بررسی تحلیلی سوالات درس حقوق مدنی آزمون وکالت ۹۶ (بخش سوم – پایانی)
بررسی تحلیلی پرسشهای درس حقوق مدنی آزمون وکالت ۹۶ (بخش سوم – پایانی)
نویسنده: سیاوش هوشیار
پایگاه خبری اختبار- در بخش اول و دوم این مطلب به بررسی و تحلیل سوالات ۱ تا ۱۵ درس حقوق مدنی آزمون وکالت ۹۶ پرداختیم و در این بخش به بررسی سوالات ۱۶ تا ۲۰ این درس خواهیم پرداخت.
اخبار اعلام نتایج آزمون وکالت ۹۶
طراحان سوالات آزمون وکالت ۹۶ در سوالات ۱۸ و ۱۹ باز هم مانند سوالات ۱۱ و ۱۲ سراغ قوانین خاص رفته و در سوال ۲۰ حتی از این هم فراتر رفته و سوالی از قانون آیین دادرسی کیفری طرح کرده اند!
در یک ارزیابی کلی مجموعه سوالات درس حقوق مدنی آزمون وکالت ۹۶ را می توان سخت ارزیابی کرد ولی دست کم به جز سوال ۲ که دارای ابهام زیادی است، در مورد بقیه سوالات با تعدد گزینه های صحیح و یا ابهام در طرح سوال مواجه نیستیم، سوالات فنی و دقیق طرح شده اند ولی شاید برای پاسخ دادن در یک آزمون با ۱۰۰ سوال دیگر و در زمان محدود و شرایط پر استرس سالن آزمون مناسب نباشند و بهتر بود طراحان سوال آزمون وکالت ۹۶ پراکندگی مناسب تری از جهت سختی و آسانی سوالات در نظر می گرفتند، هر چند که در نهایت با توجه به رقابتی بودن آزمون وکالت سخت بودن سوالات عملا تاثیری در قبولی داوطلبان نخواهد داشت و کسانی که بالاترین نمره را کسب کنند بدون لحاظ حد نصاب پذیرفته خواهند شد.
دفترچه سوالات آزمون وکالت ۹۶ را می توانید از اینجا دریافت کنید
بخش اول این مطلب را از اینجا بخوانید
بخش دوم این مطلب را از اینجا بخوانید
در ادامه بخش سوم این مطلب را میخوانید :
سوال شانزدهم- شاید جایگاه این سوال در درس آیین دادرسی مدنی دقیق تر بود، چون موضوع سوال به بحث ادله اثبات دعوا نزدیک تر است، در سه گزینه طراح سوال به اماره های تصرف و فراش اشاره نموده است که در مواد مختلف قانون مدنی آمده اند، ولی در یک گزینه که به غیرمنقول بودن اموال اختصاص داده شده به زراعت اشاره شده است، که در گزینه اخیر در حقیقت قانون گذار یک قاعده و حکم خاص وضع نموده است و به همین جهت ما به این قبیل اموال "غیر منقول حکمی" می گوییم.
سوال هفدهم- هرچند ممکن است بدوا سوال ساده به نظر برسد ولی پیچیدگی خاص خود را دارد، مادۀ ۶۸۶ قانون مدنی در مورد اهلیت ضامن صراحت دارد ولی قانون در مورد لزوم اهلیت مضمون له ساکت است، به نظر دکتر کاتوزیان در ضمانت از نوع نقل ذمه چون طلب مضمون عنه از بین می رود و به ضامن منتقل می شود عملا در اموال مضمون له تصرف می شود و به این منظور باید رشید باشد، ولی اگر ضمانت از نوع تضامنی باشد، اضافه شدن تعهد ضامن برای تادیه دین مضمون عنه عملا یک نوع تملک رایگان و بی ضرر است که برای انجام ان طبق مواد ۱۲۱۲ و ۱۲۱۴ قانون مدنی قبول سفیه هم به تنهایی کافی خواهد بود.
