تصویب مواد ۵ و ۶ طرح تسهیل کسب و کار درباره آزمون‌های کارشناسی رسمی و وکالت

پایگاه خبری اختبار-  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز، ۲۱ مهرماه خود به ادامه رسیدگی به طرح تسهیل صدور برخی مجوز های کسب و کار پرداختند.

در این جلسه ماده ۵ طرح درباره ساز و کار جذب آزمون کارشناسی رسمی بدون هیچ‌گونه تغییری تصویب شد.

ماده ۵ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

شورای عالی کارشناسان موظف است هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی اقدام نماید. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالا ترین امتیاز در هر رشته را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، برای طی مراحل مقتضی به کانون مشاوران رسمی و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده معرفی می شوند. توزیع استانی پذیرفته شدگان بر اساس تقاضا یا امتیاز پذیرفته شدگان می باشد. نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزارت دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون شورای عالی از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

پیشنهاد حذف ماده ۵ طرح تسهیل به رای گذاشته شد و تصویب نشد و در نهایت اصل ماده ۵ طرح تسهیل با ۱۸۱ رای تصویب شد.

پس از آن نیز مجلس وارد بررسی ماده ۶ این طرح شد که این ماده پس از اعمال یک پیشنهاد اصلاحی، با ۱۷۱ رای موافق تصویب شد.

متن تصویب‌شده‌ی ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

ماده ۶- تبصره ماده (۱) قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۳۷۶/۱/۱۷ به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به آن اضافه می شود:

تبصره ۱- کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده اند قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می‌گردند. نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزیر دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند. سابقه قضاوت و وکالت مجلس جایگزین آزمون نخواهد بود.

 تبصره ۲.  ‌ برای مشمولین بند «چ» ماده (۸۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (۱) حداقل شصت درصد (۶۰%) می‌باشد.

یک تصمیم عجیب؛ قضات از آزمون وکالت معاف نیستند اما بازنشسته‌ها معافند

نمایندگان به ماده ۶ طرح تسهیل… عبارتی را به این شرح اضافه کردند:‌ «سابقه قضاوت یا نمایندگی مجلس، جایگزین آزمون نخواهد بود.»

هدف از این عبارت این است که قضات و نماینده‌های مجلس نتوانند بدون آزمون، پروانه وکالت دریافت کنند.

حال پرسش اساسی این است که تکلیف سایر افرادی که طبق ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلاء دادگستری، از آزمون وکالت معاف هستند چه می‌شود؟

بر اساس بند دال این قانون، کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل پنج سال سابقه کار متوالی یا ده سال متناوب در سمت‌های حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجراء این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون آزمون، رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی می‌توانند پروانه وکالت بگیرند.

به نظر می‌رسد پیشنهادی که ارائه شده صرفا به قضات و نمایندگان مجلس اختصاص دارد و بازنشستگان که تعداد آنها قابل توجه هم هست، همچنان می‌توانند بدون آزمون و با طی نصف دوره کارآموزی، پروانه وکالت بگیرند! درحالیکه قضات دادگستری می‌بایست در آزمون وکالت شرکت کنند!

بیشتر بخوانید:

ماده ۴ طرح تسهیل صدور مجوزها درباره آزمون سردفتری تصویب شد

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۶۲ دیدگاه ها

  1. از سال بعد اگه خدا بخواد بازار وکلا روی هوا هست انشاالله. ظرفیت نامحدود و سقفی ندارد

  2. سلام و عرض ادب
    آزمون مترجمان رسمی هم نیازمند اصلاح است. خود مقررات جاری می گوید ۵۰٪ اما خیلی ها با بیش از این حداقل هم قبول نمی شوند. به دلیل رانت و به دلیل تعیین ظرفیت.

  3. به همین خیال باشید.این طرح باعث باعث تعدادقبولی هاخیلی بیادپایین.اول اینکه اختمال ادغام شدن کاونون ومرکزوکلازیاده برگزاری ازمون ازسالی دوباربه سالی یک بارکاهش پیدامیکنه…دوم اینکه خیلیاروردمکیکنن بعدازقبولی.سوم اینکه ۱درصداول چیزی حدود۸۰۰نفرخواهدبودکه تعدادکمیه.فرداهرکانون میاد۳۰.۴۰نفرازنخبه هاشوبهصورت سوری میفرسته سرجلسه ازمون ومعدل کلامیبره بالا ومطمئن باشیدبامعدل ۱۲هم‌ قبولی میسرنمیشه..ودرکل خیلی ازین مصوبات رودیدیم که اجرا نشدند.پس به دلتون صابون نزنید…آزمون وکالت خیلی سخت ترازسالهای گذشته خواهدشد.

  4. کانون های وکلا با مدیریتی که در این سال ها داشته اند نشان داده اند که از بلوغ و بالندگی کاملی برای برنامه ها و اهداف والا و ارزشمند جهت آینده فارغ التحصیلان جوان و خدمات حقوقی بطور اعم ( هزینه وکالت . فرهنگ سازی برای استخدام وکیل توسط مردم و…) عدم برنامه های کاما آزمونی ( ارائه روش های آزمون هاس استاندارد مثل همه جهان و… ) برخوردار نبوده اند و بنظرم قانون گذار بایستی به دنبال برگشت و ضعیت به سال ۱۳۱۵ باشد که امور وکلا زیر نظر قوه قضائیه بود .

