۹ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان:
هر کس هویت یا اطلاعات و اسرار طفل یا نوجوان بزهدیده یا در وضعیت مخاطرهآمیز را افشا و یا جزئیات جرم ارتکابی توسط طفل و نوجوان یا علیه وی را از طریق رسانه های گروهی و یا با توزیع، تکثیر، انتشار و نمایش فیلم یا عکس و مانند آن تشریح کند به گونه ای که موجب تجری دیگران، اشاعه جرم، آموزش شیوه ارتکاب آن یا بروز هرگونه ضرر یا آسیب به طفل یا نوجوان یا خانواده وی شود به مجازات حبس درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم میشود.
تبصره- هرگاه توزیع، انتشار و نمایش فیلم یا عکس و مانند آن به صورت محدود و به منظور استفاده علمی یا در جهت مصالح طفل یا کمک به او باشد و همچنین سایر موارد با تشخیص قاضی از شمول این ماده مستثنی است.
ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری:
انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت متهم در کلیه مراحل تحقیقات مقدماتی توسط رسانهها و مراجع انتظامی و قضایی ممنوع است مگر در مورد اشخاص زیر که تنها به درخواست بازپرس و موافقت دادستان شهرستان، انتشار تصویر و یا سایر مشخصات مربوط به هویت آنان مجاز است:
الف- متهمان به ارتکاب جرایم عمدی موضوع بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون که متواری بوده و دلایل کافی برای توجه اتهام به آنان وجود داشته باشد و از طریق دیگری امکان دستیابی به آنان موجود نباشد، به منظور شناسایی آنان و یا تکمیل ادله، تصویر اصلی و یا تصویر به دست آمده از طریق چهرهنگاری آنان منتشر میشود.
ب- متهمان دستگیر شده که به ارتکاب چند فقره جرم نسبت به اشخاص متعدد و نامعلومی نزد بازپرس اقرار کردهاند و تصویر آنان برای آگاهی بزهدیدگان و طرح شکایت و یا اقامه دعوای خصوصی توسط آنان، منتشر میشود.
قدردانی و انعکاس خدمات نیروی انتظامی در چارچوب قانون
قدردانی و انعکاس خدمات ارزشمند و بی نظیر پلیس در عرصه های مختلف بسیار ضروری و مفید است، با این حال انجام این امر پسندیده باید در چارچوب قانون و رعایت دقیق حقوق شهروندی انجام شود.
انعکاس خبر موفقیت پلیس در پیدا کردن دختر بچه گرگانی و رفع نگرانی خانواده او و سایر شهروندان، به قیمت وارد کردن لطمه حیثیتی شدید و غیرقابل جبران به این دختر و خانواده اش، قابل توجیه به نظر نمی رسد.