سوال هجدهم- در این سوال هم طراحان سراغ یکی از قوانین خاص رفته اند، طبق مادۀ ۲۶ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹ در فرض سوال و با وجود انکه راننده مقصر و مسوول نیست باز هم حسب مورد بیمه گر یا صندوق تامین خسارات بدنی باید دیه عابر پیاده را بپردازند: «در راههایی که برای عبور عابران پیاده علائم، تجهیزات و مسیرهای ویژه اختصاص داده شده است عابران مکلفند هنگام عبور از عرض یا طول سوارهرو با توجه به علائم راهنمائی و رانندگی منصوبه در محل از نقاط خطکشیشده، گذرگاههای غیرهمسطح و مسیرهای ویژه استفاده نمایند هرگاه عابران به تکلیف مذکور عمل ننمایند، درصورت تصادف با وسیله نقلیه، راننده مشروط به این که کلیه مقررات را رعایت نموده باشد و قادر به کنترل وسیله نقلیه و جلوگیری از تصادف یا ایجاد خسارت مادی و بدنی نباشد مسؤولیتی نخواهد داشت. عدم مسؤولیت راننده مانع استفاده مصدوم یا وراث متوفی از مزایای بیمه نخواهد شد و شرکت بیمه با ارائه قرار منع تعقیب یا حکم برائت راننده ملزم به اجراء تعهدات موضوع بیمه نامه به مصدوم یا ورّاث متوفی خواهد بود. چنانچه وسیله نقلیه بیمه نباشد، دیه عابر از صندوق موضوع قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب ۱۳۴۷/۱۰/۲۳ پرداخت میشود. …»در حقیقت حکم مادۀ مذکور خلاف قاعده است و جبران بیمه گر ناشی از مسوولیت بیمه گذار نیست و در حقیقت در این مورد بیمه ا زنوع بیمه مسوولیت نیست بلکه از نوع بیمه حوادث است.
سوال نوزدهم- بحث اجاره اماکن تجاری یک از مباحث پیچیده حقوق مدنی ایران است، با توجه به فرض سوال که اجاره در سال ۱۳۶۴ واقع شده است موضوع تابع قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ است، اگر موضوع سوال ملک غیرتجاری و یا قرارداد اجاره مربوط به پس از سال ۱۳۷۶ بود مشمول مقررات عام حقوق مدنی می شد و طبق مادۀ ۴۹۷ قانون مدنی با فوت مستاجری که شرط مباشرت او شده بود قرارداد اجاره منفسخ می شد، ولی در فرض سوال با توجه به اینکه مکان تجاری و قرارداد مشمول قانون مصوب ۱۳۵۶ است، نمی توان به قواعد عام رجوع کرد. طبق قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ ، هرچند اختلاف نظر و بحث هایی در این زمینه وجود دارد، اصولا قرارداد اجاره حتی با انقضای مدت هم به پایان نمی رسد، در دفاع از این ادعا می توان به احصاء مواردی که موجر می تواند درخواست تخلیه مکان را بکند در مادل ۱۴ این قانون اشاره کرد که در میان این موارد اشاره ای به پایان مدت اجاره نشده است و از سوی دیگر در جاهای مختلف قانون تکالیفی از حیث تعدیل اجاره بها یا تنظیم اجاره نامه پس از پایان مدت اجاره تعیین شده است و در صورت فوت موجر صرفا در بند ۴ مادۀ ۱۲ این قانون به ورثه مستاجر اجازه داده شده است که مجتمعا درخواست فسخ اجاره را بنمایند. بنا بر این در مورد این سوال می توان گفت که با فوت مستاجر، اجاره نسبت به ورثه او استمرار می یابد و یازی هم به موافقت موجر نخواهد بود. اصولا قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ حاوی قواعدی پیچیده و خلاف قواعد عام حقوق مدنی است و طرح سوال از این قانون مخصوصا در موضوعی که حکم خاص آن در قانون مدنی نیز وجود دارد و میتواند موجب اشتباه زیاد داوطلبان شود جالب به نظر نمی رسد.