  5. به احتمال زیاد شورای محترم نگهبان به عنوان مرجع رسیدگی و تائید کننده نهایی مصوبات قانونگذار و در واقع دادگاه قانون اساسی ایران بنابر ایراداتی که از حیث قانون اساسی بر این طرح ها ( جذب سردفتر و وکیل ) وارد است طرح را جهت اصلاحاتی مجدد باز گرداند و بعید می دانم به این زودی ها به قانون تبدیل شود . پس دوستان و داوطلبان عزیز فقط درس بخوانید و از مطالعه غافل نشوید .

  6. طبق مشاهدات عینی عزیزان نمایندگان مجلس فعلی شورای اسلامی در سال ۹۷جهت امر ازمون در وکالت و سردفتری اقدام نموده اندمتاسفانه شرکت کنندگان در ازمون موفقعیت کسب نکرده انداکثر انان معترض نتیجه ازمون شدندکه در این راستا در حال حاضر عنوان نماینده مردم در مجلس مبادرت به انجام وظیفه می نمایندو تصمیم فوق العاده در جهت به همراه کردن نمایندگان دیگر مجلس جهت سردفتری و وکالت براساس طرح تسهیل مشاغل مبارت ورزیده اند که این نظرمورد ابهام و اجمال و تردید قبول شدگان واقع شده است با توجه به مراتب معنونه تشخیص این امر با شورای محترم نگهبان است

  7. هرطرحی برای خودش معایب ومزایایی داره مزایاشامل اول شکست انحصارطلبی دوم حق الوکاله هایی با مبالغ کم دوم رقابت بالا وپویایی سوم دسترسی قشر ضعیف چهارم ایجاد اشتغال ضعف اول عدم دستورالعملی برای درجه بندی وکلا دوم استثنا درقانون درپذیرش نمایندگان حقوقی ادارات سوم انحلال کانونهای موجود وانتخابات افرادجدید چهارم مخلوط شدن وکلای ضعیف وقوی وعدم انتخاب درست توسط موکل…

  8. سلام

    من کسی هستم که روزی حداقل ۱۲ساعت مطالعه داشتم برای آزمون وکالت
    زجر مطالعه رو کشیدم و خواستم لذت کار کردنمو بچشم که دارید نابودش میکنید…
    در ضمن هرچیزی که مفت بدست بیاد نمی ارزه.

    باد آورده را باد می برد.

    1. بخاطر اینه ایران پیشرفت نمیکنه ولی امریکا مهده تمدنه بخاطر همین تفکرات چون من زجر کشیدم بقیه هم بکشن؟ این چه استدلالیه دیگه اگه اینطوریه کسیم که قضاوت قبول میشه بیاد بگه من از فلانی فلان زمان رنجیدم پس هر پرونده بیاد در ارتباط با اون موضوع ناحق کنم ؟ همه زجر کشیدن شما ۱۲ساعت من روزی ۱۸ساعت و روزی ۴درس همراه با تست میخوندم و با افتخار میگم نفر یازده کانون خودم شدم بدون داشتن سهمیه و بعد سه سال ولی هیچ وقت به خودم این اجازه رو نمیدم بقیه رو برنجونم البته هرکی جایی بزرگ شده یکی زل میزنه به یکی خیابون یکی حیا داره سرشو میندازه و میره و سرش تو لاکشه .
      هر بادی وزیده باده بعدیم باد وزونده.

  9. تنها تو ایرانه که برای همه چی ازمونه یه مثال ساده بزنم تو المان پرکتیکوم هست همون دوره کاراموزی بدون هیچ ازمونی برای هر رشته ای شغلی تو میری اونو حس میکنی که ایا با روحیت سازگاره ایا میخواییش یانه واقعا اینطوری میتونی راحت برای ایندت تصمیم بگیری تا این که چندسال وقت بزاری بعد بگی این بدردم نمیخورد برم سراغ شغل و حرفه بعدی
    به شدت موافقه حذف ازمونم با این که خودم هم وکیلم و استاد دانشگاه .

  10. جای تبریک بسیار دارد به جامعه حقوقی کشور و نسل های آینده…

    که دیگر مثل ما مجبور نیستند برای تعیین آینده زندگی خود منتظر باشند و ببینند از دهان آقای جندقی یا مرحوم کشاورز یا مندنی پور و غیره چه بیرون می آید و دیگر به دست یک کمیسیون سه نفره که مشخص نبود بر چه اساس برای آرزو های یک ملت *تعیین ظرفیت* می کردند، سرنوشتشان رقم نمی خورد…

  11. اقایان وکلا، خودکرده را تدبیر نیست.
    اینقدر رقمای بی حساب کتاب گرفتید که مجلس رو قانع کردید دستتون رو کامل ببنده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا