امینی: ترویج فرهنگ بیاعتمادی و خشونت علیه وکلا دردآور است
واکنش رئیس کانون وکلای مرکز به قتل دو وکیل دادگستری:
کارگروههایی از قوه قضاییه و کانون وکلا برای رفع فرهنگ خشونت و بیاعتمادی به وکلا تشکیل شوند
پایگاه خبری اختبار- در پی انتشار خبر قتل دو وکیل دادگستری در مدتی کمتر از یک هفته،رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در یادداشتی با انتقاد از ترویج فرهنگ بیاعتمادی و خشونت علیه وکلا در رسانهها و تریبونهای رسمی تاکید کرد که قتلهای زنجیرهای وکلا از اثرگذاری این فرهنگ علیه نهاد وکالت و وکلای دادگستری نشان دارد و میتواند یکی از علل اصلی آن باشد.
به گزارش اختبار به نقل از ایسنا، متن یادداشت عیسی امینی به شرح زیر است:
تقدس حرفهی قضا و وکالت در دفاع از حق و عدالت و احقاق آن است و طبعاً گام نهادن در این عرصه هزینههای سنگین دارد. قضات و وکلای بسیاری در این عرصه به قتل رسیدند و با وجود آگاهی از عواقب آن، دست از احقاق حق یا دفاع برنداشتند، ولی امروز دردآور این است که فرهنگ بیاعتمادی، تردیدزایی و خشونت علیه وکلای شریف در رسانهها و یا از تریبونهای رسمی ترویج میشود.
از سویی، مشکلات اقتصادی جامعهی وکالت، بهویژه وکلای جوان، که بخش اصلی جامعهی وکالت را تشکیل میدهند، به حدی است که بیش از بیست درصد وکلای مرکز قادر به تمدید پروانه نشدند و دولت باید چارهای برای وکلای بیکار بیندیشد، شعار تبدیل فارغالتحصیلان بینهایت رشتهی حقوق به وکیل به گوش میرسد؛ شعاری که قطعاً و حتی به باور واقعی طراحان آن قابل تحقق نیست و صرفاً کار تبلیغاتی-سیاسی و یا ابزاری است، ولی موجب ایجاد فضای مسموم علیه این نهاد میشود. طرح اتهاماتی نادرست همچون انحصارطلبی و طمعورزی خود حرکتی برای تشویش اذهان عمومی و تهییج خانوادههای دانشآموختگانی است که از بیکاری فرزندان خود رنج میبرند و راه را به خطا میروند. راهی که در برخی از برنامههای رسانه ملی علیه نهاد وکالت مشهود است.
از سوی دیگر، از تریبون رسمی کشور بهویژه برخی از مدیران محترم و رسانهی ملی مطالبی مطرح میشود که بیمهری و بلکه ناروایی نسبت به جامعهی وکالت است. از رسانهی ملی بعضاً بدترین نسبتها به جامعهی وکالت منتسب میشود و این نهاد نادانسته در حال نهادینه کردن تفکر وکیلستیزی و وکیلگریزی است. در زمانی که کشور ما هجمهی ناجوانمردانهی استعمارگران را تاب میآورد و وحدت ملی سنگر اصلی دفاع در برابر توطئهها و بدخواهی ها است بدنام ساختن نهاد مدنی کشور و سرمایههای ما به آسانی در حال نهادینه شدن است. کهن ترین نهادی که مملو از قشر جوان، خانوادههای محترم ایثارگران، علمای حقوق، قضات و نمایندگان و مدیران سابق و سایر وکلای شریف هم است. امروز قتلهای زنجیرهای وکلا از همکار بانو اهل گیلان تا وکیل مقتول آذری و ضرب و جرح و قتلهای پیشین از اثرگذاری فرهنگ ترویج خشونت علیه نهاد وکالت و وکلای دادگستری نشان دارد و میتواند یکی از علل اصلی آن باشد.
توقع امروز نهاد وکالت از قوهی محترم قضاییه صرفاً کشف جرم، تعقیب و مجازات متهمان این قتلها نیست، بلکه پیشگیری از این گونه قتلها و از بین بردن فرهنگ سازی ترویج خشونت و بیاعتمادسازی جامعه نسبت به همکاران شریف وکیل است. تریبونها و رسانههای ملی باید برای وحدت ملی و هماهنگی نهادها باشد نه حذف ظرفیتها. وکلا مشکلات قضایی کشور نیستند و نباید برخی از ضعفهای احتمالی را به وکلا نسبت داد. اگر کارگروههایی از قوهی قضاییه و کانون وکلای دادگستری تشکیل نشود و نحوهی پیشگیری از این مشکلات مشخص و رفع نشود، بازندهی آن عدالت و جامعهی حقوقی است نه صرف جامعهی وکلا. فراموش نکنیم وکلا همراه و یاور قاضی در اجرای عدالت هستند. در نظامهای قضایی معاصر، هماهنگی و حفظ اعتبار نهاد وکالت از ویژگیهای دادگستری مدرن و مقتدر است.
کاربر عزیز که بانام اگاهی امدید عرض کنم خدمت شما شاید این یه موردش باشه ولی شرایط در شهرستانها اصلا شرایط خوبی نیست خودم امسال قرار امتحان وکالت بدم چندتا از دوسمام چهار پنج ساله پروانه پایه یک گرفتن ولی هنوز یه خونه اپارتمانی کوچیک ندارن مسول اصلی کمپین وکالت ادعا میکن برای هر وکیل در روز سه تا پرونده میفته اگه اینجوری باشه باید الان هرکدومش چند خونه توی اروپا داشتن مطمین باشید این افراد دلشون برای من وشما فارغ التحصیل نسوخته این قتل های اخیر هم قطعا سریال ها وبرنامه های که وکلا راتخریب میکن تاثیر گذار بوده.
بازار وکالت اشباه نشده و اگر هم درآمد وکلا همانند قبل نیست یه علت شرایط خاص و ویژه اقتصادی کشور می باشد که روی درآمد تمام مشاغل تاثیر منفی گذاشته ولی این به این معنا نیست که دیگر نباید پروانه صادر نشود یا مثلا دیگر در فلان شغل تا اطلاع ثانوی کسی استخدام نشود.
واقعا باعث تاسف است به نوبه خودم این فاجعه درد آور را به جامعه حقوقی و خانواده این عزیزان تسلیت عرض میکنم
کانونها باید با رسانه ملی تامل کنند تا وکلا را به عنوان اشخاصی که بویی از انسانیت نبرده اند به آحاد مرد القا نکنند و وجهه انسانی از دست رفته وکلا را احیا کنند تا پس از این شاهد چنین جنایات دردناکی نباشیم
اون بیست درصد که پرانشون رو تمدید نمیکنن خودشون نمیخان تمدید کنن،،،نه اینکه توانایی تمدید رو نداشته باشن،وکلایی هستند که فقط به خاطر پرستیژ وکالت پروانه گرفتند و حتی یک روز هم کار وکالت نکردند مثلا دختر خانمی پروانه وکالت میگیره تا به خاطر این شوهر تحصیلکرده مناسبی برایش بیاید یا فرد پولداری پروانه وکالت میگیرد و نیازی به کسب درامد از راه وکالت ندارد.
نکنه شما با همشون در سراسر کشور مصاحبه کردید که این حرفو میزنید !!!. وکالت متاسفانه کم کم داره هم شان لیسانس حقوق میشه و دیگه شان سابقش رو نداره که شما مثلا بخوای بگی کسی صرفا به این دلیل پروانه گرفته. ضمنا نباید به کسانی که زحمت کشیدن پروانه وکالت گرفتن و حالا به دلیل اشباع وکالت قادر به تمدید نیستن توهین بشه.
متاسفانه صدا و سیمای ملی بسیار عامدانه داره فرهنگ ضد وکیل رو ترویج میده. در همه فیلم ها و سریال ها همیشه مشکل دارترین آدم ها از نطر شخصیتی، وکیل هستند!! نتیجش هم میشه همین فرهنگ ایجاد شده در جامعه! کسی منکر این نیست در صنف وکالت خطا وجود داره، ولی مگه در سایر صنوف اینطور نیست؟! یعنی ما پزشک، مهندس، استاد دانشگاه خطاکار نداریم؟! پس چرا موضوع اونجا انقدر برجسته نمیشه؟ به امید رعایت شان واقعی وکیلی که اگر حضور نداشته باشه، دادرسی عادلانه قطعا زیر سواله.