سوال بیستم- این سوال هرچند اصولا مربوط به مسوولیت مدنی است ولی از آنجا که به طور مشخص در مباحث درس آیین دادرسی کیفری به آن پرداخته شده است، آمدن آن در میان سوالات درس حقوق مدنی را باید کج سلیقگی طراحان سوال آزمون وکالت ۹۶ تلقی کرد، اصل یکصد و هفتاد و یک قانون اساسی قاعده کلی در مورد تقصیر قاضی را بیان داشته است: « هر گاه در اثر تفسیر یا اشتباه قاضی در موضوع یا در حکم یا در تطبیق حکم بر مورد خاص، ضرر مادی یا معنوی متوجه کسی گردد، در صورت تقصیر، مقصر طبق موازین اسلامی ضامن است و در غیر این صورت خسارت به وسیله دولت جبران می شود، و در هر حال از متهم اعاده حیثیت می گردد.» حکم این اصل از قانون اساسی طبق قواعد عام مسوولیت مدنی بیان شده است، ولی از سوی دیگر و برای تامین بهتر حقوق افرادی که بیگناه بازداشت و قربانی تقصیر یا نقص دستگاه قضایی می شوند و برای تسهیل دسترسی ایشان به جبران خسارات وارده قانونگذار طی مواد ۲۵۹ و ۲۶۰ قانون آیین دادرسی کیفری و آیین نامه اجرائی مربوطه جبران خسارات ناشی از بازداشت را بر عهده دولت و از طریق صندوق مخصوصی که در وزارت دادگستری ایجاد می شود قرار داده است، در قسمت آخر مادۀ ۲۵۹ مذکور مقرر شده است که « … در صورتیکه بازداشت براثر اعلام مغرضانه جرم، شهادت کذب و یا تقصیر مقامات قضایی باشد، دولت پس از جبران خسارت میتواند به مسؤول اصلی مراجعه کند» بنا بر این باید گفت در صورتی که بازداشت ناشی از تقصیر قاضی باشد دولت پس از پرداخت خسارت می تواند به قاضی مقصر نیز رجوع کند.
بخش اول این مطلب را از اینجا بخوانید
بخش دوم این مطلب را از اینجا بخوانید
دوستانی که با این وضع سوالات درصد بالای ۵۷ دارن احتمال قبولیشون بالای ۹۰ درصده و خوشابحالشون که دروازه های وکالت به روشون باز خواهد شد.
در ضمن رفقا ، جناب کشاورز اعلام کردن راجع به مشکلات و کیفیت سوالات تا بحال هیچ گزارشی در اسکودا مطرح نشده. تا به خود اسکودا مشکلات سوال ها عنوان نشه ، اسکودا هیچ اقدامی برای بررسی یا حذف سوالات نمی کنه و جوابگو نیست. اینقدر باید اعتراض بشه و مسئله رو براشون پررنگ جلوه بدین تا اعتنا کنن وگرنه مطمئن باشید سخت بودن سوالات و دو پهلو بودن رو انکار می کنند .
حق ماست که نسبت سوالات و کیفیتش اعتراض کنیم. چرا باید عده ای در سنوات قبل با سوالاتی مثل ” ابتدای خیار شرط معلوم نیست تکلیف چیست !” به راحتی وارد حرفه ی وکالت بشوند و ما میان انبوه سوالات اختلافی و مبهم سال به سال پیر و منتظر بمانیم
با احترام
دقیقا فقط هممون بلدیم بهم اعتراض کنیم انگار ماها قراره سوالاتو اصلاح کنیم،،،،،درضمن
درجواب ان دسته عزیزانی ،،،که ،،،،میگن امسال هم مثل سالهای قبل نهایت دودرس مشکل بوده،،،،این بسیار اشتباه هست،،،،
الان میگم چرا!!! ،،اولا امسال نه تنها مدنی مشکل دار بود و گمراه کننده ودوپهلو
بلکه دادرسی مدنی شما سالی و پیدا نکنی که اینقدر طولانی باشه جوابها و سخت
شما نگاهی به مدنی پارسال بندازید!!!
امسال اصلا از عده و طلاق و اوووو انگار نه انگار که سوالی طرح کنن!!!!
دوما،،،، نکته مهم اینجاست امسال جزا بخش تعزیرات چند سوال و اختلافی دادن وربطی به سواد موسسات نداره وقتی سوال اختلافیه که حتی در اینترنت سرچ میکنم میاد راجع به این مطلب نظرات متفاوته ،،،خب موسسات هم اساتیدشون متفاوت هم پاسخ میدن
این
اسکوداست
که قول داد امسال نکنه اینکارو
اما فقط در حد قول وبازی با واژه باقی موند،،،،،
پس امسال سخت تربودچون فقط در دودرس نبودواین
انصاف نبود دادرسی مدنی اینقدر پیچیده وزمانبر باشه،،،،،
حتی ماها حاضرنیستیم یک فکر اساسی برداریم لااقل برای کلید!!!!
یعنی اقای کشاورز ماهارو در حد یک ادم کوچولو اگه ادم حساب کنن از واژه ی دراسرع وقت استفاده نمیکردن!!! مگه کلید دادن شاخ گاوه که باید شکسته بشه،،،،،که هرسال همین اش هست و همین کاسه،،،،شما هیج میدونین همین استرس هایی که داریم که بابا چند درصد بلاخره زدیم چقدر غیرمستقیم وبعضا مستقیم بلای جونمون در اینده میشه!!!! وقتی قول بهتون میدم از طریق روزنامه ها ورسانه کلید ندادن و مطرح کنیم اونوقت نمیگن در اسرع وقت!!!! شماها هیج فهمیدین امسال چه کردن با ما[!!!! با اینکه پارسال اونهمه اعتراض شد مجدد چند سوال اختلافی در جزا مطرح شده؟؟؟ این یعنی اسکودا مطلقا حواسش به ما جوانها نیست پس ماهم حق داریم حداقل با پول ۷۵۰۰۰ ثبت نام حداقل انتظاری که داشته باشیم اینکه کلید زود بدستمون برسه که همه سرمون از کارمون در بیادو با اسودگی روزهامونو طی کنیم!!!! حالا بسم الله ،،،،،خوددانیم هممون،،،،،
من سوألی برام پیش اومده که آیا آقای کشاورز با۵۰سال سابقه کار میتونن سوالات مدنی و آیین دادرسی مدنی رو ظرف ۲۰ دقیقه(۱۰ دقیقه برای هر درس) جواب بدن؟میگم ۲۰ دقیقه چون با ۵۰ سال سابقه از منی که شروع کردم خیلی جلو ترن.آدم باید کلاه خودشو قاضی کنه واقعا.اتاق فکری باید برای آزمون وجود داشته باشه که حداقل سوالاتی که تفسیر متفاوت از اساتید حقوق وجود داره ندن..خواسته زیادی نیست…
اتاق فکر تشکیل نشه بهتره ،،،،،،چون ظاهرا هرسال تشکیل میشه و بازهم همین مشکلات هست،،،،،،،
بزرگواران…
اونایی که درصدگیری میکنین تو سایت نذارین
اگه خودتون اطمینان دارین همیناس پس منتظر پاسخنامه سازمان سنجش باشین
ما فعلا درگیر غیراستاندارد بودن آزمونیم شما دارین میگین با این درصدا و میانگین قبولیم یا نه !!!
با این آزمون زمان بر و پاسخ های دوپهلو مگه میشه درصدگیری کرد؟!
لطفا رعایت کنین و بحثای مهم رو درج کنین
خب شما دارین میگین اگر خودتون اطمینان دارین ،،،،،،،خب مگه بچه ها از کجا اطمینان دارن؟؟؟؟؟؟؟ نکته بعدی
چرا باهم مهربون نیستیم چرا از درصدهای دوستانمون باید ناراحت بشیم
چرا من نوعی که درصدهام حالا تاحدودی خوب شده که واقعا زیاد خوندم با یک بچه
دوستی بیاد بگه که شما چه شکلی اون درصدهارو کسب کردین!!!!
چرا اگر درصد بالا گذاشته میشه به جای مهربونی کردن و امید به طرف دادن زیر کامنتش با حالت بسیار زشت مینویسیم((( تو که خودت میدانی چرا میپرسی!!!! ))) وغیره
ایا درسته که اینطوری جواب همدیگرو بدیم!!!! همه نگرانن همه استرس دارن ،،،،
شمارو دوست خودشون میدونن برای خارج شدن از استرس میپرسن!!!!
