نویسنده: سیاوش هوشیارحسینی
کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز
sh641357@yahoo.com
اندر باب حکایت مکرر تعلیق و انتظار
بلاتکلیفی و انتظار شاید برای ما تجربه ی تازه ای نباشد، از صف نانوایی تا رفت و آمد شهری و انجام کارهای معمولی اداری و … تقریبا به طور روزانه و معمول ما را در معرض تجربه های مشابهی قرار می دهد که شاید بخش عمده ای از آن هم طبیعی و کاملا عادی تلقی می شود و هیچ کس احساس نا مطلوبی نسبت به آن ها پیدا نمی کند.
شاید بشود گفت که شاطر یک نانوایی یا کارمند اتوبوسرانی یا کارمند یک اداره انگیزه یا تخصص یا دانش ارائه ی راه حل ها برای ایجاد دسترسی سریع مخاطبانش به اطلاعات و خدمات مورد نیازشان را ندارد، این راه حل ها هرچند بعضی آنقدر ساده و پیش پا افتاده هستند که حتی چنین عذری در همین موارد تمثیلی هم پذیرفته نیست، ولی مشاهده ی چنین کاستی هایی در روند اموری که مخاطبان و متولیان آن فرهیختگان و متخصصان درجه اول هستند بسیار بسیار تاسف آور تر می شود.
حکایت تکراری چندین و چند باره ی سردرگمی و انتظار کشنده ی داوطلبان برای اعلام نتایج که در سایه ی عدم اطلاع رسانی و پاسخگویی متولیان امر تبدیل به شکنجه ای جانکاه می شود.
آیا شایسته است یک دانشجو که باید همه ی فکر و ذهنش متمرکز بر مطالعه و تحقیق باشد این طور درگیر اضطراب و آشفتگی باشد؟ کاری که به راحتی با استفاده از ابزارهای اطلاعاتی موجود ممکن است چرا باید هر سال و هر مرحله تبدیل به معضلی بغرنج شود؟ همان طور که جناب مندنی پور محبت کردند و در مصاحبه شان روز سوم دی را به عنوان زمان اعلام نتایج آزمون وکالت اعلام کردند می توانند اگر واقعا اشکال یا تاخیری هم به وجود آمده است به موقع و کامل اعلام کنند.
عدم اطلاع رسانی به موقع و شفاف علاوه بر تحمیل سرگردانی و آشفتگی به داوطلبان همچنین زمینه را برای شکل گیری شایعات و ایجاد فضای مناسب برای فعالیت جریانات مشکوک و منحرف در جهت سو استفاده و تخریب فراهم می کند.
نگاهی کوتاه به آمار بازدیدکنندگان سایت اسکودا که به ده برابر روزهای عادی رسیده است می تواند شمه ای از این موج حیرانی داوطلبان را نشان بدهد، هم داوطلبان و دانشجویان حقوق ایران و هم متولیان و مسوولان امر شایسته ی رفتاری مسوولانه تر هستند.