پایگاه خبری اختبار- کانون های وکلای دادگستری هر سال از طریق برگزاری آزمون وکالت تعدادی از فارغ التحصیلان رشته حقوق را به عنوان کارآموز وکالت جذب و نهایتا به آن ها پروانه وکالت پایه یک دادگستری می دهند.آزمون وکالت به عنوان مسیری برای ورود به حرفه وکالت مورد توجه جدی فارغ التحصیلان رشته حقوق است، داوطلبانی که در رقابت علمی آزمون وکالت بالاترین نمرات را کسب می کنند به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته می شوند.
جهت تهیه و خرید آنلاین منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰ کلیک کنیدچالش های آزمون وکالت ۱۳۹۹
برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ از ابتدا با چالش های بی سابقه ای مواجه شد با این حال کانون های وکلا و اسکودا علی رغم همه این چالش ها و تحت فشار زیادی که برای لغو آزمون وکالت ۱۳۹۹ و یا ادغام آن با آزمون وکالت ۱۴۰۰ وجود داشت، بر برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ اصرار کردند و نهایتا این آزمون روز جمعه ۲۵ تیر ۱۴۰۰ برگزار شد.
سه بار تعویق و کارشکنی در مسیر برگزاری
سه بار تعویق برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ در حالی که در شرایط مشابه آزمون هایی با داوطلبان بیشتر برگزار شده بود و یا تعیین تاریخ هایی برای برگزاری آزمون که از قبل بروز مشکل در آن ایام قابل پیش بینی بود، تردیدهایی در مورد وجود کارشکنی در مسیر برگزاری آزمون را ایجاد کرده بود.
نهایتا پس از ۸ ماه تعلیق و فشار روحی و روانی به داوطلبان ناشی از کارشکنی ها در مسیر برگزاری آزمون، با اصرار و پیگیری کانون های وکلای دادگستری آزمون وکالت ۱۳۹۹ در ۱۱۰ نقطه کشور توسط سازمان سنجش برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
- بیانیه اسکودا درخصوص تعویق مجدد آزمون وکالت ۱۳۹۹
- تحلیلی بر تعویق آزمون وکالت
- آزمون وکالت ۹۹؛ تعویق یا برگزاری؟
تعویقی ها به دنبال ابطال آزمون !
درست پس از برگزاری آزمون، عمدتا همان افرادی که در ماه های گذشته در شبکه های اجتماعی برای لغو برگزاری آزمون وکالت تلاش می کردند، شروع به فعالیت سازمان یافته جدیدی به منظور ابطال آزمون وکالت ۱۳۹۹ کرده اند.
آزمون وکالت حق داوطلبان
آزمون وکالت حق داوطلبان و فارغ التحصیلان حقوق است، جلوگیری از برگزاری آزمون وکالت با هر قصد و انگیزه ای که باشد تضییع حقوق خیل عظیم فارغ التحصیلان حقوق است که با تکیه بر تلاش و مطالعه خود قصد ورود به حرفه وکالت را دارند.
نقش پررنگ یک نهاد در چالش زایی برای برگزاری آزمون وکالت
نقش پررنگ نهادی که متولی بخشی از وکلاست در دامن زدن به این شایعات و طرح ادعاهای بی اساس در مسیر ابطال آزمون وکالت ۱۳۹۹، این شائبه را ایجاد می کند که این نهاد به جهت تعارض منافعی که با جذب وکیل توسط کانون های وکلا دارد، تلاش دارد مجرای جذب وکیل توسط کانون های وکلا را مسدود کند.
تعارض منافع با برگزاری آزمون وکالت
مطرح بودن احتمال ادغام نهاد مذکور با کانون های وکلای دادگستری، این انگیزه جدی را به آن ها می دهد که سعی کنند نسبت عددی اعضای خود به کانون های وکلای دادگستری را بالا نگه دارند.
به همین جهت هم برگزاری آزمون وکالت و جذب فارغ التحصیلان حقوق به عنوان کارآموز وکالت در کانون های وکلا، نهاد مذکور را نگران می کند.
آزمون وکالت چطور برگزار می شود ؟
کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور برای برگزاری هماهنگ و عادلانه آزمون وکالت، هر سال به اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری که به طور اختصار «اسکودا» نامیده می شود نمایندگی می دهند تا امور مربوط به برگزاری آزمون را به صورت هماهنگ انجام دهد.
اسکودا هم با سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان برگزار کننده بزرگترین آزمون های کشور و دارای تخصص و امکانات لازم برای برگزاری امن و استاندارد آزمون ها، جهت اجرای برگزاری آزمون قرارداد می بندد.
همه فرایندهای برگزاری آزمون وکالت تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشور و با استانداردهای بالایی که در مورد همه آزمون های مهم دیگر کشور در نظر گرفته می شود، انجام می شوند.