اونوقت ناراحتی داره؟؟؟؟ شما فکر میکنی اطمینان دارن ومیپرسن؟؟؟ نکنید از این فکرها که خوبیت نداره،،،،بیاید باهم مهربون باشید،،،، به درصدهای همدیگر به دید منفی نگاه نکنید!!!!!
با سلام و خسته نباشید
دوستان با توجه به این پاسخنامه های متفاوت موسسه ها میانگینم بین ۵۷ تا ۶۱ میشه ، با سهمیه ایثارگران واسه خود شهر تهران شانسی دارم؟
سلام، من تو قانون شورا خوندم که شورا برای جرایم درجه هشت می تونه جزای نقدی بده و همچنین طبق آ.د.ک دادگاه کیفری دو هم می تونه جزای نقدی بده. ولی موسسات نوشتن فقط دادگاه کیفری دو می تونه جزای نقدی بده نه شورا. من استدلال شون رو متوجه نشدم کسی در اینخصوص اطلاعات داشته باشه ممنون میشم جواب بده
این سوال مربوط به رای وحدت رویه یی میشه که عنوان داشته رسیدگی به جزای نقدی نسبی در صلاحیت دادگاه کیفری۲ میباشد.
لذا چون عبارت “نسبی” رو در سوال گفته معلوم میشه که دقیقا از رای وحدت رویه طرح سوال شده.
درمورد شورا هم جرایم تعزیری درجه ۸ با مجازات صرفا نقدی در شورا رسیدگی میشه.
دوست عزیز جزای نقدی نسبی طبق وحدت رویه درجه ۷محسوب میشه و تنها تو صلاحیت داداگاه کیفری ۲هستش.
شورا تعزیر درجه هشت ومیتونه جزای نقدی بده،،،،نه ۷
در رای وحدت رویه جدید،،،،امده جزای نقدی نسبی درجه ۷ محسوبه ودر صلاحیت کیفری ۲ هست)))) لطفا سوالهای واضح مثل روز و به چالش نکشید که اگه اقای کشاورز بیان بخونن میگن این بچه هاکه اینگونه سوالات واضح و اشتباه میدونن بقیه اعتراضاتشونم همین شکلی هست!!!
توگوگل سرچ کنید ج نقدی نسبی وحدت رویه مربوطه میاد،من هم غلط زدم.
با سلام و صبح بخیر خدمت همه دوستان مخصوصا جناب اقای هوشیار…..من مطلبی نوشتم مبنی بر اینکه پس سال دیگه منتظر موسسه هوشیار باشیم….همین جا از شما برادر بزرگوار پوزش خواسته و امیدوارم به دل نگرفته باشید.دوست عزیز اقای هوشیار فشار روانی و انتظار برای نتیجه ازمون واقعا فلج کنندس.
سلام دوستان بنظرتون با این درصدا امیدی هست
مدنی۳۶ ادم۸۸تجارت۹۳اصول۳۱جزا۲۰آدک۸۰
و بنظرتون سوال ۳راجع به کود شیمیایی الزام به تسلیم یا ارش گرفتن ؟
باید نام کانون وتعداد ظرفیت خودتونو بدونید ،،،بعد معدل خودتونو بگیرید وبا اشخاصی که در کانون شما پارسال این معدل و داشتن قیاس کنید درسته تراز مهمه اما تاحدودی از معدل به یک حقایقی ادم میرسه،،،،،،،
سلام دوستان بنظرتون با این درصدا امیدی هست
مدنی۳۶ ادم۸۸تجارت۹۳اصول۳۱جزا۲۰آدک۸۰
سلام سوالات سخت بود ولی ظاهر فریبنده ای داشتند
واقعا باید منابع رو هم تغییر بدن اصول فقه به درد کی میخوره،!!!!من امسال مدتی رو۶۵ درصد زدم ولی حتی سوال از اصول فقه نتونستم بزنم تا کی یه داوطلب کانونی باید مغزشو از این خزعبلات اصول فقه پر کنه!!!به نظرم اسکودا باید تمام درس هاشو تحلیلی بده و طوری طرح کنه که باهوش ترین ماها برن بالا نه زیاد خوان ترین ما!!!
بچه ها شما بیخود انقدر شاکی هستید سطح سوالات امسال بطوری بود که شما علاوه بر نسلط نسبت قانون باید از هوش تحلیلی استنباطی برخوردار میبودید و اینکه من خوشحالم که کانون نیازش در پذیرش کاراموز تغییر داده ببینید کاراموزهای سال های پیش اکثرا به لحاظ اینکه فقط خوب قانون حفظ بودن رفتن بالا!!!اخیلیاشون حتی تو زندگی خودشون نمیتونن تحلیل کننده خوبی باشن چه برسه پرونده های مردم بدبخت رو،بذارید غیر از تسلط رو قانون چیزای دیگه را هم ملاک بذارن واقعا به نفع همه هست به نظرم عادلانه تر من پذیرش یه ازمون تو کانادا شرکت داشتم اونا ملاکشون علاوه بر سطح علمی هوش هیجانی هوش استنباطی و خیلی مولفه های دیگه هست به نظرم این خودش یه پیشرفت بزرگ تو اسکودا
باشه ما الان فهمیدیم شما باهوشید،،،،،،
حتما شما هم آخر هوش هیجانی و استنباطی هستین😉😉😉
الان چون شما امسال ازمون دادین فقط امسال تحلیلی بود؟؟؟؟ خیلی از درسهای امسال هم راحت بود چندتا درس سخت بود مثل چندسال اخیر..شما اول جزا و اصول پ۹۵ یا مدنی ۹۴ رو ببینین بعد اینطور اطهارنظر کنین
بنظر من باید سوال ۲ که خودتون هم اشاره کردید موجب ابهام و سردرگمی شده و همچنین سوال ۱۹که دو پاسخ متفاوت یکی براساس قانون اساسی و دیگری براساس آیین دادرسی کیفری!!!!! (در درس حقوق مدنی) دارد را کانون حذف کند اخه چه معنایی دارد که ما داوطلبان که انقدر زحمت کشیده ایم بتوانیم به منظور مبهم طراحان در این دو سوال پی ببریم بخصوص سوال ۱۹ که اصلا از درس آدک طرح شده و گزینه دیگرش که با قانون اساسی منطبق است امر را بسیار مشتبه ساخته. این حق الناس است بخدا، در ضمن شما فقط درس مدنی را بیان کردید این در حالی است که در سایر دروس هم حداقل ۱ سوال مبهم و دو پهلو و دو جوابه وجود دارند
اقای هوشیار درمورد سوال ۱۹ ، یه سوالی داشتم..درسته که قانون ۵۶ درمورد شرط مباشرت چیزی نگفته و سکوت کرده ولی دراینجور موارد قانون مادر یعنی قانون مدنی حاکمه پس درابنجا فوت موجب بطلانه بموجب ماده ۴۹۷ قانون مدنی، غیر ازینه؟؟
موافقم
هیچکس ب قید مباشرط توجه نمییکنه
البته بنده اعتقاد ب انفساخ دارم
بعض از سوال ها بسیار پرتکرار بوده و در آزمون های متعدد در ادوار گذشته تکرار شده، و چندی از سوال ها جدید ا ما مهم و کاریردی هستند
سلام
سطح سوالات مناسب و حتی آسان بوده، چرا که در عمل بسیار سختر و پیچیده تر با مشکلات جامعه و موکلین روبرو میشویم که واقعا نیاز به احاطه به تمامی مباحث دارد . نسبت به ادوار گذشته هم سطح متوسطی را ارایه داده اند. قوانین جدید که مورد سوال واقع شده اند قوانین مهم و مبتلا به هیتند
اسان!!!!!!!!!!!!!!!!! حرفی ندارم
سطح سوالات مناسب و حتی آسان بوده؟!!!
بعید می دونم شما جزو شرکت کنندگان این دوره بوده باشید!
لطیفه بود :D
جالبه موسسه ها شروع کردن به التماس ملت که دوباره بیاین به ما پول بدین و بیاین کلاس ما قبولی شما رو واسه وکالت ۹۷ تضمین میکنیم اما سوالات وکالت امسال رو هر موسسه ۸ الی ۹ سوْال اختلافی جواب دادن!!!